0
(0)

Raluca Sandu ne dezvaluie pentru StartEvo cateva din trairile ei, privind din 2 perspective: cariera de sportiv, care este una scurta, ce se termina undeva pe la 30 de ani si cariera ce incepe imediat dupa, ceea ce poate sa insemne ca ramai in sport ca antrenor sau te apuci de altceva.

Cariera de sportiv a fost una foarte grea, a inceput tenisul la 4 ani si jumatate, stiind de la inceput ca practica acest sport pentru a face performanta.

“Sportul inainte de ’89 eram cam singura modalitate sa iesi din tara”.

Cu ambii parinti performeri in sport, au obligat-o intr-un fel sa urmeze o cariera tot sportiva. A avut norocul ca i-a si placu, ne povesteste.

Multe ore de antrenament pe teren,in fiecare zi dimineata si seara, sacrificii, pentru ca nu a avut o copilarie in care nu avea voie sa joate de ex badminton din motiv ca-si poate strica tehnica, sau cu schiurii iarna sa nu se accidenteze, sacrificii pe care uneori ca si copil nu le intelegi.

Odata cu inceperea turneelor internationale pe la varsta de 11-12 ani, a inceput sa lipseasca de la ore, in timpul scolii generale, sportul devenind o prioritate.

Intrand in circuitul profesionist, de la 14 ani a inceput sa calatoreasca 30 saptamani pe an, in fiecare saptamana era in alt loc, impacheta, despacheta bagaje, urca in avion, schimba continente.

A avut norocul si sansa sa ajunga undeva, sa faca o performanta, sa ajunga in primele 100 la senioare si primele 10 la junioare, rezultate la care a ajuns muncind, antrenandu-se, nu reusesti daca nu estii serios.

De la 16 ani este independenta financiar si toate astea le-a realizat prin munca.

La 25 de ani s-a lasat de tenis, si s-a trezit intr-un moment in care nu stia ce sa faca, n-a avut cum sa invete o alta meserie la scoala, ca nu a avut timp, si a luat-o de la zero.

A inceput in State sa predea fitness la sala fostului ei sot, a devenit “personal trainer”. A cunoscut apoi o tipa agent imobiliar,care a motivat-o sa fie agent imobiliar si broker; a devenit si notar (pentru a fi notar in America nu trebuie sa termini Facultatea de Drept) si si-a deschis un birou unde facea vanzari imobiliare si intermedia credite, in special refinantari, colaborand cu peste 50 de banci.

A venit criza, s-a intors in Romania, ca sa o ia de la zero. A organizat gale de arte martiale, K1, MMA, 4 gale intr-un an ce au avut succes.A facut o firma de organizare evenimente pentru un an, dupa care nu a mai avut activitate, si ultimul proiect este Clinica Second Opinion, un proiect “de suflet” pornit de a problemele ce s-au ivit si greutatile de care s-a izbit in Romania, in momentul in care a aflat ca tatal ei are cancer.

De la o simpla colaborare cu medicul oncolog din strainatate, a ajuns sa ofere servicii medicale pe toate specializarile, reusind astfel sa salveze vieti. Si pentru acest proiect a muncit.

Un sfat: “sa fie optimisti, sa fie perseverenti, sa creada ca visurile pe care le au sunt realiste; prin munca si prin perseverenta se pot atinge.”

“Cu totii suntem capabili sa realizam tot ce ne dorim”

Iar daca iti place, intra pe http://www.facebook.com/startevo, da LIKE la pagina si share-uieste video-ul cu prietenii!

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?