5
(2)

Pe platforma educațională Kidibot.md s-a desfășurat, în perioada septembrie-noiembrie 2022, proiectul ”Super Kidibot – Învățăm prin joacă în limba română”, proiect realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Peste 20 000 de elevi la școli din Republica Moldova au participat la o serie de cursuri în timpul cărora au învătat cum să se reacționeze în situații excepționale (cutremure, inundații), despre cybersecurity și pericolele online, precum și cum să negocieze sau să vorbească în public.

Cei care au parcurs cu succes cursurile numite misiuni Kidibot au câștigat criptomonede Kidibot, cu ajutorul cărora au putut obține de pe site diverse premii precum: eBook-uri în limba română, cursuri, telefoane, boxe wireless Sony.

Proiectul, realizat cu sprijinul Guvernului României prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, s-a adresat copiilor cu vârsta de minim 8 ani din Republica Moldova, profesorilor și părinților lor.

Cursurile au fost gratuite și special concepute pentru copii, astfel încât să le parcurgă ușor și să fie motivați să învețe lucruri noi.

În paralel cu misiunile Kidibot, s-au desfășurat 12 conferințe Super-Kidibot pe platforma Zoom la care au participat simultan până la 1 600 de copii și cadre didactice.

Misiunile Kidibot pot fi accesate la acest link: https://www.kidibot.md/misiuni.

Conţinutul acestui material nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

 

Despre Kidibot

Platforma Educațională Kidibot este deja prezentă în mai multe țări: România (în 68% din școli), Statele Unite ale Americii (2000+ școli), Canada, Italia, UK.

Obiectivul principal al Kidibot.MD este să ajute copiii de gimnaziu să-și dorească să învețe, să citească mai mult și să facă mai multe fapte bune prin joacă.

Copiii își pot crea conturi gratuite pe www.kidibot.md specificând școala/localitatea unde învață, urmând să răspundă la peste 12,000 chestionare, dovedind că au citit lecturi în limba română, precum ”Domnul Trandafir” sau ”Harap-Alb”, că au lucrat la matematică, la științe, la educație financiară și multe altele materii curiculare și extra-curriculare.

Astfel, ei sunt captivați într-o lume de poveste, cu extratereștri haioși și copii deștepți, unde învață prin joacă, în echipă, printr-un set de 20 de motivații diferite, precum presiune social pozitivă, disonanță cognitivă, patriotism local, inspirație de la personalități, etc..

Profesorii din Republica Moldova vor beneficia, de asemenea, de această platformă educațională, având ajutor la predarea la clasele lor, posibilitatea să creeze bătălii de antrenament (în loc de teme), să câștige diplome și certificate.

Accesul pe platforma www.kidibot.md este gratuit.

Despre DRRM

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) este o instituție din cadrul Guvernului României, în coordonarea directă a prim-ministrului, care promovează identitatea și valorile românești în Republica Moldova. Activitatea DRRM vine în sprijinul cetățenilor de peste Prut, atât prin sesiuni de finanțare a unor proiecte, cât și prin acțiuni proprii.

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 5 / 5. Numar voturi: 2

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Avem o rugaminte la tine: poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review:). Multumim anticipat.

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?