Pe platforma educațională Kidibot.md s-a desfășurat, în perioada septembrie-noiembrie 2022, proiectul ”Super Kidibot – Învățăm prin joacă în limba română”, proiect realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.
Peste 20 000 de elevi la școli din Republica Moldova au participat la o serie de cursuri în timpul cărora au învătat cum să se reacționeze în situații excepționale (cutremure, inundații), despre cybersecurity și pericolele online, precum și cum să negocieze sau să vorbească în public.
Cei care au parcurs cu succes cursurile numite misiuni Kidibot au câștigat criptomonede Kidibot, cu ajutorul cărora au putut obține de pe site diverse premii precum: eBook-uri în limba română, cursuri, telefoane, boxe wireless Sony.
Proiectul, realizat cu sprijinul Guvernului României prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, s-a adresat copiilor cu vârsta de minim 8 ani din Republica Moldova, profesorilor și părinților lor.
Cursurile au fost gratuite și special concepute pentru copii, astfel încât să le parcurgă ușor și să fie motivați să învețe lucruri noi.
În paralel cu misiunile Kidibot, s-au desfășurat 12 conferințe Super-Kidibot pe platforma Zoom la care au participat simultan până la 1 600 de copii și cadre didactice.
Misiunile Kidibot pot fi accesate la acest link: https://www.kidibot.md/misiuni.
Conţinutul acestui material nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.
Despre Kidibot
Platforma Educațională Kidibot este deja prezentă în mai multe țări: România (în 68% din școli), Statele Unite ale Americii (2000+ școli), Canada, Italia, UK.
Obiectivul principal al Kidibot.MD este să ajute copiii de gimnaziu să-și dorească să învețe, să citească mai mult și să facă mai multe fapte bune prin joacă.
Copiii își pot crea conturi gratuite pe www.kidibot.md specificând școala/localitatea unde învață, urmând să răspundă la peste 12,000 chestionare, dovedind că au citit lecturi în limba română, precum ”Domnul Trandafir” sau ”Harap-Alb”, că au lucrat la matematică, la științe, la educație financiară și multe altele materii curiculare și extra-curriculare.
Astfel, ei sunt captivați într-o lume de poveste, cu extratereștri haioși și copii deștepți, unde învață prin joacă, în echipă, printr-un set de 20 de motivații diferite, precum presiune social pozitivă, disonanță cognitivă, patriotism local, inspirație de la personalități, etc..
Profesorii din Republica Moldova vor beneficia, de asemenea, de această platformă educațională, având ajutor la predarea la clasele lor, posibilitatea să creeze bătălii de antrenament (în loc de teme), să câștige diplome și certificate.
Accesul pe platforma www.kidibot.md este gratuit.
Despre DRRM
Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) este o instituție din cadrul Guvernului României, în coordonarea directă a prim-ministrului, care promovează identitatea și valorile românești în Republica Moldova. Activitatea DRRM vine în sprijinul cetățenilor de peste Prut, atât prin sesiuni de finanțare a unor proiecte, cât și prin acțiuni proprii.
Ieri, 09 octombrie 2022, in Bucuresti a fost o zi perfecta. Soare, oameni zambitori pe strada, maratonisti, inghetata, familii zambitoare, pasarelele cantau… Foarte frumos.
Dar ce faceau oare 100 de elevi de la Scoala Gimnaziala Ion Heliade Radulescu? Alergau razand cu gura pana la urechi, in echipe (clase/aliante), dintr-o sala de clasa in alta, sa-si dovedeasca abilitatile de IT-isti in cadrul evenimentului educational “IHR Kidibot IT Treasure Hunt“.
Poza de la final, cu o parte dintre copii, cei pe care am reusit sa ii strangem. Restul erau pe la Robotica, Minecraft, etc, etc..
Au participat elevi de la pregatitoare, fara dinti in gura si ciuf tip palmier, pana la copii de clasa a VIII-a, care faceau o pauza de la invatatul pentru Evaluarea Nationala. Copii destepti si proactivi, cu care iti face placere sa interactionezi.
La un moment a venit si Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, domnul Sebastian Burduja, in calitate privata, de fost elev al scolii.
Cum ziceam, concurentii, impartiti pe echipe au alergat cu gura pana la urechi sa rezolve contra cronometru 16 probe de IT + 2 probe secrete.
In prealabil, in ultimele 2 saptamani am avut 4 ore de sedinte Zoom de pregatire, unde am avut si 71 participanti simultan.
Obiectivele actiunii:
Sa intarim spiritul de echipa in interiorul claselor participante. Unirea face puterea.
Copiii sa invete o gramada de lucruri noi, foarte interesante si utile: criptare/decriptare, cybersecurity, programare Scratch, asamblarea unui calculator, schimbarea unui cartus de imprimanta, ecologie, criptomonede si multe altele (vedeti mai jos)
Distractie (mai precis educatie prin joaca)
Locul de desfasurare: Scoala Gimnaziala Ion Heliade Radulescu din Bucuresti, de pe Kisseleff, langa Muzeul Taranului Roman.
Participantii la eveniment
Concurentii: 98 de copii de la Scoala Gimnaziala Ion Heliade Radulescu, Bucuresti.
30 de la pregatitoare pana in clasa a IV-a, impartiti in 3 aliante: Alianta Rosie, Alianta Albastra si Alianta Verde
68 copii de gimnaziu, impartiti pe clasele lor
Coordonatori de echipe (parinti/frati mai mari): 16
Coordonatori de probe in salile de clasa, curtea scolii (parinti si tineri voluntari): 18
Voluntari parinti/frati mai mari
Mamica (plus burtica) – coordonator bufet
12 parinti care au s-au implicat in actiune si au donat de mancare si lichide. O mamica a venit cu multe kilograme de banane, alta cu mere, alte mamici au venit cu saratele, biscuitei, covrigei, ciocolatele, un copil de clasa a VIII-a a cumparat acadele si bomboane, un tatic a adus multe baxuri de apa la 0.5L, coordonatoarea la una dintre probe i-a recompensat pe elevi cu jeleuri la metru. Dupa finalizarea evenimentului, o alta mamica a cumparat 10 pizze pentru coordonatorii de proiect si alti parinti si-au scos fiecare echipa lor la socializare la pizza/joaca in parc. Ne-am organizat foarte frumos. Jos palaria.
Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, domnul Sebastian Burduja, in calitate privata, de fost elev al scolii
Domnul Dragos Roibu – Antreprenor, fost elev al scolii
Domnul Daniel-Constantin Ciungu – Presedintele de Sedinta al Consiliului Local Sector 1
si doi caini frumosi, dar ei au venit doar la final, la premiere.
Cine au fost gazdele:
Scoala Gimnaziala Ion Heliade Radulescu, prin doamnele director Daniela Dragomir si Steluta Vlad, domnul profesor de TIC Arthur Ciubotaru, doamna profesoara de engleza Mariana Craciun (in calitate de voluntar coordonator echipa a VIII-a C), dar si cu sprijinul domnului Sandu din partea personalului administrativ si a doamnei Lucica de la paza.
Asociatia Parintilor “Scoala Gimnaziala Ion Heliade Radulescu” – implicare masiva, de la comunicare pana la premii (Miruna Sofonea, Radu Herinean si multi altii)
FNAP (Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti) Sector 1, prin domnul Dan Tita, in tripla calitate
Cine ne-au fost parteneri la eveniment:
Asociatia Techsoup, prin programul Meet&Code, sponsorizat de compania SAP – care ne-au ajutat cu 300 euro cash + promovare la nivel european. Intai ne-a venit idea, am aplicat la ei, lor le-a placut proiectul si ne-au sponsorizat.
