0
(0)

Sunt 3 modalitati sa iti atingi obiectivele si creierul tau sa fie incantat cu el insusi:

  1. sa nu ai obiective (la fel ca majoritatea populatiei) – pe principiul: “Cine nu munceste nu greseste, si daca nu greseste merita sa fie premiat!”:)
  2. sa iti micsorezi obiectivele, ca sa se potriveasca rezultatelor tale – principiu: “Fii, maica,  multumit cu ceea ce ai”
  3. sa faci efort mai mare, ca sa urci si sa iti atingi obiectivele – principiul evolutiei personale.

 

Unii oameni zic: “Banii nu conteaza”.
Sunt curios daca respectivii isi pastreaza opinia daca copilul lor necesita o interventie medicala de 100,000 eur si ei au bani doar cat sa treaca strada.

Altii zic: “Eu vreau sa ajut oamenii. Nu ma intereseaza banii.”
Este partial adevarat. Daca ai bani, influenta printre persoanele cu bani sau poti sa mobilizezi alti voluntari care sa ajute, automat poti sa ajuti mai mult decat daca te bazezi doar pe bratele tale. Si in principiu, daca tot vrei sa ajuti, vrei sa ajuti cat mai mult si cat mai bine, nu? Parca ar ajuta sa “ai cu ce”: bani, influenta sau carisma. Intradevar, pentru ultimele 2, banii NU sunt importanti.

Trebuie sa existe un echilibru. Si acest echilibru difera de la o persoana la alta… Cand iti chioraie matele sau cand dai din colt in colt ca trebuie sa platesti rata la banca, este cam greu sa te gandesti la arta si poezie. Odata aceste probleme rezolvate, poti sa te gandesti si la altceva. Dar exista o ordine a prioritatilor.

Americanii au o vorba: “Keep the eyes on the ball”. Fii constient tot timpul de prioritatile tale (oricare ar fi ele) si nu o sa ai socuri. Prin focus o sa ajungi departe. Si o sa ai timp si de poezie.

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?