0
(0)

Mi-ar place sa am un frate geaman. O clona, cu o constiinta comuna, precum borgii din Star Trek. Sa stai fata in fata cu el si sa te ajute sa TE autointelegi, sa vezi mai clar solutia la diversele intrebari care le ai. Sa iti dea suturi in fund sa te apuci/sau sa te tii de treaba (si sa nu te superi pe el, pentru ca el esti tu). Sa te ajute sa iti faci introspectie. Si sa te impiedice sa te minti singur! Si sa te ajute sa vezi solutii.

Sunt 3 cazuri posibile de astfel de ajutoare 1-2-1:

1. Ideal ar fi ca fiecare din noi sa avem o asemenea clona in interiorul nostru. Se numeste alter-ego, constiinta, ratiune.

2. Daca nu e posibil, ideal ar fi sa avem un prieten, o ruda, o persoana cu care sa ne simtim confortabili si la care sa nu intram in defensiva cand ajungem la lucruri grele, despre cine e de vina. Fiind un apropiat, te destainui mai usor, recunosti problemele, nu mai spui “oficial imi merge bine.

3. Daca nu avem nici macar un prieten/ruda, atunci merge sa te ajuti si cu un strain, care sa vrea sa te ajute, sa faci aceasta introspectie. Chit ca este expert intr-un anumit domeniu, sau este pur si simplu o persoana cu bunavointa, care vrea sa fie o lume mai buna in jurul lui.

O persoana externa te poate ajuta sa faci pasi enormi in dezvoltarea ta ca individ. Pentru ca te ajuta sa gasesti raspunsurile cu o claritate mult mai mare.

Chiar, tie ti-ar place o astfel de discutie? Cu cineva in fata caruia sa ii spui pe fata, cinstit, datele problemei tale, si el, din exterior, sa iti spuna ce parere are?

Mie imi place la nebunie. Chit ca respectiva persoana este cu IQ dublu cat al meu sau la jumate. Chit ca are experienta in acel domeniu sau nu. Punctul lui/ei de vedere este foarte important ca sa aflu raspunsuri despre mine. Sunt si profesionisti in treaba asta. Se numesc antrenori, coaches, psihologi, psihoterapeuti, guru, duhovnici, confidenti, etc. Oricum s-ar numi, AJUTA sa vorbesti cu cineva ca sa te descoperi mai usor pe tine.

Tu ai pe cineva care sa te ajute? Sau mai important, tu ajuti pe altcineva?

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?