Unul din crezurile mele este ca NIMIC NU ESTE IMPOSIBIL.

Ni se intampla adesea sa credem ca “Universul comploteaza impotriva noastra” sau vai de noi “Ce soarta avem”. Si ne complacem sa ne vaitam si sa dam vina pe orice altceva, in loc sa incercam sa gasim solutii de rezolvare a problemei. Exista solutii si pentru cele mai grele probleme.

 

Mie nimic nu mi se pare imposibil. De ce? Pentru ca orice problema ai avea cu siguranta exista o rezolvare. Da, sunt de acord ca uneori solutia gasita ni se pare imposibil de aplicat, dar daca am gasit o solutie, cu siguranta exista si a doua.

 

Sunt probleme la care nu reusesti intotdeauna sa gasesti solutii de unul singur. Apeleaza la prieteni. Apeleaza la grupuri specializate. Indrazneste sa vorbesti despre problemele tale.

 

Noi ca romani suntem o natie aparte. De exemplu cand un roman este intrebat “Ce faci?” va raspunde mai intotdeauna cu texte de genul “Hm! Nu prea bine”, “Cam naspa”, “Cu saracia”, etc. Dar daca intri in detalii si incerci sa vrei sa afli sincer ce problema are omu’, sigur nu-ti va spune. Atunci din mandrie, brusc, problema ii dispare, se chinuie sa ne demonstreze ca poate sa o rezolve singur, dar el ramane si se chinuie in continuare, fie o sa se complaca in situatia nefavorabila, fie, in cel mai fericit caz, va incerca sa gaseasca o rezolvare de unul singur. Cand simti ca nu gasesti rezolvare la ceva, invata sa apelezi la altii si sa discuti problema ta. Nu astepta sa o rezolve ceilalti. Asculta-le propunerile. Si aplica singur ce crezi ca e mai bine pentru tine. Dar nu te da batut! Nu crede ca nu exista rezolvare. Exista, indiferent in ce situatie te afli.

 

Iar daca esti diferit nu renunta la pasiuni ce par imposibile. Daca iti doresti cu adevarat sa realizezi ceva, vei reusi. NIMIC NU E IMPOSIBIL. Nu mai stiu in ce filma era o replica faina prin care cineva spunea ca “Imposibil este un cuvant pe care nu l-am invatat niciodata.”

 

Vizionati mai jos un video inspirational realizat in Thailanda, in care o fata surdomuta reuseste sa isi implineasca visul de a fi violonista.

 

 

 

 

 

 

Iti place ce facem la StartEvo & Kidibot? Da-ne feedback aici! 🙂