0
(0)

motivatie vs inspiratieStiti care e diferenta intre motivatie si inspiratie? Motivatia reprezinta energia sa faci ceva, inspiratia reprezinta directia. Cand vorbim de evolutie personala, aceste doua elemente sunt foarte importante. Una fara alta nu merge.

Dar in general, oamenii au ori mai multa inspiratie, ori mai multa motivatie si le lipseste cealalta. Sa le luam pe rand.

Unii oameni au mai mult MOTIVATIE si vor inspiratie. Vor sa scape de saracie. Vor sa nu mai castige salarii pe care le considera nesatisfacatoare. Vor sa se dea mari. Vor sa isi demonstreze lor siesi ca se poate. Poate au fost umiliti cand erau mici pentru ca nu aveau la fel de multe precum ceilalti colegi ai lor si asta i-a indarjit. Poate vor sa demonstreze sexului opus ca au cu ce. Vor recunoasterea celorlalti. Vor sa asigure traiul copiilor. Poate sunt invidiosi, poate sunt lacomi. Au energia. Le sticlesc ochii de pasiune. Sunt motivati! VOR CEVA CU ARDOARE! (piramida lui Maslow)

Altii au mai multa INSPIRATIE si le trebuie motivatie. Astia sunt geniile. Sunt romani clasici, genii pustii, carora le vin milioane de idei si nu duc mai nici una la indeplinire. Cei care zic ca “se descurca ei”, in orice situatie si nu isi fac probleme de acum. Ori se ineaca precum rromul la mal, ori li se face lene, ori le mai vin alte idei si pierd focusul. Devin blazati. Sau pur si simplu se demotiveaza, ca e greu, ca nu se poate, ca o sa dea faliment. Frica de esec apare si ea. Acesti oameni sunt foarte inteligenti. Din pacate, e o vorba romaneasca pentru asta: “Branza buna in burduf de caine“.

Un om care vrea sa evolueze are musai nevoie de MOTIVATIE. Daca el nu vrea sa mearga inainte, atunci toata inspiratia din lume nu o sa il ajute.

Eu personal m-am saturat de romani destepti. Majoritatea din noi suntem destepti, suntem genii pustii. Dar suntem degeaba, daca nu si punem in aplicare ceva din genialitatea noastra. Trebuie sa avem in stomac acea energie impetoasa sa mergem mai departe, sa fim niste pitbuli.

Intotdeauna un om cu inteligenta medie dar cu motivatie mare o sa ajunga mai departe decat un geniu blazat.

Sfatul nostru: asigurati-va ca aveti energia, noi va dam inspiratia 🙂

Sfatul 2: ajutati oamenii care au motivatie. Pentru ca ajutorul vi se va intoarce inapoi. Dar atentie cand ii ajutati pe cei fara motivatie, care va intreaba daca muieti-s posmagii. Acela va fi un ajutor irosit.

Start Evo

PS. Maine publicam un super film cu Calin Fusu, antreprenorul din spatele BestJobs, Zumzi, Neogen. Veti afla ce face el cand merge la nunti 🙂

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?