Compania japoneza Brother – ne-a ajutat cu o imprimanta performanta laser monocrom + cartuse de toner + 2 voluntari (tata si fiu), care au gestionat proba. Nu mai spun de premii (casti wireless si pixuri). Tot ei ne-au invatat cum sa reciclam tonnerele (hint: le trimitem lor, prin posta, si platesc ei transportul).
Editura Nomina si Asociatia Inteligent – ne-au ajutat cu multe carti frumoase si pungi de cadou, astfel incat toti copiii sa primeasca ceva
Carturesti – ne-au ajutat cu premii Kendame si spinnere
Am stat, ne-am gandit si am inventat 16 probe + 2 probe secrete, ascunse prin locurile publice din scoala + curtea scolii. Foarte diferite intre ele, utile pe un ecart urias de varsta.
Aproape toate probele implicau cronometrare. Asta inseamna ca cei mai rapizi au fost cei mai bine pozitionati. Fiecare secunda inseamna un punct.
Topul claselor s-a calculat adunand punctele obtinute.
juniorii (clasele a V-a si a VI-a). Fiecare clasa = o echipa
seniorii (clasele VII-a si a VIII-a). Fiecare clasa o echipa.
Sala 1 – SCHIMBAREA UNUI CARTUS CU TONER INTR-O IMPRIMANTA (proba sustinuta de catre BROTHER ROMANIA)
Copiii au trebuit sa scoata CU ATENTIE un cartus golit dintr-o imprimanta laser monocolor si sa il inlocuiasca cu alt cartus plin. Plus ECHIPA trebuie sa raspunda corect la un quiz referitor la cum trebuie procedat cu cartusul golit.
Foarte tare Matei, coordonatorul probei, un pusti de 11 ani. A prins rapid ce are de facut si a dus la bun sfarsit jurizarea probei.
Si poza cu domnul Ministru.
Sala 2 – SNIPER HANDS
Fiecare echipa desemneaza 1 sau maxim 2 reprezentanti care au cel mai mare autocontrol asupra propriului corp. Ei vor trebui ca timp de 1 minut sa apese cu presiune constanta pe un senzor. Hai sa vedem cui ii tremura mainile si cui nu. Sectiune sustinuta de Neuromotrica
Fiecare prestatie va primi un scor. Scorul se transforma in puncte prin formula (10-scor)x100. Cu cat ai maini mai ferme, cu atat vei obtine un punctaj mai bun.
Pierre.
Au inceput timid, dar mai apoi elevii s-au descurcat super bine prin autocontrol, la provocarea lui Pierre de Hillerin, asistat de Iulia.
Sala 3 – CASA IN MINECRAFT
Fiecare echipa trebuie sa construiasca o casa in Minecraft pe calculator care sa indeplineasca anumite cerinte, folosind toate elementele existente din Hotbar.
Elemente obligatorii: Usa + Pat + Crafting Table + Chest + Furnance + Fereastra + acoperis + pereti.
Fiecare secunda = 1 punct
Sala 4 – CRIPTARE/DECRIPTARE
Aceasta proba are 2 componente.
Componenta 1 – Fiecare echipa a trebuit sa cripteze o propozitie simpla, gen “ANA ARE MERE.” cu cifrul lui Cezar.
De ex. Daca Cifrul este +2. A +2 devine C, B + 2 devine D, etc…
Componenta 2 – Fiecarei echipe i se da un text codat gen “RKUKRC NXK UVGHCP OCPAPEC DQDKVG OQY.” cu cheia lui Cezar care poate fi +1, +2 sau +3. Copiii trebuie sa gaseasca cat mai repede care a fost mesajul initial. Deci vor trebui sa lucreze in echipa sa identifice cheia corecta si sa decodeze textul.
Sala 5 – TABLA SMART
Copiii au trebuit sa porneasca tabla smart dintr-o sala, ca sa dovedesca ca sunt sprijin pentru profesori.
Copiii se aseaza in banci. Cronometrul porneste. Trebuie sa deschida calculatorul si tabla smart. Proba se termina cand cineva din echipa scrie intr-un document pe ecranul tablei smart “GATA”. Poate sa fie orice fel de document (.txt, .docx, .xls, etc, etc)
Evident ca le-am facut misiunea mai grea, scotand calculatorul din priza, scotand cablurile din spatele calculatorului (mouse, tastatura, etc), ei trebuind sa se prinda de ce nu merge :). Evil!
S-au prins ca sunt scoase cablurile
Sala 6 – PRIVACY ONLINESI CYBERBULLYING
Aratam o fotografie cu o fata care isi face selfie si pe care o pune pe internet. Concurentii trebuie sa identifice 3 probleme la acea poza, probleme care ii pot dauna respectivei fete foarte mult.
Deasemenea, echipa trebuie sa identifice 3 situatii de cyberbullying posibile. Proba contra cronometru.
Supraveghetorul porneste cronometrul cand echipa ridica foaia cu cerinte.
Echipa trebuie sa SCRIE old-school pe hartie cu pix/stilou/creion/… minim 3 raspunsuri corecte la fiecare intrebare.
Sala 7 – PROBA DE GANDIRE CREATIVA
Fiecare secunda = 1 punct
Le-am dat copiilor 3 jocuri de IQ pe care sa le faca, dificultate medie. Luam cel mai bun rezultat.
Sala 8 – PROGRAMARE SCRATCH
Avem o plansa cu obstacole. Avem o pisica si trebuie sa navigheze din punctul A in punctul B, fara sa atinga obstacolele. Echipa va selecta un reprezentant care va sta la calculator, restul ii pot da sfaturi.
Sala 9 –MICROSOFT WORD
Copiilor li se da un text chior in notepad + o imagine cu o pisica haioasa care trebuie formatat conform modelului.
Trebuie sa il ia cu copy-paste, sa il puna intr-un document word si sa il formateze. Centrare, Bolduire, Colorare, impartire pe paragrafe, etc…. Plus poza Exemplu:
Sala 10 – IMPERSONATION
Intai le-am aratat un filmulet inspaimantator cu copii care vorbesc cu alte persoane online, crezand ca sunt tot copii, dar descopera cu stupoare ca sunt adulti posibil rau intentionati (7 minute). Trebuie sa ghiceasca din 5 cazuri cine este omul rau.
Toata echipa primeste o SINGURA foaie cu variante si trebuie sa discute intre ei, sa aleaga singura varianta corecta.
Hol Parter – Sub Cancelarie – ASAMBLAREA UNUI CALCULATOR DESKTOP
Fiecare echipa va avea un calculator dezasamblat, in care va trebui sa monteze 2 placute de RAM, o placa video si un Hard-Disk (conectat la curent si la date).
Cronometrul este pornit de supraveghetor. Atunci echipa are dreptul sa se apuce de treaba. Cronometrul este inchis atunci cand toate componentele sunt instalate corespunzator.
In Curtea din fata Scolii – Obtine CRIPTOMONEDE din ambalaje Non-Plastic
Copiii vor trebui sa-si instaleze aplicatia Kidibot pe telefon, sa scaneze 5 produse care au ambalaj de NON-PLASTIC care sunt afisate pe masa (adica sticla, metal, hartie, carton) + fiecare membru al echipei trebuie sa raspunda la un mic quiz despre pericolele ambalajelor de plastic.
Pentru fiecare scanare corecta, copiii vor primi criptomonede Kidibot, pe care ulterior evenimentului le pot transforma in premii aici: www.kidibot.ro/shop (telefoane, ebook-uri, jocuri Lego, boxe wireless Sony, etc.).
