0
(0)

Vi s-a intamplat sa exclamati “Cata prostie este in jurul nostru”? Mie da. Si de multe ori am constientizat ca si eu sunt in jurul altor persoane care exclama acelasi lucru. ha ha ha. Si pana la un punct este normal.

Prostia in general este compusa din 2 probleme la bibilica:

a. puterea de procesare (procesorul)
b. capacitatea de memorare (hard-discul)

Cu alte cuvinte, ori nu stii ceva, ori nu te duce capul. Acum, este imposibil sa stii totul. Intr-o gasca de fizicieni termonucleari, orice persoana din exterior poate parea un retard care se joaca cu lopatica in nisip. Doar ca este in general o lege a compensatiei, asa ca daca nu ai cunostinte intr-un anumit domeniu, poate (zic poate) ai in alt domeniu. Poate stii sa repari masini. Sau stii sa zugravesti. Sau stii sa faci podul din picioare.

Deci hard-discul l-am rezolvat. Ramane procesorul. Adica ideea sa GANDESTI, sa rationalizezi ceea ce ti se intampla, si sa poti sa tragi niste concluzii pe baza informatiilor care le ai, asa limitate cum sunt ele.

De exemplu, sa calculezi realist ce sanse ai pentru o viata frumoasa in tara X. Sau sa gandesti de ce e bine sau nu e bine sa mananci ciresele “fara carne”. Nu cumva faptul ca nu au acea carne indica altceva? Sau cat de nemodificate genetic pot fi niste portocale fara samburi? Sau ce trebuie sa faci ca sa reusesti intr-o anumita actiune. Gandeste!

Acum, chiar daca o persoana are procesorul performant, nu inseamna ca si il foloseste util. Daca ai un procesor i7 (super tare) si il folosesti pentru jucat solitaire, atunci se cheama ca esti “branza buna in burduf de caine”. Deasemenea sunt cazuri multiple in care oameni cu procesor vai de capul lor il folosesc la maxim, il forjeaza si ajung departe. Si pe urma te minunezi cum un om mai retard ca tine a ajuns asa de departe, pe cand tu esti expert in Solitaire. Pentru ca este mult mai importanta energia si determinarea cu care folosesti aparatura decat aparatura in sine. Americanii au ajuns pe luna folosind un calculator mai slab decat cel al unui telefon prost de acum. Si uite ca nu ajungem toti pe luna, metaforic vorbind 🙂

Din pacate, tendinta naturala a oamenilor este spre LENE. Asta e, asta a fost dintotdeauna. Lenea inseamna si repaus fizic si mai ales mental. Asta inseamna ca randurile cetatenilor din Natiunea Retardatilor se ingroasa pe minut ce trece. Trebuie sa ne luptam cu propria persoana sa stam cat mai departe de asta. Pentru ca odata ajunsi retardati, este foarte greu sa facem pasul inapoi.

Natiunea Retardatilor nu renunta usor la cetatenii ei 🙂

Lupta sa gandesti. Iti va fi mai bine, tie si familiei tale! GANDESTE! TREZESTE-TE!

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?