0
(0)
Bucharest Henge

În jurul solstițiului de vară și al solstițiului de iarnă, din anumite zone ale Bucureștiului, poți surprinde apusuri și răsărituri spectaculoase. Nu sunt necesare aparate profesionale.

Chiar și cu un telefon mobil poți avea poze de colecție. De două ori pe an, în 17 aprilie și în 24 august, Soarele apune fix în același loc, adică la același azimut (285), aproximativ la ora 19:55.

Datele sunt determinate la distanță egală de Solstițiul de Vară, iar ora este extrem de importantă: pentru doar câteva minute puteți rata fenomenul.

Vă invităm așadar, pe 17 aprilie 2024 , ora 19.55, să realizați poze pe Podul Grozăvești, dar și în alte zone din Sectorul 6 și să le trimiteți la concursul Bucharest Henge 2024 pe adresa contact@stiintasitehnica.com până la data de 30 aprilie 2024. Vom premia cele mai reușite poze la Astrofest 2024.

Dar de unde vine Bucharest Henge?

Ai auzit de Stone Henge? Complexul megalitic din UK?
Mii de oameni se duc sa vada apusul/rasaritul la solstitiu/echinoctiu, cand lumina soarelui se aliniaza perfect cu blocurile de piatra.

Dar oamenii s-au prins ca si in Manhattan (New-York) poti sa vezi apusul de soare la echinoctiu in lungul unei strazi, printre zgarie nori. O nebunie printre turisti si localnici!

De aceea, am zis sa facem asa ceva si in Bucuresti. Maine, 17 aprilie 2024, la 19.55 FIX, pe podul Grozavesti, daca o sa fie vreme frumoasa, vom surprinde un apus de soare epic.

Deasemenea, te invitam si pe tine sa identifici un astfel de loc din alte localitati, de unde pot sa vezi apusuri de soare epice.

Astfel, impreuna, putem sa ne facem viata mai frumoasa si sa generam mai multa bucurie din lucrurile care ne inconjoara.

Iar copiii si adultii participanti vor invata despre astronomie, azimut si istorie.

The post Bucharest Henge appeared first on Comunitatea Kidiboților.

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?