Cronometrul porneste cand da supraveghetorul startul. Copilul/copiii participanti se apropie cu telefonul/telefoanele de masa (aka Magazin), pe care se gasesc mai multe tipuri de ambalaje alimentare, care se gasesc in comert. Cu aplicatia mobila Kidibot, selecteaza SCAN si vor scana codurile de bare tiparite pe ambalajele respective. Cand echipa ajunge la 5 scanari CORECTE, supraveghetorul le va da un quiz, sa raspunda corect.
La Cancelarie – TELEFONUL SPION
Este un telefon pe masa (Android). Taskul echipei este sa identifice minim 5 aplicatii din telefon care pot sa te spioneze uitandu-se in setarile telefonului si vazand ce permisiuni sunt alocate.
Cronometrul porneste cand echipa primeste telefonul in standby.
Echipa trebuie sa mearga la SETARI, la APLICATII, si sa identifice minim 5 aplicatii care pot sa te spioneze. Cineva din echipa trebuie sa SCRIE old-school raspunsurile pe o hartie, in forma urmatoare:
Numele Aplicatiei (Ex: Facebook) – Permisiunea data in telefon (acces la microfon, acces la locatie permanent, acces la …)
Sala 11 – HOTUL
Imagineaza-ti ca un hot vrea sa fure de la familia Ionescu. Cum poate afla unde locuieste si cand sunt Ionestii plecati de acasa, ca sa dea lovitura? Ajuta-ne sa ii aparam pe Ionesti!
Echipa trebuie sa scrie ideile pe o foaie de hartie. Fiecare idee scade 300 puncte din 2400. Deci, daca echipa vine cu 5 idei, pleaca mai departe cu 2400 – 1500 = 900 puncte. Daca nu vine cu nici o idee, pleaca mai departe cu 2400 puncte. Daca vine cu mai mult de 8 idei, pleaca cu zero puncte.
Aceasta proba NU e cu cronometru. Trebuie doar sa va incadrati in maxim 10 minute, cat e durata unei probe!
Sala 12 – QUIZ TOOL-URI HACKER
Ce este Phishingul
Ce este un Backdoor
Ce este social engineering
Ce este DOS attack
Ce este un worm
Ce este Ransomware
Ce este un Keylogger
Hol etaj 1 – ROBOTICA cu TITANS (Echipa de Robotica a Colegiul National “Gheorghe Lazar”)
Proba Secreta 1 – 16 Regine
Copiii trebuiau sa pozitioneze pe o tabla de sah 16 regine astfel incat sa nu se poata lua intre ele. Evident, aveau maxim 10 minute la dispozitie.
Extra bonus, sa pozitioneze 16 pioni astfel incat sa nu se ia intre ei. Asta a fost usoara.
Proba Secreta 2 – Borcanul cu extraterestrii
Pe undeva prin scoala, nu spunem pe unde (nr – sub scara principala) era un borcan haios, plin cu instructiuni. Cine gasea borcanul, isi lua o misiune pentru echipa lui, dupa care il punea la loc.
Misiunea a fost foarte ticaloasa, in sensul in care doar 3 echipe au reusit sa vina cu o solutie la aceasta proba, desi toti au gasit borcanul, dupa ce au rascolit toata scoala, inclusiv prin cosurile de gunoi
Ca sa va punem si voua creierii pe moate, va dam pe scurt misiunea aici.
Detalii amuzante
Alti copii s-au dus la Altex sa testeze la raft cum se schimba tonnerul la imprimante Brother, sa fie pregatiti pentru proba
Unii copii si-au convins parintii sa-si dezasambleze desktopurile si sa le reasambleze la loc, sa vada ei cum se monteaza RAM-ul, placa video, Hard-Diskul
O piscoata de clasa a III-a s-a descurcat excelent la Word. Pur si simplu s-a antrenat cu mamica ei inainte.
Am avut un copil-energie de pregatitoare, foarte destept, care i-a scos peri albi coordonatoarei de echipa, ca alerga in toate directiile
Evident, toate echipele si-au rugat parintii sa-I lase sa se antreneze la a-si crea o casa in Minecraft. Asta e o proba la care toata lumea s-a descurcat. Recordul probei a fost de 40 secunde! Hmmm, cineva petrece cam prea mult timp pe Minecraft!
Evident, au fost si muuulte premii.
Iar aici suntem noi, fondatorii Kidibot, la finalul zilei, cand toata lumea a plecat si am putut sa iesim din scoala. Chiar in acea zi sarbatoream 18 ani (sau ceva de genul) de la casatoria noastra. Ne-a placut la nebunie aceasta aniversare.
Poza e facuta de Miruna Sofonea, cel de-al treilea organizator principal :). Multumim!
Daca v-a placut ce am facut si doriti sa facem asa ceva si in alte scoli, va rugam sa ne contactati.
Cautam companii sponsori, cautam parinti implicati, cautam oameni de bine. Doar impreuna putem sa imbunatatim educatia copiilor din aceasta tara.
Suntem onorati sa putem anunta un nou partener al Asociatiei StartEvo: compania japoneza Brother, prin reprezentanta ei in Romania, Brother CEE – Romania.
Primul proiect la care ne sustin este KIDIBOT IT TREASURE HUNT, care se va desfasura pe 8-9 Octombrie la Scoala Gimnaziala Ion Heliade Radulescu din Bucuresti.
Copiii din IHR vor demonstra ca stiu sa schimbe un cartus cu toner la imprimanta. Deasemenea, ei vor invata ce sa faca cu cartusele golite, astfel incat ele sa nu ajunga in natura. Hint: Brother Romania are un program prin care aduna toate cartusele de la imprimantele sale in mod gratuit. Detalii aici: https://www.brother.ro/recycling/toner-recycling-landing
Le multumim pentru sustinere si pentru obiectivele lor sa faca lumea un loc mai bun. Doar daca ne unim fortele, noi, cei care dorim sa facem lucruri bune in directia educatiei, vom putea sa avem o eficienta mai mare!
Începând din luna iunie 2022, cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Kidibot (prin Asociația StartEvo), va implementa un nou proiect ”Super Kidibot-Învățăm prin joacă în limba română„ pe kidibot.md (conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova)
Super Kidibot – Învățăm prin joacă în limba română
Obiectivul General este să îi ajutăm pe copiii din MOLDOVA să învețe mai multe lucruri foarte utile în limba română, pentru pastrarea si afirmarea identitatii lingvistice.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
Atragerea a minim 500 de copii din Republica Moldova care sa participe la cursurile KIDIBOT sincrone si asincrone in limba romana!
Cresterea REZILIENTEI copiilor si adultilor din R Moldova prin acest cursuri practice, utile si perfect adaptate la vremurile tulburi in care traim (prim ajutor, cybersecurity, ce sa facem in caz de urgenta, cum sa micsoram riscurile, cum sa micsoram costurile pentru familiile noastre, etc)
dezvoltarea competenţelor de comunicare în limba română a copiilor și tinerilor care trăiesc în MOLDOVA, îmbogățirea vocabularului în limba maternă;
creșterea interesul elevilor pentru studiul disciplinelor din domeniile ştiinţă şi tehnologie, permiţându-le să obţină o mai bună înţelegere a perspectivelor lor viitoare de carieră;
dezvoltarea identității vocaționale și orientării tinerilor pentru carieră în domeniul STEM, descoperirea noilor talente în domeniu și atragerea acestora în țară;
creșterea spiritului comunitar, a gradului de coeziune și omogenitate a comunitatii din MOLDOVA îndeosebi pentru promovarea culturii, păstrarea tradițiilor și a identităţii române;
întărirea legăturilor dintre România şi MOLDOVA.
Dupa finalizarea proiectului, functionalitatile platformei Kidibot vor ramane la dispozitia copiilor romani din MOLDOVA pe termen nelimitat.
