Te INSPIRAM sa lupti pentru visurile tale.

Ovidiu Popescu: Mi-a fost tot timpul “foame” de a invata

Published on June 19th, 2012 by

“Sunt Ovidiu Popescu. Am fost medic la un moment dat in cariera mea si o spun cu mandrie. Mi-am dorit de foarte, foarte mic sa devin medic.

Dupa ce am terminat Facultatea si am inceput sa lucrez ca medic am avut o intalnire destul de interesanta. Lucram in Spitalul Judetean din Timisoara si am fost invitat de Seful de Sectie la o discutie, care mi-a multumit foarte mult pentru ce fac, foarte multumit de activitatea mea si ca trebuia sa-mi dea o veste foarte buna, ca are un job permanent in Spitalul respectiv. Am fost extrem de incantat sa lucrez intr-o Sectie de Anestezie / Terapie Intensiva, dar mi-a zis ca mai e un simplu amanunt: am de platit o anumita suma de bani ca sa iau job-ul ala. Moment in care am decis care este raspunsul meu. I-am zis caNiciodata in viata mea n-o sa platesc pentru un job.” Si nici nu aveam suma de 20.000 de marci germane. Am plecat foarte furios.

Intamplarea a facut ca in ziua respectiva am avut o prezentare a unei mari companii americane farmaceutice in Sectia noastra, iar domnul care a facut prezentarea mi-a lasat o carte de vizita. Primul lucru pe care l-am facut dupa ce am avut acea discutie, am luat cartea de vizita a domnului de la Eli Lilly, care din intamplare, ca vorba aia, trenul nu vine de multe ori in gara, dar atunci cand vine, urcate in el, ca-l pierzi, domnul respectiv tocmai fusese promovat si mi-a zis ca isi cauta un inlocuitor. L-am sunat si in doua saptamani am fost la interviu la Bucuresti; am trecut partea de interviu si mi-a schimbat o cariera, pe care mi-am dorit-o foarte mult, aceea de medic.

Am inceput de la zero.  Reprezentant medical in partea de vest a tarii… Mi-am zis ca daca am intrat in Farma, trebuie sa muncesc din greu si sa ajung mai sus. Am mers treapta cu treapta: Reprezentant Medical, Supervizor vanzari,  Director de vanzari, m-am mutat pentru o perioada in Marketing,  am devenit dupa aceea Business Unit Manager. La un moment dat mi-am zis: Care este The ultimate Gold al cuiva in aceasta industrie? Ce trebuie sa faca sa ajunga Country Manager / General manager?

Imi lipseau unele competente: relatiile guvernamentale si comunicarea. Am profitat de un job liber si mi-am luat pentru un an de zile un assignment in Corporate Affairs, dupa care avand probabil toate aceste experiente am fost contactat de actualul meu angajator, Abbott, care este tot o companie mare americana si care mi-a oferit oportunitatea sa devit Country Manager pentru Romania…”

Care este povestea mai departe? Va invitam sa urmatiti in intregime interviul.

Ti-a placut? Citeste si:


Iti place pagina? Click aici sa ii dai SHARE!

Taguri:, ,

Comments Closed

Comments are closed.

Parteneri inspirationali

(afisati aleator)

Humanitas Junior

OMV Petrom


Farmaciile Richter


Stiinta si Tehnica


Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Editura Arthur

Bucharest Science Festival


Editura Corint
eMag


Gadgetway


Astroclubul BucurestiȚi-ai făcut cont pe Kidibot?