Te INSPIRAM sa lupti pentru visurile tale.

“Poezie, poezie, dar dragostea trece prin stomac”

Published on April 2nd, 2012 by

Sunt 3 modalitati sa iti atingi obiectivele si creierul tau sa fie incantat cu el insusi:

  1. sa nu ai obiective (la fel ca majoritatea populatiei) – pe principiul: “Cine nu munceste nu greseste, si daca nu greseste merita sa fie premiat!”:)
  2. sa iti micsorezi obiectivele, ca sa se potriveasca rezultatelor tale – principiu: “Fii, maica,  multumit cu ceea ce ai”
  3. sa faci efort mai mare, ca sa urci si sa iti atingi obiectivele – principiul evolutiei personale.

 

Unii oameni zic: “Banii nu conteaza”.
Sunt curios daca respectivii isi pastreaza opinia daca copilul lor necesita o interventie medicala de 100,000 eur si ei au bani doar cat sa treaca strada.

Altii zic: “Eu vreau sa ajut oamenii. Nu ma intereseaza banii.”
Este partial adevarat. Daca ai bani, influenta printre persoanele cu bani sau poti sa mobilizezi alti voluntari care sa ajute, automat poti sa ajuti mai mult decat daca te bazezi doar pe bratele tale. Si in principiu, daca tot vrei sa ajuti, vrei sa ajuti cat mai mult si cat mai bine, nu? Parca ar ajuta sa “ai cu ce”: bani, influenta sau carisma. Intradevar, pentru ultimele 2, banii NU sunt importanti.

Trebuie sa existe un echilibru. Si acest echilibru difera de la o persoana la alta… Cand iti chioraie matele sau cand dai din colt in colt ca trebuie sa platesti rata la banca, este cam greu sa te gandesti la arta si poezie. Odata aceste probleme rezolvate, poti sa te gandesti si la altceva. Dar exista o ordine a prioritatilor.

Americanii au o vorba: “Keep the eyes on the ball”. Fii constient tot timpul de prioritatile tale (oricare ar fi ele) si nu o sa ai socuri. Prin focus o sa ajungi departe. Si o sa ai timp si de poezie.

 

Ti-a placut? Citeste si:


Iti place pagina? Click aici sa ii dai SHARE!

Taguri:, , , , , , , , , , , , ,

Comments Closed

Comments

  1. Posted by Sorin on April 5th, 2012, 13:50

    Antreprenorul online Tudor Mateescu a spus intr-un interviu “o persoana care moare de foame este gata sa iti dea in cap, pentru a face rost de painea de care are nevoie, pe cand o persoana bogata are timp sa se uite la cer, are timp sa scrie poezii, are timp sa admire arta, are timp sa se dezvolte mental si spiritual” … cate dreptate a avut

Parteneri inspirationali

(afisati aleator)

Astroclubul Bucuresti

Humanitas Junior


Stiinta si Tehnica


OMV Petrom


Farmaciile RichterBucharest Science Festival

Editura Corint


Gadgetway


Editura Arthur


eMag


Ministerul Comunicatiilor si Societatii InformationaleȚi-ai făcut cont pe Kidibot?