Proiectul nostru va consta in activitati educationale prin joaca pentru copiii din Moldova, profesorii si parintii lor, in continuarea activitatilor din anii trecuti.
Din iunie pana in noiembrie 2022 vom dezvolta pentru Moldova un modul de CRIPTOMONEDA KIDIBOT foarte interesanta pentru copii si ii vom motiva sa participe la 2 clustere de cursuri si 7 conferinte sincrone aferente in limba romana, atat curriculare dar mai ales extra-curriculare.
Avand in vedere problemele enuntate mai sus din sistemul educational din Moldova precum si a razboiului din vecini care genereaza un grad foarte mare de neliniste, vom incerca sa ajutam FIX aceasta nevoie, prin tematica si metodologia cursurilor online sincrone (via Zoom) si asincrone (pe platforma Kidibot), focusate pe rezilienta (cum sa ne aparam de fake news, cum sa ne protejam de hackeri, cum sa acordam primul ajutor, cum sa ne pregatim pentru dezastre de orice fel, cum sa ne imbunatatim soft skill-urile, cum sa ne eficientizam cheltuielile casnice, etc).
Mulțumim partenerilor noștri cu această ocazie, sutelor de profesori din Moldova și miilor de copii care deja sunt parte din Platforma Educațională Kidibot. 🙂
Ei au fost responsabili cu conținutul tehnic, precum și cu alocarea premiilor (toți copiii care s-au implicat au primit cărți de la Editura Arthur și Niculescu, reviste, sticle de aluminiu ESA, agende, etc..)
Cum s-a desfășurat evenimentul
Am umflat balonul la 109 cm diametru, care reprezenta Soarele, folosindu-ne de proprii plămâni. Spre deosebire, aceasta afină de 10 mm diametru reprezintă Pământul. Evident, copiii au mâncat o grămadă de ”Pământuri” și ”Venusuri”, întrucât erau foarte gustoase și sănătoase.
Copiii au primit responsabilități, să aibă grijă de corpurile cerești. Alex ține Luna în palmă (un bob de piper de 3mm).
Am discutat despre planete, distanțele gigantice dintre ele, despre sateliții lor naturali, despre cum un om de pe o afină de 1 cm de lângă Intercontinental cu o lunetă poate să vadă o portocală la Piața Romană sau un bob de muștar la Muzeul Satului.
Sau cum un grapefruit de 11 cm diametru (Jupiter) care orbitează pe la Ciclop ne protejează afina noastră de la Inter de asteroizi și comete, care altfel ar fi făcut apariția și dezvoltarea vieții pe Pământ mult mai complicată.
Copiii s-au implicat, au răspuns, au venit cu idei… a fost amuzant..
Am dat și interviuri pentru Radio România Internațional.
Prima pauză am făcut-o între Pământ și Marte, cam pe unde venea inelul de asteroizi. Acolo întâmplător era o covrigărie Luca, așa că toata gașca s-a oprit. După ce au încărcat motoarele cu covrigi și apă, am mers mai departe. Mulți copii au venit direct de la școală, așa că le era foame.
Altă pauză alimentară a fost pauza de înghețată (pe Lascăr Catargiu), după ce l-am pus pe Saturn la Romană, la ieșirea de la metrou către ASE.
Ultima pauză + party la locul de joacă a fost în Herastrău, la intrarea dinspre Piața Presei Libere, unde am comandat 12 pizza Jerry de 4 persoane, ne-am uitat la stele și am discutat diverse.
Cel mai bun citat: ”Și pentru o boabă de muștar a trebuit să mergem atât de mult?”. Pluto era acest bob de muștar și a trebuit să mergem 4590 m în linie dreaptă (peste 5000m în mod legal), timp de 3h, ca să reușim să finalizăm tot Sistemul Solar. Dar a meritat cu vârf și îndesat!
Aici eram la Piața Victoriei, lângă Antipa. Aici l-am pus pe Uranus (o nucă de 38 mm)
Am ajuns acasă după miezul nopții, copiii fiind foarte fericiți.
Sunt mândru că nici un Kidibot nu a abandonat supliciul mersului pe jos. Ceea ce nu pot spune de unii părinți care mă întrebau dacă nu pot să ia metroul între Saturn (Romană) și Uranus (Victoriei). Dar am fost dârz pe poziție și toți am făcut 10,000 pași.
LOCAȚIILE
Soarele – un balon de 108 cm diametru, umflat de subsemnatul manual – la borna Km 0 de comunism
Mercur – un bob de mazăre/piper de 4 mm, la 45 m – pe spațiul verde de la intrarea la Inter
Venus – este o afină mai mică, de 9mm, la 84 m de Km 0 (Soare) – În dreptul Parcării de la Inter.
Pământul este o afină puțin mai mare (10 mm), care se află la 116 m de Soarele balon, în dreptul restaurantului de la Intercontinental (Corso). Luna este un bob de piper de 3 mm, aflat la 30 cm de Pământ.
Marte are 5 mm și este un bob de mazăre/piper (depinde ce găsim până diseară), aflat la intersecția Batiștei cu Magheru. Distanța până la Soarele-balon este 177 m.
Tot pe aici prin zona, pe la Centura de Asteroizi o să ne cumpărăm niște înghețată, că azi e record de căldură în București
Jupiter va fi o portocală de 109 mm, aflată la distanță de 605 m față de Soarele-balon. O să fie undeva în fața Ciclop-ului.
Saturn – o portocală mai anemică, de 91 mm diametru, cu o fustă de hârtie. Este la distanță de 1114 m, tocmai la Piața Romană, ieșirea de la metrou către ASE.
Uranus – o nucă de 39 mm care orbitează prin Parcarea din Piața Victoriei, foarte aproape de Antipa. Distanța în linie dreaptă față de Soarele-balon este de 2234 m.
Vi se pare că ați mers mult? Ghinion. Mai avem. Neptun este o nucă de 38 mm la Metrou la Aviatorilor. Distanța până la Soarele-balon este de 3500m.
Acum mergem până la Pluto. Deși a fost decăzut din drepturi și este considerat planetoid, nu planetă, fiind mai mic decât Luna, noi am zis totuși să-l punem și pe el pe harta Sistemului Solar din București.
Pluto este un bob de muștar de 2 mm care orbitează la 4590 m distanță de Soarele-balon de la Universitate. Îl vom monta la câțiva metri de stația de autobuz de la Muzeul Satului.
Vreți să ajungem și la Norul lui Oort? Avem de mers până la Cercul Polar. Și ca să ieșim din el, trebuie să ajungem pe partea diametral opusă a Pământului, prin oceanul Pacific, pe lângă Noua Zeelandă. Cam mult de mers de pe o afină de 1cm de lângă Intercontinental.
Sperăm că v-a plăcut. Și nu uitați să faceți și voi experiențe frumoase pentru copii, astfel încât să învețe prin joacă. Și astfel România o să ajungă mai bine!
Vă invităm să vă uitați la toată galeria de imagini.
Dacă vreți să organizați și voi un Sistem Solar în localitatea voastră, dați-ne un semn. Sunt 2-3 ore de distracție și educație prin joacă. Vă ajutăm noi.
Incepand din acest an, copiii de pe platforma educationala Kidibot vor fi motivati sa consume produse care nu sunt ambalate in plastic. Vor deveni asadar DETECTIVI in slujba naturii.
De ce?
1. Pentru ca este mai bine pentru sanatatea lor. Numeroasele tipuri de plastic contin numeroase toxine care, daca sunt tinute in conditii improprii (gen in soare, in caldura sau in frig), pot elibera in produs aceste substante daunatoare.
