0
(0)

Eu personal nu am fost niciodata un mega fan al ATENTIEI LA DETALII. Asta e doar un defect al meu, dintr-o lunga lista 🙂 In orice caz, acum sunt muuuuult mai atent la detalii decat eram in trecut 🙂

Cel mai dureros am resimtit acest punct de imbunatatit cand lucram la multinationala si trebuia sa fie totul PERFECT. Va puteti imagina cum s-a simtit un om varza cu atentia la detalii pus intr-o postura de mare responsabilitate pentru cel mai mare brand de pe planeta. 🙂 Pentru mine a fost o perioada de evolutie personala extrem de rapida. Evoluezi sau mori.

Evident ca am evoluat, si am vazut ce inseamna sa te comiti la o calitate superioara. Inainte de asta, ma ghidam dupa drumul cel mai scurt dintre doua puncte, sau in functie de efortul minim necesar pentru asigurarea functiei minime.:)

LASA CA MERGE SI ASA!

Asta e un obicei al nostru, al romanilor, care este de foarte multe ori foarte daunator brandului personal. Pune-ti urmatoarele intrebari:

Ai zbura intr-un avion facut de cineva care zice “Lasa ca merge si asa”?
Ai conduce o masina facuta de cineva care zice “Lasa ca merge si asa”?
Te-ai opera cu incredere la niste chirurgi care zic: “Lasa ca merge si asa?”

Un roman neaos cu un patent, o sarma si un superglue rezolva orice problema tehnica ivita. 🙂

Acum mi se mai intampla ocazional sa mai am greseli de ortografie sau de exprimare. Muncesc 16h/zi, am o firma de tinut in spinare (la fel si Iulian si Alina) si imi aloc timp si pentru StartEvo. Timpul este extrem de pretios si corectitudinea pruteniana este prima care are de suferit. Este o chestiune de prioritati.

De-a lungul timpului am avut vreo 2-3 cititori care, foarte frumos, mi-au atras atentia civilizat ca am greseli. M-am conformat, le-am bifat, multumindu-le.

La un moment dat am avut un cititor care s-a luat de forma in detrimentul fondului, fiind foarte agresiv in exprimare. Impulsul a fost de ofensiva. Dar pe urma am realizat ca vina nu este a lui, ci a mea:

  • Eu eram de vina ca am facut o greseala, nu el.
  • Eu eram de vina ca lasam sa ma afecteze o remarca, nu el.
  • Eu eram de vina ca nu m-am gandit ca vorbim si cu oameni simpli, care sunt prin definitie CARCOTASI si care lasa o mica greseala sa ii impiedice sa vada mesajul.

Ce mi se pare trist este ca sunt ENORM de multi oameni tristi care pun “forma” pe un piedestal inalt, in timp ce “fondul” este pierdut din vedere. (din fericire nu sunt pe acest site. Ii puteti vedea pe libertatea, cancan si alte reviste usor de aprofundat)

In general oamenii prefera sa comenteze lucruri la care au un cuvant de spus, care le sunt apropiate nivelului de cunoastere. Si atunci cand gasesc o greseala zic: “AHA!!! Ce idiot e autorul articolului! A facut o greseala. Impardonabil“. Evident ca este mult mai greu sa comentezi un concept decat o greseala. Dar asta e viata.

Asadar, imi cer scuze (si ne cerem scuze) daca nu suntem perfecti in ceea ce facem. Asta e. Dar punem foarte mult suflet, energie si bani, pentru ca vrem sa ajutam oamenii. Cateodata trebuie sa alegi intre 2 rele, pe cea mai putin rea. Si atunci preferam sa ne asumam cateva greseli ocazionale in favoarea timpului castigat, pe care il folosim pentru alte lucruri.

Cum spunea si Generalul Patton: “Mai bine ceva functional azi decat ceva perfect maine“.

Speram ca micile greseli ocazionale sa fie iertate, avand in vedere ce plusvaloare incercam sa va dam 🙂 Si speram ca toti sa ne concentram pe fond, dar sa nu pierdem din vedere forma.

Nu om fi noi perfecti, dar suntem perfectibili. Pana la urma, asta inseamna evolutie personala. Sa constientizezi ce ai de imbunatatit si sa imbunatatesti 🙂

PS. Stiti de ce romanii sunt foarte buni hackeri? Ca sa spargi un sistem de securitate trebuie sa gasesti o singura hiba. Ca sa fii administrator de sistem de securitate trebuie sa te gandesti la TOATE hibele 🙂

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?