0
(0)

Avem asa de multe alegeri… Chiar prea multe. Si atunci intervine criza de indecizie, haos personal si lipsa de eficienta.

Cred ca ordinea corecta de prioritati in viata incepe cu urmatoarele 2.

1. Sa iti faci un psihic beton
2. Sa faci sport

Ambele actiuni sunt legate de tine personal. De ce o abordare asa de “egoista”? Din acelasi motiv pentru care, la explicarea procedurilor de salvare din avion iti zice tie, adultului, sa iti pui tu intai masca de oxigen si pe urma copilului. Daca tu nu esti OK, cum sa poti avea grija de altii?

Dar sa le luam pe rand…

1. Sa iti faci un psihic beton.

Asta inseamna sa poti sa iti strunesti gandurile, sa nu o ia razna, sa nu te deprimi, sa fii optimist si tonic, sa ai o speranta nestramutata ca totul va fi bine 🙂

Si prima masura pe care o poti lua este sa faci meditatie, sa iti “aduni” gandurile, sa fii capabil sa iti impui la ce sa te gandesti sau nu, pentru ca, nu-i asa, daca esti logic, ar trebui sa faci anumite lucruri pe care nu le faci 🙂

haos

Chiar, cand a fost ultima data cand ai stat doar tu cu gandurile tale, fara zgomot de fond, fara tablete, fara televizor, fara copii care sa iti solicite atentia non-stop? Ideal ar fi ca in fiecare zi sa avem macar 10-15 minute de concentrare, care sa ne aduca pe calea cea buna, care sa ne revalideze parcursul si sa ne ajute sa ne vedem mai bine prioritatile. 10 minute de concentrare sunt nimic pe langa timpul pe care il pierzi citind tampenii pe facebook.

Disciplina mentala este, din punctul meu de vedere, CEL MAI IMPORTANT INGREDIENT al unei vietii sanatoase si fericite.

focus

Si totusi, aproape nimeni nu o practica. Ea ne-ar ajuta sa avem o sanatate de fier, implicand efectul placebo, dovedit stiintific. Ea ne-ar ajuta sa invatam mai multe. Ea ne-ar ajuta sa ne concentram sa gasim solutiile sa iesim din problemele financiare. Disciplina mentala scade stresul cotidian, prelungeste viata si ii creste calitatea. Si totusi, din prostie, nimeni nu o practica.

Fratilor, faceti putina meditatie zilnic! O sa va placa si o sa va ajute.

2. Sa faci sport.

Sa faci sport zilnic este echivalent cu sa-ti pui bani deoparte pentru pensie. Faci sport, o sa ai mai incolo sanatate. Nu faci, durata ta de viata sanatoasa scade DRAMATIC. Lenesii merita sa moara si sa faca boli. Lenesii isi merita soarta. Incearca sa faci miscare zilnic. Iar cateva minute de concentrare zilnica iti vor oferi doza necesara de disciplina mentala, astfel incat sa ai energia si motivatia sa faci si sport, precum si alte lucruri utile.

fat-people

Dace implementezi cu succes cele 2 sfaturi de mai sus, automat o sa cresti si pe celelalte prioritati: familie, bani, recunoastere sociala, …

Pentru ca traiesti in aceasta societate, bazata pe viteza si pe numerosi stimuli zilnici, foarte probabil ca, desi o sa dai din cap afirmativ la randurile de mai sus, NU o sa si pui in aplicare. Obiceiurile (proaste sau bune) sunt cele mai greu de schimbat. Ce iti recomandam este sa iti creezi doua obiceiuri bune (meditatie + sport zilnic), dar tine de tine sa rupi cercul vicios si sa pui si aceste 2 lucruri pe “to do”-ul zilnic.

Ne-am bucura foarte tare ca macar 2 persoane dintre miile de cititori StartEvo sa faca acest pas. 🙂 Bafta!

meditate

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?