0
(0)

Nu ai pile? Folosesti acest pretext ca sa iti justifici lipsa de succes intr-un anumit domeniu? Ei bine, noi iti dam un sfat, prin urmatoarea poveste reala.

Zilele trecute vorbeam cu un bun prieten de-al nostru despre alt prieten (pe care il cunosteam si noi, personal, fondatorii StartEvo). Sa denumim persoana in discutie “X” 🙂

Ei bine, X facuse un curs de machiaj profesionist de 4000 eur (!), acelasi curs care il facuse si Claudia Mocanu, o alta buna prietena de-a noastra. Daca Claudia, dupa ce a facut respectivul curs a pus mana si a profesat la greu, machiind o gramada de persoane si de celebritati, respectivul X nu a facut nimic.

Motivul? “Nu avea relatii”. Si atunci a zis “asta e, viata mi-e potrivnica, nu am relatii, deci se cheama ca nu am reusit.”

Cand i-am zis ca si Claudia Mocanu a facut acelasi curs si acum este un expert in machiaje, raspunsul prompt a fost: “Aah, SIGUR Claudia avea relatii. Altfel nu ar fi reusit”

In acel moment ne-a busit rasul. Claudia NU avea relatii. Claudia NU era cunoscuta absolut deloc in domeniu.  In schimb avea DORINTA sa faca ceva. Si noi i-am recomandat-o lui Zoli (Zoltan Lorencz, fotograful vedetelor), sa o foloseasca pentru sedintele foto cu celebritati pe care le face el. La inceput a prestat absolut gratuit. Trebuia sa isi faca portofoliu. Dupa ce si-a facut portofoliu a inceput usor usor sa se extinda, sa ceara bani pentru serviciile ei, sa creasca organic. Bravo ei! Nimeni nu se naste invatat. Nimeni nu se naste cu relatii. Trebuie sa pui mana si sa ti le faci.

Daca Claudia si Tavi (sotul ei) ne-au intrebat la un moment dat, la inceputurile lor in ale machiajelor, cum putem sa ii ajutam, noi i-am ajutat. Noi stim foarte multa lume, i-am directionat unde trebuie.

Daca X ne-ar fi cerut ajutorul, mai ales ca ne stim foarte bine, poate si X ar fi avut cel putin la fel de mare succes ca Claudia. Pacat ca nu l-a cerut.

Care este morala povestii?

1. Chiar daca tu nu ai pile, daca cunosti pe cineva care are si esti destul de convingator, o sa le ai si tu. Nu e mare filozofie.

2. Daca nu te zbati, nu o sa iti dea nimeni gratis ceva.

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?