Dana Sota

dana sota

ACEST MENTOR SI-A ALES DEJA O ECHIPA PE CARE SA O AJUTE.

Biografie Dana Sota

Nu stiu cu ce sa incep, ca am trait o perioada comunista oribila, timp de 25 de ani, de care nici nu vreau sa imi amintesc?…ca am terminat ASE-ul si sunt de profestie economit? sau ca am un baiat ( a se citi “barbat in toata firea”) minunat, de 23 de ani, Andrei …
Da, uite, fac o trimitere la capitolul “Secretul meu” din cartea pe care am scris-o; aici veti “vedea’ tot (sau aproape) ce fac, ce mananc, ce produse de ingrijire folosesc, cat dorm, ce sport fac..etc, etc, etc…Ma cunosc bine, stiu ce-mi face bine si ce nu, atat fizic cat si sufleteste..si am invatat sa adun in jurul meu doar ceea ce imi prieste…e o reteta perfecta pentru a-ti pastra echilibrul in viata.

Cariera???

Dupa aproape 10 ani de lucru in Sota Company, in 1999 am deschis primul centru de estetica faciala si corporala din Bucuresti (poate si din tara), luasem o franciza de la italieni. Inceputul…foarte greu, bani adusi de acasa, personal dificil de gasit, public neobisnuit sa frecventeze centre de infrumusetare/spa. Timp de 5 ani insa am avut satisfactii imense si nenumarati clienti multumiti de tratamentele pe care le faceau la noi (Mihaela Radulescu, Florin Calinescu, Gabi Firea, sa numesc doar cativa). In paralel am “inventat” primul format de emisiune de beauty facuta la noi vreodata, “Viata in roz” difuzata pe Antena 1 (emisiune copiata si rascopiata de mai toate posturile tv apoi,…ceea ce e f bine, inseamna ca a fost buna ? ).
Am “intrat” in presa scrisa convinsa de Ada Teslaru, redactor sef la revista Story pe atunci, in 2004. Aici am scris in fiecare saptamana paginile de frumusete timp de 4 ani, fara pauza/concedii/vacante…asta inseamna munca la o revista care apare saptamanal.. Evident ca mai plecam si eu pe ici pe colo, dar trebuiau predate articolele in avans, lasat totul numai bun de tipar…insa una peste alta, mi-a placut enorm! Fara mult talent scriitoricesc, stapaneam insa foarte bine limba romana, topica frazei…si un mare avantaj, scriam pe intelesul tuturor…asta in afara de pasiunea pentru tot ce inseamna beauty. Ceea ce vreau sa spun este ca mi-a “venit” usor sa descriu, sa povestesc, sa explic…
In 2006 am fost invitata la emisiunea Irinei Schrotter, “Cu Irina la cafea”, unde am tot povestit din experienta mea din lumea frumusetii…si pentru ca nimic nu este intamplator in viata, emisunea a fost vazuta de Corina, cea care mi-a devenit peste un an editor si prietena apropiata. Sunata de Corina a 2 a zi dupa emisiune si intrebata daca nu cumva vreau sa scriu o carte cu editura ei, nu am ezitat deloc. M-am apucat de proiect si apoi, temeinic de scris. S-a nascut incet, dupa 2 ani de documentare plus munca asidua si dupa si mai multi ani de experienta, cartea “FRUMUSETEA SE INVATA”.
2008 a fost un an important pentru cariera mea: in aprilie am lansat cartea (care se vinde si astazi foarte bine) iar in mai am inceput colaborarea cu revista Marie Claire, (revista pe care o iubesc de mult) tocmai intrata in Romania. In decembrie am republicat cartea, cu doua capitole in plus, despre nutritie si alte noutati.
In aprilie 2009, la un an de la lansarea cartii, am creat acest mic site, pe care, in timp, imi doresc sa-l transform intr-o revista de beauty on-line. Cititoarele mele gasesc déjà aici toate noutatile, tipsuri de beauty, proceduri si tratamente facute in spa-uri si saloane, retete de masti, crème, parfumuri, sfaturi…etc. Intre timp m-am apucat sa organizez evenimente de lansare pentru Beautik Haute Parfumerie , tot de beauty, evident si pentru editura Coreus, carti.
In concluzie, daca ar fi sa ma autocitez ?, “ dupa mai mult de 10 ani de lucru in industria de frumusete, dupa nenumarate targuri si expozitii vizitate, dupa sute de produse de beauty incercate, dupa zeci de terapii testate, pot spune ca ….

“FRUMUSETEA SE INVATA! “