0
(0)

Acum 2 ore am fost sa imi duc kinderul cel mare la gradinita. Cand sa plec, vad un Mercedes vechi, cu numere de Bulgaria care se impotmolise in mijlocul strazii. Avea tractiune spate si accelera ca dementul. M-am dus sa il ajut din proprie initiativa.

Dai si-mpinge. Balans. Nici o sansa. Mai vine o persoana. Iar. Inainte, inapoi. Din fata si din spate. Nimic. Ma duc sa ii pun niste lemne sub roti, sa nu mai derapeze. Iar, hei-rup. Nimic. Mergem la gradinita, sa imprumutam o lopata, sa scoatem gheata de sub rotile nefericitului.. Punem iar vreascurile antiderapante. Iar heirup. Scoatem in final masina din gropile pe care singura si le facuse. Se opreste 2 metri mai in spate. Da sa plece inainte. Iar patineaza si face sleauri. Iar dai si impinge. Intr-un final, am reusit sa o impingem sa capete oaresicare inertie si sa iasa din zona cu nisipuri miscatoare.

La plecare, omul se da jos din masina sa se uite la roti, se urca inapoi si pleaca. Fara sa-mi zica NICI un multumesc. Moment in care m-am enervat si mi-am adus aminte de vorba aia romaneasca cu facerea de bine.

Cred ca lipsa de recunostinta este cel mai mare dusman al civilizatiei. Pentru ca te demotiveaza sa mai faci fapte bune. Unii oameni trebuie sa invete sa zica MULTUMESC. Este atat de simplu. Nu trebuie sa dai bani, nu trebuie sa faci eforturi nemarginite, un simplu MULTUMESC ajuta enorm.

Oamenii nu apreciaza lucrurile gratuite. Cred ca sunt ieftine, cred ca li se cuvin. Cred ca li se cuvine sa primeasca de la altii, sa fie purtati in puf. Nu e adevarat. Totul se plateste pe lumea asta, intr-un fel sau in altul.

In acelasi spectru de experiente, imi aduc aminte de ce mi se intampla pe vremea cand lucram la Coca-Cola si dadeam premii castigatorilor la promotii (m-am ocupat de asta o perioada destul de mare). Ma simteam ca Mos Craciun. Doar ca multi din cei care castigau (de la telefoane mobile la masini) pur si simplu nu le apreciau. Adica, se intampla ca sa castige niste mutanti, care nu aveau deloc educatie.

Cat de nesimtit poti sa fii sa nu multumesti sau sa iti arati recunostinta ca o companie a facut un efort sa iti dea un premiu? Foarte!  Bine ca mai erau si oameni carora le schimbam viata cand ii anuntam ca au castigat. Atunci ni se umplea inima de bucurie…

“Multumesc”. “Buna ziua”. “La revedere”. Sunt cei 7 ani de acasa. Conteaza enorm intr-o relatie de afaceri (de fapt orice fel de relatie) sa ai acest bun simt. Poti castiga foarte mult. Sau poti pierde. Depinde de noi pana la urma…

Si inca 2 lucruri care ma frustreaza zi de zi:

  1. la magazin, cand cumperi ceva si multumesti, foarte putini vanzatori iti raspund inapoi
  2. eu am renuntat sa mai dau bacsis la cei de la Jerry’s Pizza, pentru ca am vazut ca niciodata nu primesc un multumesc, buna ziua sau la revedere. Asa cel putin nu ma simt si … si cu banii luati.

Trebuie sa invatam sa fim civilizati!

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?