Te INSPIRAM sa lupti pentru visurile tale.

Tu ai atins plafonul de comoditate financiara?

Published on July 31st, 2012 by

Se stie ca, cel putin declarativ, toti oamenii vor mai multi bani. Banii confera o stabilitate si o satisfactie mai mare celor care ii au versus cei care nu ii au. Cele mai multe certuri in cupluri sunt datorita problemelor financiare…. Majoritatea frustrarilor personale sunt legate direct si indirect de bani si mai precis lipsa lor….  Cam toti oamenii vor mai multi bani, desi exista si voci care spun ca banul e ochiul dracului, si ca nu merita sa te agiti pentru asta… Ma rog, fiecare cu sistemul lui de valori 🙂

Am citit zilele trecute in Forbes.com un articol foarte interesant (din pacate, nu l-am mai gasit sa pun link catre el) in care se spunea ca s-au facut studii, din care reiese ca exista un plafon de comoditate financiara pentru fiecare om, si fiecare tara a lumii. Cand il atingem, cresterea ulterioara a veniturilor este superioara cresterii satisfactiei generata de aceasta crestere. Cu alte cuvinte, o dublare a castigurilor peste respectivul plafon nu inseamna si o dublare a satisfactiei.

Evident, aceasta regula NU se aplica la toata lumea, dar se aplica la majoritatea. Si face si sens cat de cat, in idea ca daca atingi un confort financiar, iti permiti sa mai faci si lucruri pentru suflet. Este vorba de prioritati si piramida lui Maslow.

In USA, s-a stabilit ca aceasta limita este undeva in jurul a 75,000 usd/an.

Sunt curios in Romania cat este, avand in vedere ca majoritatea conationalilor sunt intr-o zona de confort, in care nu vor sa mai depuna eforturi suplimentare. Oare daca ai bani sa pui o Coca-Cola pe masa, ai niste mici in dinti si o masina in rate e suficient? Te plafonezi? Sau nu? Oare 350 eur net/luna (cat este acum salariul mediu in Romania) e suficient sau nu?

Daca ne-am atins plafonul de comoditate financiara majoritatea dintre noi, atunci este de inteles aceasta relaxare in care se regaseste populatia acestei tari… Ceea ce este ok. Nu ar trebui sa fim avizi de bani. Si corect ar fi sa spunem ca banii sunt o consecinta a lucrurilor pe care le facem zi de zi.

Chiar, puneti-va aceasta intrebare. Cat ar trebui sa castigati ca sa fiti ok? Si fiti cinstiti cu voi insiva! OZN-uri de genul 100,000,000 eur nu sunt foarte realiste pentru 99.99% din populatie.:) Care e plafonul tau de comoditate financiara?

Daca nu l-ai atins, concentreaza-te sa il atingi. Daca l-ai bifat, ocupa-te de alte aspecte frumoase din viata ta! Bafta!

Ti-a placut? Citeste si:


Iti place pagina? Click aici sa ii dai SHARE!

Taguri:, , , , , , , , ,

Comments Closed

Comments

  1. Posted by miron calin on July 31st, 2012, 13:34

    Daca in USA, plafonul de comoditate financiara este de 75 de mii de dolari pe an, cred ca in Romania cine ajunge la 20 de mii ar trebui sa fie hiper multumit daca ne gandim ca mediul lunar este de aproximativ 350 de euro. Din pacate, ca sa atingi acest plafon din munca cinstita trebuie sa fie super profesionist in ceea ce faci…

  2. Posted by Fondatorii StartEvo on July 31st, 2012, 23:15

    asa e. dar, daca esti serios si ai determinarea necesara, nu e decat o chestiune de timp. 🙂

  3. Posted by cosmin on February 26th, 2013, 08:22

    Eu câştig un pic peste 200 de euro în provincie, iar o parte din aceşti bani îi primesc înafara contractului… chiar nu are rost să vorbim de vreo ”plafonare”; plafonul e muuuult prea sus.

Parteneri inspirationali

(afisati aleator)
Editura Arthur


Astroclubul Bucuresti


Farmaciile Richter

Bucharest Science Festival

Gadgetway


Editura Corint


Humanitas Junior

OMV Petrom


eMag


Stiinta si Tehnica


Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale


Ți-ai făcut cont pe Kidibot?