0
(0)

Eu sunt barbat. Ca toti barbatii care se respecta, urasc din tot sufletul sa merg la shopping. Este ceva visceral. Pe langa nervii aferenti, am observat insa ca in acele putine dati cand sunt obligat de consoarta sa fac ture prin magazine, obosesc.

Si am zis: Daca obosesc, inseamna ca se consuma si niste calorii. Daca se consuma calorii, poate pot fi cat de cat masurate si comparate, cu activitati, care, de exemplu imi fac placere.

Asa ca, vinerea trecuta, in timp ce eram prin AFI Cotroceni la o sesiune de plimbari prin magazine, am zis sa fac un experiment. Si am dat drumul la aplicatia Nike Plus Running, sa imi calculeze traseul, caloriile si timpul. Din pacate, nu mi-a venit idea mai repede, asa ca am imortalizat doar 18,41 de minute, dar este suficient cat sa ne facem o parere despre aceasta comparatie.

Asadar, rezultatele:

1. Jogging
22 August, noaptea, 9.09km alergati in 1:02:00 , calorii consumate 854.

2. Shopping
24 August, seara, 0.68km taraiti in 00:18:41, calorii consumate 48.

 

Daca e sa comparam pe kilometru parcurs:
Jogging: 1km = 93 cal
Shopping: 1km = 70 cal!!!!

Daca este sa comparam pe ora de activitate:
Jogging: 1h = 826 cal
Shopping: 1h = 154 cal

Concluziile:
– surprinzatoare apropierea de calorii arse per km parcurs intre shopping si jogging. Probabil acum multe femei vor avea argumente sa spuna ca fac sport, aproape la fel de eficient ca joggingul 🙂
– daca este sa calculezi cate ore de shopping ti-ar lua sa consumi aceleasi calorii ca la jogging: 5 ore si ceva! Deci pe interval de timp, pentru o femeie, nu e mare smecherie.
– probabil ca si nervii sunt un consum caloric mult mai ridicat decat activitatea fizica in sine 🙂 Asa se explica cum de obosesc cumplit sa ma invart intre umerase cu carpe dupa jumatate de ora, versus sa alerg cu cainii care vor sa ma muste.
– Minim jumatate de ora de activitate fizica pe zi (dar nu de shopping, da?) va va tine in forma si va va ajuta sa traiti mai mult si mai putini bolnavi.

Succes!

Later edit:
Mers pe jos: 1h = 5.4km/h = 386 cal/h
1km = 71 cal Aproape la fel ca statul prin mall 🙂

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Avem o rugaminte la tine: poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review:). Multumim anticipat.

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?