0
(0)

misu-negritoiu

Vreti sa cititi o poveste frumoasa, de succces? Atunci va invitam sa vedeti ce ne povesteste Misu Negritoiu si sa trageti invatamintele de rigoare. Pentru ca merita. Si daca aveti printre cunostintele voastre tineri la inceput de viata, recomandati-le sa urmareasca acest film, pentru ca o sa ii ajute.

Misu Negritoiu: Acum sunt Presedintele bancii olandeze ING Bank, dar este sau a fost varful carierei mele dupa activitati destul de zbuciumate pentru ca la origine vin din mediu satesc, din Dabuleni. Un orizont foarte, foarte lung care in timpul copilarie mele era de nevisat.

M-am nascut intr-o familie mijlocie la timpul respectiv in comunitatea locala. Bunicul s-a realizat prin munca proprie. El era foarte sarac dupa primul razboi mondial si reforma agrara din anii ’20. A inceput sa faca avere fiind un antreprenor remarcabil si a evoluat suficient cat sa fie catalogat “chiabur” de catre comunisti si sa inceapa caderea. In aceste imprejurari m-am nascut eu, fara nici un sprijin, cand familia era in decadere si toate bunurile familiei luate. S-a intamplat ca tatal meu s-a prapadit cand eu aveam 3 luni si am crescut cu mama, 2 surori si un bunic.

Cu venituri modeste, singurul lucru care mi-a dat un orizont a fost scoala. Si mai ales lecturile. Mi-am pus intrebarea Cum sa ies din satul acela? Trebuia sa ma pregatesc, sa fiu bun la scoala, sa citesc, sa citesc multe carti.

Misu Negritoiu: Am prins o campanie de culturalizare la tara in care nu puteai sa-ti cumperi nimic, nici materiale de constructii decat daca iti luai si niste carti…. asa am ajuns sa citesc foarte multe carte universala.

Al 2-lea instrument era matematica si corespondenta la gazeta matematica…

Dupa ce am facut si liceul in Dabuleni, am evadat din mediul satesc venind in Bucuresti, la facultate… eram o fire singuratica, melancolica.

Am intrat intr-o alta lume. Pentru ca visul meu a fost sa calatoresc, sa vad lumea si la timpul respectiv aceasta oportunitate o dadea Facultatea de Comert Exterior. Iti dadea o alta perspectiva decat cea interna care parea cenusie.

Am invatat limbi straine, am citit ziare straine si am avut sansa sa lucrez in continuare in Comert Exterior si sa vad alti oameni, alte locuri, dar a trebuit sa muncesc. Am muncit de atunci intr-una. Am invatat ca e bine sa te pregatesti pentru orice oportunitate.

Misu Negritoiu: Am studiat mult limbile straine, franceza, spaniola, italiana, dar daca ma opream aici n-as fi lucrat la ING. Am invatat si engleza.

Dupa Comert am facut Dreptul. Am vrut sa-mi largesc orizontul. Nu stiam unde o sa ajung.

Am fost fara un sprijin, am pornit pe cont propriu. Munca, pregatirea, seriozitatea sunt valori importante alaturi de cinste, onestitate, transparenta. Ce e bine si e rau am invatat in familie si astea te conduc in viata fara nici un risc si nici un pericol… Daca te abati, nu te ajuta pe termen lung.

Incercari au fost multe. Au fost ani de zile in care am asteptat. De ex. am facut Doctoratul dupa Revolutie cand am putut sa-mi aleg un subiect pe care sa-l tratez si pe care sa-l aprofundez.

Cred ca valoare si pregatirea se impun… Nu trebuie sa te vinzi ostentativ. Cred ca valoare se simte si cineva te descopera. Poti sa faci pasi marunti permanent in sus si sa ai satisfactii.

Misu Negritoiu: Am fost in Sectorul Public, chiar si in politica si Vice Prim Ministru, chiar si in Guvern…. am incerca sa dau de la mine… Sunt lucruri pe care nu le poti face singur. Trebuie sa existe un cadru, o echipa, aceleasi valori.

Cred ca am adus o contributie in sectorul bancar. Am luat-o de la capat la 47 ani. Mi-am schimbat de 3 ori cariera, sectorul. Am fost in comunism, in Serviciul Public 7 ani – unde am inventat reforme, am adus primii investitori straini in Romania, dupa care m-am mutat in Sectorul Privat. Am inceput de jos, plecand din Minister unde eram cu covor rosu, la  ING am ajuns intr-o hala. E foarte greu sa faci acest pas, dar era o noua provocare. Erau alte satisfactii…. eram la o varsta la care altii se retrag.

La 47 ani sa o iei de la capat e o provocare. Am crescut treptat. Si iata ca sunt de 15 ani in ING, trecand prin multe conduceri, bazandu-ma pe valorile onestitate, transparenta, verticalitate.

Misu Negritoiu: Acum ma gandesc sa ma relansez. Pot sa fac lucruri utile pentru comunitate in domeniul educatie, servicii si produse rurale, proiecte pentru agricultara – ma intorc de  unde am plecat, gandindu-ma la cum mergeam descult prin pamantul nisipos. Aveam o pereche noua de tenisi doar de Pasti… Acum sunt linistit si fericit cand pot sa ma intorc si sa fac lucruri pentru locurile de unde am plecat.

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?