2. Pentru ca natura este poluata de foarte multe ambalaje de plastic pe care semenii nostri le arunca aiurea
3. Pentru ca chiar daca o parte din plastic se colecteaza pentru reciclare, avand in vedere complexitatea uriasa de tipologii de substante, nu este fezabil economic sa colectezi, transporti, cureti, sortezi, topesti si sa creezi alte produse din plastic, fiind mai ieftin sa faci de la zero, din petrol sau gaz
Produsele tinute in ambalaje de NON-PLASTIC, precum sticla, metal, hartie, etc – sunt mult mai indicate.
Copiii vor invata despre PLASTIC si pericolele lui, vor fi motivati sa cumpere produse care au ambalaje de NON-PLASTIC, precum si produse care au volum mai mic, deoarece vrem sa imbunatatim si cantitatea uriasa de produse alimentare care se arunca. Ei vor castiga criptomoneda KIDIBOT, iar cu ea vor putea sa cumpere telefoane, boxe SONY, ebookuri, micro-cursuri interesante si multe alte surprize!
Aceasta actiune este sustinuta de prietenii nostri de la Mega Image, carora le multumim foarte mult pentru implicare!
Fiecare micro-curs dureaza maxim 1 ora. Este practic si inveti lucruri care te ajuta sa castigi bani online
Primesti diplome
La fiecare micro-curs vei putea primi diploma la final.
Afli cum sa faci bani online imediat
Nu mai pierde timp. Afla cum sa faci bani online chiar acum! Start.
14 micro-cursuri
Solutii ideale care sa te ajute sa faci bani online chiar de azi!
”Cum să faci bani online” este una dintre cele mai interesante subiecte printre tineri zilele astea.
În primul rând, trebuie să te EDUCI FINANCIAR. Majoritatea românilor sunt și vor rămâne SĂRACI pentru că educația lor financiară este la pământ.
majoritatea iau decizii PROASTE
părinții lor nu-i învață pentru că ei, la rândul lor nu știu
își alocă resursele de timp/bani în direcții GREȘITE
se iau după alți habarniști, pe principiul orbul ghidează orbul.
CE ÎNSEAMNĂ EDUCAȚIE FINANCIARĂ, pe repede înainte? Două mari lucruri
să înțelegi cum se fac banii
să înțelegi cum se pierd bani luând decizii proaste
– Micro-Curs pentru Youtuberi Începători
– Micro-Curs Cum să negociezi, cum să influențezi și să convingi alți oameni
– Micro-Curs pentru viitorii angajați
– Cum să câștigi bani online devenind Social Media Manager
– Cum să ne facem obiceiuri bune
– Curs Mindmaster si EdrawMax
– Curs Microsoft Outlook
– Curs de educație financiară
– Cum să-ți faci propriul site într-o oră
– Curs Cybersecurity
– Curs de Start-up pentru Copii prin Exemple Practice
– Cum să câștigi bani online
– Curs Adobe Photoshop
– Fii Super-Tare! Fă-ți propria aplicație de Android
“Nu ma asteptam sa fie atat de usor sa imi fac propriile aplicatii Android!”
Curs Adobe Photoshop
“Foarte simplu si bine explicat. MULTUMESC, KIDIBOT!”
Curs de Start-up pentru Copii prin Exemple Practice
“Excelent. Mă bucur că am văzut că se poate. Dacă si copiii pot, atunci pot și eu”
Abordarea noastra
Cum facem sa te ajutam sa castigi bani online
DECIZII PROASTE @CUM SĂ FACI BANI ONLINE
– să iei credite de nevoi personale, care au DAE mare pentru lucruri care își pierd valoarea în timp. Un iPhone? Un BMW? O haină de firmă? Cea mai proastă idee să faci un credit pentru așa ceva. După ce că respectivul obiect se devalorizează cu viteza luminii, tu trebuie să dai o grămadă de bani ÎN PLUS pe dobândă.
– să cumperi lucruri de care nu ai nevoie ca să impresionezi oameni de care nu îți pasă. De câte ori nu ai văzut oameni care nu au bani să treacă strada dar au ultimul model de iPhone? Sau oameni care stau în garsonieră dar au mașini scumpe, la care nu-și permit combustibilul? Este o decizie hiper-proastă să faci așa ceva. Așa că, nu fă!
DECIZII BUNE, CA SĂ FACI BANI ONLINE
să încerci să creezi surse de venit recurente (care să-ți producă bani și noapte, când dormi):
fă o carte online și pune-o la vânzare gratuit pe Amazon
fă un mic program (dacă ești bun la programare) și pune-l la vânzare pe CodeCanyon
fă fotografii și pune-le la vânzare pe toate site-urile de profil Dreamstime, Fotolia, etc, etc
fă mici melodii și pune-le la vânzare pe site-urile care vând jingle-uri
din puținii bănuți pe care îi câștigi la început, să îi învestești pe piața de capital (Bursa românească sau americană). Poți să începi cu o sumă infimă. Acei bani pe termen lung vor crește și îți vor aduce și dividende
încearcă să-ți cumperi un imobil pe care să-l închiriezi. Ideal ar fi ca prețul plătit să fie echivalentul a 100 de chirii lunare.
Sunt foarte multe sfaturi de cum să faci bani online! Dar contează să ai mentalitatea CORECTĂ!
Sugestia noastră este să investești în tine, să înveți educație financiară, să fii ca șmecherii din țările vestice. Nu fii ca fraierii care sunt ca hamsterii în roată, trebuind să muncească zi de zi, an de an. Fă bani online DEȘTEPT!
Orice părinte dorește ce este mai bun pentru copilul său. De aceea avem tendința să-i acoperim cu foarte multe jocuri și jucării, care, majoritatea ajung să fie plastice inutile care ne ocupă locul prin casă.
Avem intenții bune, dar această dorință de a le da lucruri se întoarce împotriva lor pe termen lung.
1. Copiii ajung să nu mai aprecieze jocurile și jucăriile
Când primești multe jucării, nu le mai apreciezi. Unele primesc atenție câteva minute, după care se duc în grămada gigantică de lucruri inutile.
2. Generăm enorm de multe deșeuri
Majoritatea jucăriilor pe care le cumpărăm pentru copiii noștri ajung la coșul de gunoi, după care ajung în natură
3. Ne poluează casa și ne strică sănătatea pe termen lung
Toate jucăriile sunt compuse din substanțe chimice, multe dintre ele periculoase. Vopselurile, plasticele generează vapori ani de zile de la producerea lor, ceea ce înseamnă că aerul din camera copiilor va fi mai poluat.
4. Stricăm capacitatea copiilor să se abțină la ”instant gratification”.
Pe termen lung acest lucru determină lipsă de răbdare, rezultate proaste la școală. De ce să mai aștepi, de ce să mai investești timp și răbdare, când poți să primești totul de-a gata, instant?
5. Stricăm imaginația copiilor
Dându-le nenumărate plastice colorate, explicite, creierul lor nu mai este nevoit să își imagineze lucruri, pentru că le au în realitate. Asta va determina o lipsă de circuite neuronale pe termen lung.
Și atunci, ce putem să le facem cadou, în locul jucăriilor?
Alternativă jocuri #1: Ieșiri în natură
Săptămânal ar trebui să-i scoateți în natură, în pădure, la munte, în parc, împreună cu alți copii de vârsta lor.
Există chiar soluții precum NoGravity, care fac excursii de o zi împreună cu copiii pe coclauri, îi învață supraviețuire, etc.. Îi recomandăm cu căldură.
