R. H. Macy

 

Cand vine vorba de Macy cred ca mai toate femeile sunt cu gandul la faimosul lant de magazine cu acelasi nume, cel mai mare dintre ele ramanand cel din inima New York-ului.

 

Intre 1843 si 1855 Rowland Hussey Macy a incercat diverse business-uri cu produse de mercerie si marfuri solide, in localitatea Haverhill, din statul Massachusetts. A dat faliment cu toate. Dar asta l-a facut sa invete din greselile sale. Nu a abandonat domeniu, ci a schimbat orasul, mutandu-se la New York,  unde a  infiintat in  1858 un nou magazin numit “R.H. Macy Dry Goods” pe 6th Avenue cu 14th Street, mai in nord de zona unde isi desfasurau activitatea ceilalti competitori, riscand. A avut succes inca din prima zi, incheind anul cu o cifra de afaceri frumusica – 90.000$. Un pic mai tarziu, in 1922 a schimbat pozitionarea magazinului  in locatia de astazi si a luat decizia sa se extinda si in alte orase.

 

Macy a fost un inovator in industria de retail, fiind primul care a numit o femei intr-un post de conducere, pe Margaret Getchell in 1866. O alta idee introdusa a fost sistemul pretului unic pentru acelasi model, vandut la diversi clienti. A fost primul care a promovat preturi in reclamele din ziare si a introdus produse creative pentru acea data precum saculeti de ceai, prosoape de baie colorate sau chipsurile Idaho din cartofi. Tot Macy a fost primul din New York care a avut autorizatie sa vanda lichioruri.

 

Spre bucuria copiilor, a venit cu minunata idee de a aduce un Mos Craciun in magazine pentru a-si spune dorintele. Iar de sarbatori, magazinul era o incantare, plin de decoratiuni si luminite. Cine nu si-ar fi dorit sa mearga la Macy’s? Recunosc ca eu vreau si acum! Tu?

 

 


 

Iti place ce facem la StartEvo & Kidibot? Da-ne feedback aici! 🙂