0
(0)

Stiti cum detecteaza satelitii americani un adapost rebel, camuflat in jungla? Folosind gandirea euclidiana.

Euclid a fost un matematician grec, denumit si parintele geometriei. Omul a postulat o gramada de teoreme, forme geometrice, etc, dar cea mai importanta contributie la umanitate a fost gandirea euclidiana pe care noi restul o avem de atunci.

Noi de mici copii am fost spalati pe creier sa folosim niste standarde. De ex, cand ti se spune: “deseneaza o casa”, 99% din noi deseneaza casa clasica (un patrat, un triunghi deasupra, o usa, doua ferestre si un cos de fum. Asa am fost impregnati. Noi stim ca o camera ar trebui sa aiba 4 pereti si tavan, ca o masina ar trebui sa aiba 4 roti, ca un avion ar trebui sa aiba aripi, ca daca incalcam legea suntem pedepsiti, sa platim contributiile la stat sa primim pensie, sa invatam mult la scoala ca sa avem succes, etc. Sunt sabloane care ne ajuta sa evoluam mai repede, mai standardizat.

Ei bine, mintea umana, constient sau inconstient, cand face ceva, precum un camuflaj al unui adapost de rebeli in jungla, o face dupa un anumit “pattern”. Punem frunzele respective peste buncar intr-un anumit fel, chiar daca noi credem ca le punem haotic. Dar satelitul va detecta in haosul natural zona de haos uman, care nu corespunde amprentei locale. Pur si simplu, noi CREDEM CA STIM cum arata un camuflaj haotic de natura, dar suntem conditionati de educatie si experienta.

De ce am adus vorba de gandirea euclidiana? Pentru ca simpla constientizare a ei te poate face sa evoluezi mai repede. Evolutia presupune noi descoperiri personale. Cand constientizezi ca o casa poate sa fie si sferica (poate pentru ca e cea mai eficienta forma din natura!), deja ai un avantaj asupra celorlalti robotei care zic: NU, ASA SE FACE.

Cand Galilei si Giordano Bruno au spus lucruri cu care Inchizitia nu a fost de acord, ei au iesit din standardele gandirii respectivelor vremuri. Si au si suferit pentru curajul de a iesi din rand.

Constientizeaza ca esti programat sa gandesti intr-un anumit fel. Constientizeaza ca ti s-a impregnat in cap sa iti pese de “ce zice lumea”. Constientizeaza ca esti liber si poti face absolut ce vrei si poti gandi absolut ce vrei. Trebuie doar sa vrei 🙂

Nu te lasa constrans de obiceiuri si de lumea din jurul tau. Trebuie sa fii propriul tau stapan. Fi propriul tau lider!

Start Evo!

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?