Alternativă jocuri #2: Cursuri online
Copilul tău poate să învețe programare, cybersecurity, engleză, matematică, supraviețuire și multe altele prin cursuri online. Își recomandăm să-l înscrii pe www.kidibot.ro/gold
Alternativă jocuri #3: Vizite la muzee
Sunt o grămadă de locuri de vizitat. Case memoriale, muzee de știință, muzee tehnice, muzee de artă, de tradiții populare… De multe ori sunt gratuite sau aproape gratuite. Plus copilul va fi învățat să aibă mai multă răbdare, să aprecizez
Trăim într-o lume sedentară. Copiii trebuie să facă mișcare zilnic. Încercați să-i duceți la sport în fiecare săptămână. E vital pentru sănătatea lor ulterioară, ca adulți.
Alternativă jocuri #5: Activități de voluntariat
De la ajutat alți copii care nu au nimic, refugiați sau copii orfani, până la a ajuta bătrâni sau persoane cu dizabilități, voluntariatul este o modalitate foarte utilă de a-i ajuta pe copiii noștri să devină mai buni, mai empatici, mai implicați.
Alternativă jocuri #6: Înscrierea la Cluburi de Știință la școală
În fiecare localitate sunt oameni pasionați de la care ai de învățat. Cei de la Știință&Tehnică fac Cluburi de Știință&Tehnică în fiecare școală, trebuie doar să vă interesați și să va implicați.
Concluzie: sunt mult mai multe lucruri pe care le puteți face pentru copii decât să le cumpărați jocuri și jucării inutile.
Criptomoneda Kidibot este moneda virtuală a Platformei Kidibot, bazată pe blockchain-ul Kidibot.
Cum poți câștiga Kidiboți
Trebuie să participi la aceste MISIUNI, să înveți lucruri noi prin joacă. Înveți despre BANI, CREDITE, BĂNCI, ACȚIUNI, RISCURI, LEASING, ANTREPRENORIAT, OBLIGAȚIUNI.
La finalul fiecărui task completat vei câștiga vKidiboți (o monedă virtuală TEMPORARĂ).
Dacă finalizezi MISIUNEA, atunci vei putea să-ți convertești vKidiboții câștigați în Kidiboți și să-i salvezi în portofelul (wallet-ul) tău.
Dacă NU finalizezi MISIUNEA, atunci vei pierde toți vKidiboții câștigați la acea misiune. Deci, ține-te de treabă și nu abandona.
Ulterior, Kidiboții pe care i-ai acumulat poți face diverse lucruri cu ei:
poți cumpăra cu ei cursuri, cărți sau alte produse din Kidibot.ro/shop
poți trimite Kidiboții câștigați altor persoane
poți să-i acumulezi, în vederea creșterii valorii. Devii Kidi-bogat învățând!
vei putea să-ți schimbi Kidiboții câștigați pe lei în Exchange-ul Kidibot (în viitor)
Cum pot să văd câți Kidiboți/vKidiboți am?
Dacă intri pe profilul tău public Kidibot, care este forma kidibot.ro/profile/userul_tau_Kidibot, o să vezi acolo câtă CRIPTOMONEDĂ Kidibot ai, câți vKidiboți ai momentan și care este adresa publică a porfofelului tău Kidibot (dacă altcineva dorește să-ți transmită Kidiboți)
De asemenea, poți să vezi câți Kidiboți/vKidiboți ai când ești logat în headerul site-ului.
Obiectivul Criptomonedei Kidibot
Să ajute copiii să învețe mai multe.
De aceea am introdus noțiunea de vKidiboți, ca să vă ajutăm să învățați să nu vă dați bătuți, să fiți rezilienți și muncitori. Pentru că cine este muncitor și serios câștigă!
Cine abandonează nu primește nimic Deci, nu abandonați!
Mulțumim celor de la Raiffeisen Comunități care susțin acest proiect de educație financiară pentru copiii din România!
În perioada septembrie – noiembrie 2021, peste 2000 de copiii din Republica Moldova participat la 40 de cursuri online asincrone pe tematici extrem de interesante pentru ei.
Cybersecurity, supraviețuire, programare C++, C#, Adobe Photoshop, alimentație sănătoasă, astronomie, basme românești, proiectare 3D în Tinkercad și multe altele.
Copiii și-au creat un cont pe www.kidibot.md specificând școala/localitatea, au răspuns la chestionare, dovedind că au citit lecturi în limba română, precum ”Domnul Trandafir” sau ”Harap-Alb”, că au lucrat la matematică în limba română, la științe, la educație financiară și multe altele materii curiculare și extra-curriculare. Ei sunt astfel captivați într-o lume de poveste, unde învață prin joacă, în echipă, printr-un set de 20 de motivații diferite, precum presiune social pozitivă, disonanță cognitivă, patriotism local, inspirație de la personalități, etc..
Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Relatia cu Republica Moldova.
Parteneri în proiect au fost revista Știință&Tehnică, Astroclubul București, Editura Arthur, Editura Niculescu.
În continuare, Kidibot MD va rămâne funcțional pe termen nelimitat!
”Ne dorim să putem ajuta peste 50,000 copiii din Moldova in urmatorii ani să aibă o șansă în plus în viață prin educație.Prin joacă, viitorii adulți vor fi mult mai încântați să afle lucruri noi, să devină mai buni, mai inteligenți și astfel, nivelul întregii societăți să crească ” a declarat Constantin Ferșeta, Fondatorul Kidibot.
Intrarea în proiect a fost gratuită.
Despre Platforma Educațională Kidibot (www.kidibot.ro):
• Îi ajută pe copii de la 6 la 18 ani să citească și să învețe mai mult prin joacă
• În România Platforma Kidibot este implementată de către Asociația StartEvo
• Până în acest moment a ajutat copiii din 68+% din școlile din România
• Kidibot în ultimii 4 ani de zile a câștigat 25 distincții diferite, inclusiv două de la Comisia Europeană
• Pe lângă România, Kidibot se regăsește și în SUA, Moldova, Canada, UK și Italia.
Comunitatea românească din UK este una dintre cele mai mare din toată diaspora, numărând peste un milion de români. Din dorința de a-i ajuta pe copiii noștri să păstreze legătura cu limba și literatura maternă, s-au finalizat primele 5 luni ale proiectului educațional Kidibot UK – Citim si invatam romaneste prin joaca!
Începând cu luna Iunie 2021, peste 500 de copiii români din Regat au fost implicați într-un activități de citit și învățat în limba maternă precum au și participat la cursuri online, pe platforma educațională KIDIBOT.
Copiii au învățat despre basmele românilor, despre geologie/geografie, despre proiectare 3D Tinkercad, cybersecurity și multe alte subiecte interesante.
Ei și-au creat un cont pe www.kidibot.co.uk specificând școala/localitatea unde învață din Marea Britanie, au răspuns la chestionare, dovedind că au citit lecturi în limba română, precum ”Domnul Trandafir” sau ”Harap-Alb”, că au lucrat la matematică în limba română, la științe, la educație financiară și multe altele materii curiculare și extra-curriculare. Ei sunt astfel captivați într-o lume de poveste, unde învață prin joacă, în echipă, printr-un set de 20 de motivații diferite, precum presiune social pozitivă, disonanță cognitivă, patriotism local, inspirație de la personalități, etc..
Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni.
Parteneri în proiect au fost revista Știință&Tehnică, Astroclubul București, Editura Arthur, Editura Niculescu, Editura Corint Junior.
În continuare, Kidibot UK va rămâne funcțional pe termen nelimitat!
”Împreună cu cei de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, noi dorim ca prin acest proiect să putem ajuta în următorii ani peste 10,000 de copii români care sunt în UK să păstreze legătura cu limba maternă, să învețe mai mult prin joacă și să facă un mare serviciu de imagine asupra comunității românești locale. Pentru că unirea face puterea.” a declarat Alina Ferșeta, Președinta Asociației StartEvo, promotoarea Kidibot UK.
