0
(0)

V-ati intrebat cum sunt antrenati soldatii de elita sa suporte durerea (cand sunt raniti, torturati, obositi, etc)? Unul din secrete este sa foloseasca tehnica pasilor marunti. Sa se concentreze pe termen cat mai scurt, fara sa se gandeasca la toata durata cat mai trebuie sa suporte chinul, perspectiva care i-ar DEMOTIVA si i-ar face sa renunte la lupta cu ei insisi.

drum lung inainte

Cand vezi un munte in fata ta, te gandesti automat la cantitatea de efort totala necesara pentru a-l urca, efort care la prima vedere pare enorm si peste puterile tale. Exemplu de “munti” de urcat:

  • ti-ar place sa devii milionar, dar acum traiesti de la o chenzina la alta. Ti se pare imposibil.
  • ti-ar place sa deschizi o noua afacere, dar iti dai seama ca trebuie facute foarte multe, timp/resurse/bani alocati, ceea ce pare foarte mult;
  • cand vrei sa alergi 42km, cand tu rasufli greu cand urci treptele la etajul 1.
  • cand vrei sa slabesti 10 kg, in conditiile in care esti foarte pofticios/pofticioasa la carbohidrati, etc

De cele mai multe ori, cand ai un vis care nu este in imediata apropiere a situatiei tale actuale, mintea ta evalueaza rapid efortul necesar si ia o decizie de Stop/Start/Ma mai gandesc.

Orice drum, oricat de lung, incepe cu primul pas. Urmat de al doilea. Urmat de al treilea. Si tot asa. Pana sa iti dai seama, deja ai mers foarte mult. Te uiti in spate si zici: “WOW, cat de mult am mers”. Dar conteaza sa zici START si sa nu o lalai.

Nu lasati sa va sperie drumurile lungi. Ganditi la scara mare (Think BIG), ganditi strategic, si incepeti sa faceti pasi, unul cate unu. Impartiti drumurile lungi in etape. Te motiveaza mult mai mult sa vezi ca ai ajuns la etape intermediare.

Steve Jobs, fondatorul Apple, spunea ca PERSEVERENTA inseamna jumate din lucrurile care ii separa pe antreprenorii care au succes de cei care nu au succes.

Si stiti care e partea frumoasa? Creierul uman nu tine minte durerea. Eventual tine minte faptul ca stii ca te durea, dar nu durerea in sine. Raman doar amintirea frumoasa a succesului 🙂 Asta e si unul din motivele din care mintea noastra se gandeste cu nostalgie la “vremurile bune” din trecut. Durerea si efortul dispar, ramanand doar lucrurile care merita amintite:)

POTI SA FACI TOT CEEA CE ITI PROPUI. DAR DOAR DACA VREI.

Start. Start Evo!

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?