0
(0)

Pe Radu l-am filmat la sugestia fanei noastre, Roman Delia, din Ploiesti (multumiri!:) ). Radu Cartianu este un om exceptional, cu o experienta de viata foarte mare. A fost producator/manager/impresar pentru o gramada de formatii romanesti: Timpuri Noi, Class, Vunk, Ozone, Pasarea Colibri, Weinberger, etc. Acum este manager la EMI Music Publishing, un gigant in lumea muzicii. A facut zootehnia, a fost bucatar, canta la chitara, merge pe jos foarte mult, a vandut biscuiti si bonibon,canta cu doua formatii. Un om care ne sfatuieste sa FACEM CEEA CE NE PLACE! 🙂

Radu Cartianu: Cum e viata? Cu suisuri, cu coborasuri, ca asa e la tara.

A inceput acum 50 de ani viata mea, cu o familie draguta, educatie buna.

Am facut zootehnia, ca asa era pe vremea aia, daca la 25 de ani nu erai insurat si cu facultate erai paria al societatii. Am facut zootehnia pentru ca era aproape de casa.:) Puteam sa fiu sef de ferma.

Primul an am picat. Deabea al doilea an am intrat.

Cant la chitara de la 13 ani si de la 19 ani am inceput cu chitara bass. Un prieten a zis sa facem o formatie. Atunci se lucra de la 8 la 4 si aveam dupa-amiaza libera. Cantam prin carciumi, pe la mare, prin tara. M-am apucat de rock, am cantat cu Timpuri Noi.

In decembrie 89 ne-a prins revolutia la Moscova. Am mai cantat un an cu Mihai Pocorschi si cu Timpuri Noi, dupa care m-am apucat de afaceri : biscuiti, bonibon, guma mestecat. La un moment dat conduceam 7 firme. Dar am inceput sa iau din bani si sa bag in muzica.

Am fost producator, impresar, manager. Am facut primul concert unplugged. S-a dus vestea, ca sunt manager si au inceput sa ma caute foarte multi artisti. Suie Paparude, Dan Teodorescu, Ozone, Vunk, Class, Weinberger, Pasarea Colibri, Timpuri Noi, multi multi altii…

Aveam un magazin la mare, la Venus. Am vandut tot si am plecat la Brasov.

Am zis hai sa fac o carciuma. In loc sa imi iau o garsoniera, am bagat toti banii in carciuma. Dupa 3 saptamani aveam o ditamai gaura. 🙂 Asa am ajuns bucatar. Si am inceput sa invat, cu cartea de bucate. Si testam pe prieteni.

Am lasat totul acolo, am venit in Bucuresti. Am luat-o de la capat. M-am angajat la o alimentara a unor prieteni – nu mi-a placut deloc. Dupa 2 luni am plecat si am ajuns la EMI. A fost singura data cand am fost omul potrivit la locul potrivit la timpul potrivit.

 

StartEvo: Ce sfaturi ati da? Ce a mers in cazul dvs.?

Radu Cartianu: Sa faci ce iti place. Eu am facut ce mi-a placut. Si am facut bine, ca sunt perfectionist. Cand eram mai mic aveam ca scop in viata banii, intre timp am invatat ca banii sunt un rezultat. Daca faci ceva bine, banii vin. Eu nici nu am carnet de conducere. Am avut un scuter si mi l-au furat 🙂

Mie imi place clubul arhitecturii. Merg pe jos intruna.

 

StartEvo: Ce carti cititi?

Radu Cartianu: Nu prea citesc din pacate. Mi-au obosit ochii. 16-17 ore pe zi ii petrec la calculator.

In schimb ma duc la filme. Am o colectie de filme fantastica.

Visez sa imi cumpar colectia Vintila Corbu – imi place cum scrie. Acum stau intr-o garsoniera care are 14 mp. M-am reapucat de cantat. Acum cant cu 2 formatii.

 

StartEvo: Un cuvant de incheiere?

Radu Cartianu: Sa credeti in vise!

Radu Cartianu

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?