Începând cu luna Octombrie 2021, pe Platforma Educațională Kidibot.md copiii pot să parcurgă micro-cursuri cu diplomă pe diverse subiecte:
– Cum să-și modifice propriile poze folosind programe de grafică
– Curs de Microsoft Word și Excel
– Cum să-și facă propriul site în maxim o ora
– Cum să-și facă o aplicație mobilă de Android
– Micro-Curs de Astronomie
– Micro-Curs de C++ pentru gaming
– Curs de supraviețuire urbană pentru adolescenți
– Curs de alimentație sănătoasă
și multe altele…
Cursurile sunt gratuite, făcute special pentru copii, astfel încât să le parcurgă ușor, majoritatea fiind în format video.
La final, copiii dau un test, pe care, dacă îl fac minim 70% corect, vor primi și diplome.
La finalul lunii noiembrie, clasele care au cele mai mari punctaje primesc cărți drept premii. Astfel, profesorii sunt ajutați cu un instrument foarte util în motivarea elevilor.
Despre Kidibot
Platforma Educațională Kidibot este deja prezentă în mai multe țări: România (în 68% din școli), Statele Unite ale Americii (2000+ școli), Canada, Italia, UK.
Obiectivul principal al Kidibot.MD este să ajute copiii de gimnaziu să-și dorească să învețe mai mult, să citească mai mult și să facă mai multe fapte bune prin joacă.
Copiii își pot creea conturi gratuite pe www.kidibot.md specificând școala/localitatea unde învață, urmând să răspundă la peste 12,000 chestionare, dovedind că au citit lecturi în limba română, precum ”Domnul Trandafir” sau ”Harap-Alb”, că au lucrat la matematică, la științe, la educație financiară și multe altele materii curiculare și extra-curriculare. Ei sunt astfel captivați într-o lume de poveste, cu extratereștrii haioși și copii deștepți, unde învață prin joacă, în echipă, printr-un set de 20 de motivații diferite, precum presiune social pozitivă, disonanță cognitivă, patriotism local, inspirație de la personalități, etc..
Profesorii din Republica Moldova vor beneficia de asemenea de aceasta platformă educațională, având ajutor la predarea la clasele lor, posibilitatea să creeze bătălii de antrenament (în loc de teme), să câștige diplome și certificate.
Avem o veste bună! Prietenii noștri de la Elko România ne-au dat 20 de calculatoare nou-nouțe, pe care le-am donat mai departe kidiboților de la Clasa Pregătitoare a Școlii Gimnaziale ”Ion Lovinescu” din comuna Rădășeni (Suceava).
Astfel, ei au avut o zi de 1 iunie specială.:)
De ce acolo?
a. Pentru că zona Sucevei a fost (și încă este) lovită puternic de CORONAVIRUS.
b. Pentru că acești copii dintr-o zonă defavorizată merită o șansă în plus în viață.
Calculatoarele asamblate și pregătite cu multă răbdare și pricepere de către echipa tehnică a ELKO România, dotate suplimentar cu monitoare, UPS-uri (da, și UPS-uri) și camere web, au fost trimise spre Rădășeni, alături de îndemnul de a învăța, de a fi mai buni și de a dărui și ei la rândul lor când vor fi mari.
”Educația este primul pas cu care pornești în viață. Îți dorim ca acest calculator, pe care l-ai primit astăzi în dar, să te ajute să mergi cât mai departe pe calea ta minunată de a contribui la frumusețea lumii”, este parte din mesajul transmis copiilor din Rădășeni de Carmen Stanciu, General Manager ELKO Romania.
”Am primit astăzi la Rădășeni, Suceava, darurile din partea dvs. și vă mulțumim din suflet! Atât copiii, părinții, cât și eu, ca și cadru didactic de la clasă, ne bucurăm mult de cele primite! Dumnezeu să vă răsplătească pentru ceea ce faceți! Vă îmbrățișăm cu drag!”, a spus cu recunoștință Loredana Grumăzescu, învățătoarea copiilor din Rădășeni.
“Accesul la educație a fost primul pas. De aici, Asociația StartEvo, va ține legătura cadrele didactice din Rădășeni pentru a-i implica pe elevi în activitățile care se derulează pe platforma KIDIBOT, unde vor învăța prin joacă. Mai mult, pentru concursurile viitoare, două tablete primite de la sponsor vor oferi motivație suplimentară în cadrul concursurilor organizate pe platforma www.KIDIBOT.ro” a declarat Alina Ferșeta, Președintele Asociației StartEvo.
De asemenea Asociația StartEvo a mai primit și un mult dorit proiector ce va fi de folos în cadrul proiectelor viitoare cu copii.
Suntem fericiți că Asociația StartEvo, Kidibot, părinți, companii, profesori și oameni de bine își pot uni forțele să schimbe destine. E foarte plăcută senzația să faci bine!
Începând cu luna Iunie 2020, platforma educațională Kidibot a fost lansată oficial în UK. Ea este deja prezentă în mai multe țări: România (în 68% din școli), Statele Unite ale Americii (2000+ școli), Canada, Italia, Moldova.
Obiectivul principal al Kidibot.co.uk este să ajute copiii vorbitori de limba romana să-și dorească să învețe mai mult, să citească mai mult și să facă mai multe fapte bune prin joacă.
Copiii își pot creea conturi gratuite pe www.kidibot.co.uk specificând școala/localitatea unde învață, urmând să răspundă la peste 12,000 chestionare, dovedind că au citit lecturi în limba română, precum ”Domnul Trandafir” sau ”Harap-Alb”, că au lucrat la matematică, la științe, la educație financiară și multe altele materii curiculare și extra-curriculare. Ei sunt astfel captivați într-o lume de poveste, cu extratereștrii haioși și copii deștepți, unde învață prin joacă, în echipă, printr-un set de 20 de motivații diferite, precum presiune social pozitivă, disonanță cognitivă, patriotism local, inspirație de la personalități, etc..
Deasemenea, copiii pot să facă micro-cursuri cu diplomă pe diverse subiecte:
– Curs de cybersecurity
– Cum să faci o povestire SF folosind personaje din folclorul românesc
– Curs de Microsoft Word și Excel
– Micro-Curs de Astronomie
și multe altele…
Cursurile sunt gratuite, făcute special pentru copii, astfel încât să le parcurgă ușor, majoritatea fiind în format video.
La final, copiii dau un test, pe care, dacă îl fac minim 70% corect, vor primi și diplome.
Coordonatorii educationali de limba romana din UK vor beneficia de asemenea de aceasta platformă educațională, având ajutor la predarea la clasele lor, posibilitatea să creeze bătălii de antrenament (în loc de teme), să câștige diplome și certificate.
Există și un concurs cu premii de la lansare: cărți în limba română, furnizate de către Editura Arthur, Editura Niculescu și revista Știință&Tehnică. Ulterior, Kidibot UK va rămâne funcțional pe termen nelimitat!
Până în acest moment pe platformă s-au înscris deja copii și profesori din 42 de școli.
Intrarea pe platforma www.kidibot.co.uk este gratuită.
Platforma Educațională Kidibot este deja prezentă în mai multe țări: România (în 68% din școli), Statele Unite ale Americii (2000+ școli), Canada, Italia, Moldova.
Obiectivul principal al Kidibot.co.uk este să ajute copiii români din UK să-și dorească să învețe mai mult, să citească mai mult și să facă mai multe fapte bune prin joacă.
Copiii își pot creea conturi gratuite pe www.kidibot.co.uk specificând școala/localitatea unde învață, urmând să răspundă la peste 10,000 chestionare, dovedind că au citit lecturi în limba română, precum ”Domnul Trandafir” sau ”Harap-Alb”, că au lucrat la matematică, la științe, la educație financiară și multe altele materii curiculare și extra-curriculare. Ei sunt astfel captivați într-o lume de poveste, cu extratereștrii haioși și copii deștepți, unde învață prin joacă, în echipă, printr-un set de 20 de motivații diferite, precum presiune social pozitivă, disonanță cognitivă, patriotism local, inspirație de la personalități, etc..
