0
(0)

Vlad Petreanu este unul din cei mai cunoscuti jurnalisti si oameni de televiziune din Romania. Si, sa nu uitam, blogger šŸ™‚ A inceput sa munceasca in hala de productie pe vremea lui Ceausescu, dupa care, imediat dupa revolutie si-a urmat visul. E de acord cu vorba lui Craciun: ā€œMai bine sa ai esecuri decat regreteā€. Un film foarte fain despre reinventare si despre viata. Va invitam sa il urmariti.

Cateva idei din film:

Vlad Petreanu: Sunt jurnalist de 20 de ani. In meseria mea, sa vorbesti la persoana I este o eroare. Doar daca traiesti un accident sau trauma personala.

Am inceput in 1990, la ziar. Am fost reporter de social. Aveam gauri in pantofi la propriu, pentru ca nu aveam bani sa cumpar altii (atunci trebuia sa mergi foarte mult). Pe urma am ajuns in televiziune.

In general am scris cat am putut. Am coordonat proiecte ca manager (redactor sef). Am creat televiziuni. Am creat si redactii de succes si redactii care nu au mers foarte bine.

Vlad Petreanu: Momentele cele mai dificile sunt cele de pictiseala. Cele mai frumoase sunt momentele de inceput. Si cele mai dure momente sunt cele de reinventare. In momentul in care te plictisesti sa faci ceea ce faci, atunci e momentul sa te reinventezi.Ā  Nu cred ca suntem pe acest pamant sa facem lucruri de rutina. Nu exista progres din partea unor oameni plictisiti. Oamenii plictisiti nu fac nimic, vegeteaza, ca o planta in ghiveci, care ii mai dai din cand in cand apa si sunt multumiti.

Noi putem sa cream lucruri diferite. Transforma o viziune in ceva concret. Eu creez articole, ca sa influentez mintile unor oameni. Mai creez redactii si statii de televiziune din cand in cand.

Vlad Petreanu: Orice despartire inseamna a muri un pic.

Eu cred in investitia pe termen lung. M-a ajutat ca am inceput sa devorez literatura. Daca respecti etica, iti construiesti o reputatie in timp.

Vlad Petreanu: Cred in urmarirea unor principii. Trebuie sa incerci si sa trebuie sa crezi in visurile tale.

Eu am lucrat in fabrica inainte de revolutie, in hala de montaj. Faceam o facultate tehnica. Era o lume foarte departe de ceea ce vroiam eu de fapt.

Am facut facultatea pentru ca vroiam sa traiesc mai bine. Munca in fabrica a fost o experienta formidabila. Eu aveam un vis. Sa lucrez in jurnalism. Cand poti sa iti apuci un vis, apuca-l si nu da inapoi. Trebuie sa nu ai pareri de rau: ā€œImi pare rau ca nu am incercatā€.

Mai bine sa ai un succes decat un regret

Vlad Petreanu: Nu exista un mare general fara o infrangere la activ.

Autorul favorit este Hemingway. Memoria are sertarase. Tot ce citim, toate experientele se pun in aceste sertarase. Ele nu se pierd.

Persoana care te-a inspirat cel mai mult? Un profesor pe vremea lui Ceasescu care mi-a dat meditatii la fizica. I-a zis maica-mii: ā€œDoamna, baiatul dvs nu e prost, dar nu stie sa gandeasca. Ce vreti? Sa il ajut sa intre la facultate sau sa il invat sa gandeasca?ā€. Lucram meditatii 2-3 ore si 4 ore discutam de viata.

Vlad Petreanu: Lucrurile se pot schimba peste noapte. Trebuie sa fii pregatit pentru orice!

vlad petreanu

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. šŸ™‚

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review šŸ™‚

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?