0
(0)

Acum multi ani lucram cu o companie, care imi scotea peri albi referitor la calitatea lucrarilor prestate. Erau de nota 8, pe cand eu vroiam 10, cu incapatanarea clasica a corporatistului care vrea ca totul sa fie impecabil.

Managementul era super ok, ma intelegeam bine cu ei, doar ca periodic ma facea sa ma burzuluiesc la ei. La un moment dat, seful cel mare, punandu-si cenusa in cap, imi zice aceasta expresie “Eu sunt un chior in tara orbilor“. In sensul ca au multe minusuri, dar fata de concurenta erau mult mai sus. Si nefericirea mea era ca aveau dreptate. Partial 🙂

De atunci am vazut din ce in ce mai mult acest adevar cu care ne confruntam in Romania. Avem de ales “cel mai mic rau”.

Sunt foarte putine persoane fizice sau juridice care sa fie perfecte. Chiar insasi notiunea de PERFECT este oarecum idealizata. Presupunand ca nivelul calitatii este foarte ridicat, deasemenea creste si pretul. Sau furnizorii stau bine la capitolul X, dar stau prost la capitolul Y. Si ajungi sa te miri cum companii pline de scheleti in dulap supravietuiesc si cresc, si altele, care sunt “cinstite” se chinuie sau mor.

Primul lucru la care te gandesti: “Bagami-as picioarele, iara treaba romaneasca! Oare de ce nu pot si ai nostri sa fie profesionisti? Offf”.

Pe de alta parte, furnizorii spun: “Frate, daca vrei calitate premium, te costa de 3x mai mult. Vrei sa dai banii? Daca nu, ciocu mic si joc de glezne.”

Ideea de chior in tara orbilor presupune ca ai un avantaj concurential fata de restul orbilor. Ok, nu esti perfect, dar totusi ai ceva in plus. Pe de alta parte, tu ai anumite dezavantaje concurentiale, care comparate cu dezavantajele concurentiale ale celorlalti, ii fac pe clienti sa te aleaga pe tine, ca fiind raul cel mai mic.

Totul este imbunatatibil. Si, intradevar, dau dreptate (partial) ambelor tabere. Cred ca secretul este sa incerci sa iti faci CAT MAI BINE TREABA in conditiile date si sa fi cinstit cu partenerii tai.

Concluzia? Daca esti orb, incearca sa devii un chior in tara orbilor. Si sa tinzi sa vezi cu amandoi ochii. Trebuie sa ai ceva in plus fata de cei din jurul tau, CHIAR DACA NU ESTI PERFECT!

 

Bafta. Start Evo!

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?