Coordonatorii educaționali români din UK vor beneficia de asemenea de aceasta platformă educațională, având ajutor la predarea la clasele lor, posibilitatea să creeze bătălii de antrenament (în loc de teme), să câștige diplome și certificate.
Intrarea pe platforma www.kidibot.co.uk este gratuită.
Presiune social pozitivă – când copilul tău va vedea că alți copii apropiați de vârsta lui sunt pasionați de acest subiect, va fi mult mai motivat să învețe
Va învăța foarte multe lucruri, prin joacă și prin exemple clare, interesante.
Va putea merge la concursurile de cybersecurity din liceu (România este Campioană Europeană la tineret)
Va căpăta o stimă de sine și încredere uriașă.
Cui se adresează
Copiilor din clasele a II-a până a VIII-a care nu au experiență în cybersecurity.
Cum se desfășoară
Online, via Zoom.
Ce vor învăța copiii
– copiii vor învăța despre HACKERI, ce sunt, ce fac, metodele lor; – vor învăța să se apere pe ei și să-și apere și familia; – vor afla mai multe lucruri despre hacking și cybersecuritate decât știu 99.9% dintre adulți! – vor învăța despre criptare; – vor învăța lucruri practice, de la protejarea datelor personale, până la securizarea activităților lor; – vor putea pe urmă să-i impresioneze pe prietenii lor cu ceea ce au învățat.
Și, foarte important, copiii vor învăța prin joacă și distracție, împărțiți pe echipe, în Alianța Roșie, Verde, etc…. 🙂
Când se desfășoară
În fiecare marți seară, 18.30 – 19.30, începând din 5 ianuarie 2021, timp de 5 săptămâni.
Organizator
Asociația StartEvo, prin Platforma Educațională Kidibot.
Cerințe
Copilul cursant va trebui să aibă un calculator (laptop/desktop), conectat la internet.
Diplome
Toți copiii vor primi ”Diplomă de Participare”
La final se va da un mic examen. Cine îl va trece, va primi ”Certificat de Absolvire”.
Cost
Ofertă de Crăciun: 150 lei. Salvează 50%!
Atenție: din 25 Decembrie, costul devine 300 lei! Înscrie-ți copilul acum.
[wpcdt-countdown id=”9420″]
Eroii Gold pot participa automat. Eroii Gold Light primesc 2 locuri la prețul unuia!
Alte detalii
Ne puteți contacta la 0770.745.585 sau la hello@kidibot.com
Formular înscriere
Ce zic copiii care au fost la Kidibot Cybersecurity Training
Mi-a plăcut foarte mult. E distractiv și devin mai deștept.
Am învatat multe despre hackeri si acum pot sa imi protejez familia si prietenii.
Deabia aștept ziua de marți, când trebuie să intru la curs. Mami e foarte fericită și mie îmi place.
Matei Ferșeta – 12 ani, câștigător a multiple concursuri naționale și județene de informatică de C++. Deasemenea are experiență în a preda cu succes copiilor C++ și Scratch, astfel încât să-i facă să iubească acest domeniu.
Beneficii
Presiune social pozitivă – când copilul tău va vedea ca un alt copil apropiat de vârsta lui este ”Profesorul”, va fi mult mai motivat să învețe
Va învăța bazele limbajului de programare cel mai folosit.
Va putea merge la olimpiadele școlare de informatică începând cu clasa a V-a.
Va căpăta o stimă de sine și încredere uriașă
Cui se adresează
Copiilor din clasele a III-a până a VIII-a care nu au experiență cu limbajul de programare C++, dar își doresc să știe programare.
Cum se desfășoară
Online, via Zoom.
Ce vor învăța copiii
câteva concepte de bază despre algoritmi și programare
setările de bază, instalarea Codeblocks, IDE
probleme simple cu IF, ELSE, FOR, WHILE, etc..
Când se desfășoară
În fiecare miercuri, începând din 6 ianuarie 2020, timp de 5 săptămâni, în intervalul 18.30 – 19.30.
Organizator
Asociația StartEvo, prin Platforma Educațională Kidibot.
Cerințe
Copilul cursant va trebui să aibă un calculator (laptop/desktop) cu Windows, conectat la internet.
Diplome
Toți copiii vor primi ”Diplomă de Participare”
La final se va da un mic examen. Cine îl va trece, va primi ”Certificat de Absolvire”.
Cost
150 lei.
Copiii care sunt deja înscriși în Academia Eroilor Kidibot primesc 2 locuri la prețul unuia!
Alte detalii
Ne puteți contacta la 0770.745.585 sau la hello@kidibot.com
Formular înscriere
Ce zic copiii care au fost la cursurile de programare C++
Îmi place foarte mult să învăț cu Matei. E distractiv și devin mai deștept.
Mă bucur mult ca am un prieten așa deștept ca Matei. Am învățat multe lucruri, inclusiv matematică. E foarte bun.
Deabia aștept ziua de marți, când trebuie să intru la info. Mami e foarte fericită și mie îmi place.
Începând cu luna Octombrie 2020, platforma educațională Kidibot a fost lansată oficial în Republica Moldova. Ea este deja prezentă în mai multe țări: România (în 63% din școli), Statele Unite ale Americii (2000+ școli), Canada, Italia.
Obiectivul principal al Kidibot.MD este să ajute copiii de gimnaziu să-și dorească să învețe mai mult, să citească mai mult și să facă mai multe fapte bune prin joacă.
Copiii își pot creea conturi gratuite pe www.kidibot.md specificând școala/localitatea unde învață, urmând să răspundă la peste 12,000 chestionare, dovedind că au citit lecturi în limba română, precum ”Domnul Trandafir” sau ”Harap-Alb”, că au lucrat la matematică, la științe, la educație financiară și multe altele materii curiculare și extra-curriculare. Ei sunt astfel captivați într-o lume de poveste, cu extratereștrii haioși și copii deștepți, unde învață prin joacă, în echipă, printr-un set de 20 de motivații diferite, precum presiune social pozitivă, disonanță cognitivă, patriotism local, inspirație de la personalități, etc..
Profesorii din Republica Moldova vor beneficia de asemenea de aceasta platformă educațională, având ajutor la predarea la clasele lor, posibilitatea să creeze bătălii de antrenament (în loc de teme), să câștige diplome și certificate.
Există și un concurs cu premii în primele 2 luni de la lansare: cărți în limba română, furnizate de către Editura Arthur, Editura Niculescu, Robofun și revista Știință&Tehnică. Ulterior celor 2 luni, Kidibot Moldova va rămâne funcțional pe termen nelimitat!
Până în acest moment pe platformă s-au înscris deja copii și profesori din 141 de școli din Republica Moldova.
In 2020, Craciun Special a inceput mai devreme. Am primit aproximativ 60 de calculatoare (unele noi noute, altele vechi) de la diverse companii, pe care le-am dat mai departe copiilor care pe perioada pandemiei aveau nevoie de ecrane cu care sa invete online.
KIDIBOT este platforma educationala care ii motiveaza pe copii sa vrea sa citeasca mai mult.
Ei raspund la chestionare, dovedesc ca au citit anumite lecturi si castiga puncte cu care isi ajuta echipa sa lupte impotriva CROCOBETILOR (niste extraterestrii nesuferiti care vor sa cucereasca Pamantul prin lene si prostie).
Intrati acum pe www.kidibot.ro sau instalati-va aplicatia mobila KIDIBOT pe iOS sau Android.