Te INSPIRAM sa lupti pentru visurile tale.

Uite ce sa faci cand nu ai pile!

Published on September 30th, 2011 by

Nu ai pile? Folosesti acest pretext ca sa iti justifici lipsa de succes intr-un anumit domeniu? Ei bine, noi iti dam un sfat, prin urmatoarea poveste reala.

Zilele trecute vorbeam cu un bun prieten de-al nostru despre alt prieten (pe care il cunosteam si noi, personal, fondatorii StartEvo). Sa denumim persoana in discutie “X” 🙂

Ei bine, X facuse un curs de machiaj profesionist de 4000 eur (!), acelasi curs care il facuse si Claudia Mocanu, o alta buna prietena de-a noastra. Daca Claudia, dupa ce a facut respectivul curs a pus mana si a profesat la greu, machiind o gramada de persoane si de celebritati, respectivul X nu a facut nimic.

Motivul? “Nu avea relatii”. Si atunci a zis “asta e, viata mi-e potrivnica, nu am relatii, deci se cheama ca nu am reusit.”

Cand i-am zis ca si Claudia Mocanu a facut acelasi curs si acum este un expert in machiaje, raspunsul prompt a fost: “Aah, SIGUR Claudia avea relatii. Altfel nu ar fi reusit”

In acel moment ne-a busit rasul. Claudia NU avea relatii. Claudia NU era cunoscuta absolut deloc in domeniu.  In schimb avea DORINTA sa faca ceva. Si noi i-am recomandat-o lui Zoli (Zoltan Lorencz, fotograful vedetelor), sa o foloseasca pentru sedintele foto cu celebritati pe care le face el. La inceput a prestat absolut gratuit. Trebuia sa isi faca portofoliu. Dupa ce si-a facut portofoliu a inceput usor usor sa se extinda, sa ceara bani pentru serviciile ei, sa creasca organic. Bravo ei! Nimeni nu se naste invatat. Nimeni nu se naste cu relatii. Trebuie sa pui mana si sa ti le faci.

Daca Claudia si Tavi (sotul ei) ne-au intrebat la un moment dat, la inceputurile lor in ale machiajelor, cum putem sa ii ajutam, noi i-am ajutat. Noi stim foarte multa lume, i-am directionat unde trebuie.

Daca X ne-ar fi cerut ajutorul, mai ales ca ne stim foarte bine, poate si X ar fi avut cel putin la fel de mare succes ca Claudia. Pacat ca nu l-a cerut.

Care este morala povestii?

1. Chiar daca tu nu ai pile, daca cunosti pe cineva care are si esti destul de convingator, o sa le ai si tu. Nu e mare filozofie.

2. Daca nu te zbati, nu o sa iti dea nimeni gratis ceva.

 

Ti-a placut? Citeste si:

Taguri:, , , , , , , , ,

Comments

 1. Posted by Realul on March 30th, 2013, 15:44

  Articol tipic de oameni care au avut mereu pile. Habar n-aveti ce inseamna sa vislesti in ape tulburi! Sa constientizezi ca daca te opresti din a da din aripi, nu e nimeni sa te tina – ci cazi ca piatra. Habar n-aveti. Daca nu ai pile dar stii pe cineva care are – pai atunci ai pile! Deci Claudia va stia pe voi – deci Claudia a avut pile. Deci omul acela avea dreptate, mai pilosilor!

  • Posted by Fondatorii StartEvo on April 2nd, 2013, 11:21

   Iti recomandam sa te informezi putin despre noi inainte sa vorbesti 🙂

 2. Posted by materiale publicitare on November 25th, 2014, 16:01

  Bravo. Scurt si la obiect. Asa este, daca nu incerci sa te ajuti singur, cum ar putea sa te ajute oricine altcineva. Mai bine taci din gura si ii lasi pe altii sa incerce sa afle ce-i cu tine? Oricine poate vedea cum se descurca oamenii cu pile, dar asta nu este problema noastra. Daca punem valoare pe aceste lucruri macar sa incercam sa le obtinem si noi. Punct. Viata noastra este “viata noastra”, viata altora este “viata altora”. Numai bine!

Parteneri inspirationali

(afisati aleator)

Bucharest Science Festival





Gadgetway


Editura Arthur


Editura Corint





Astroclubul Bucuresti








Programe C++ de vanzare


Stiinta si Tehnica


Elko


OMV Petrom


eMag





Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale