0
(0)

Am auzit un fragment de conversatie dintre un sot si o sotie pe strada. Mi s-a parut foarte relevanta pentru cei care vor sa evolueze si financiar.

Ea catre el: “Draga, chiar asa? Nu putem si noi sa venim cu o idee sa vindem ceva de care milioane de oameni sa aiba nevoie, sa castigam cativa euro de fiecare si sa ne rezolvam astfel situatia financiara?”

Consideratia numarul 1:
Pe majoritatea oamenilor de pe aceasta planeta nu ii intereseaza decat la nivel declarativ sa castige mai multi bani. E un fel de “wishful thinking”, la care raspund afirmativ daca ii intreaba cineva, dar nu fac nimic activ sa isi indeplineasca dezideratul.

Consideratia numarul 2:
Cei pe care ii intereseaza sa faca pasul AU DEJA IN CAP toate informatiile necesare sa le vina ideea de tip evrika. Ani de zile au fost expusi la aceste informatii, in mod activ sau pasiv.

In momentul in care le vine IDEEA, posesorului ideii, dar si celorlalti li se pare in majoritatea cazurilor ca e un lucru simplu. Si se oftica cum de nu s-au gandit mai devreme la asta. 🙂

IDEILE GENIALE (inovative sau nu) pot sa va vina doar cu informatiile acumulate deja in creierul vostru personal. Deci, teoretic, daca va inchideti intr-o camera si incepeti sa ganditi muncitoreste, o sa puteti sa gasiti solutia la problema voastra. Unii ii zic meditatie, altii ii zic gandire, altii introspectie. Altii ii zic sindrom schizofrenic, sa vorbesti cu tine insuti, dar daca functioneaza, cui ii pasa. 🙂

Cauta in interiorul tau SOLUTIILE. De cele mai multe ori deja le stii. Nu trebuie sa te “poluezi” cu distragerile de afara, in speranta ca o sa iti mai vina o idee. De obicei, introspectia si discutia cu propria persoana e suficienta.

Evident, unii oameni functioneaza mai bine daca isi cauta surse de inspiratie externe. Daca citesc, daca se documenteaza, daca discuta cu prietenii. Sunt bune si aceste metode, dar secundar. TU trebuie sa gandesti pentru tine. Si nu trebuie sa iti fie lene sa gandesti! Bafta!

 

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?