Cristian China Birta (Chinezu)

Cuvant inainte de la Chinezu’
Social media reprezinta prezentul. A alege sa traiesti in prezent nu este o optiune, ci o necesitate. Cu cat intelegi mai bine ce inseamna social media, cum functioneaza ele si cum poti obtine beneficii din a prezent in acest spatiu, cu atat vei intelege mai bine lumea prezentului. E o lumea frumoasa, dar ciudata, plina de provocari, dar si de primejdii, dar, mai presus de toate, e o lume vie, aflata intr-o continua schimbare.

Ce pot face eu pentru tine? Sa iti spun cum am intrat eu in aceasta lume, de ce imi place foarte mult, cum obtin beneficii din ceea ce fac acolo si cum cred ca te-ai potrivi tu in social media si daca social media sun potrivite pentru tine.

 

Biografie Chinezu’

Blogger pe chinezu.eu, antreprenor cu proiectele:blogalinitiative.ro, sportlocal.ro, blogdebere.ro si politicalocala.ro. Fost jurnalist, fost bugetar in administratia locala (sef de cabinet al Prefectului de Maramures) si in administratia centrala (Directia de presa a Camerei Deputatilor). A fost si consultant politic, pana in momentul in care a decis ca social media inseamna domeniul care il reprezinta cel mai bine si in care a decis sa se implice 100%.

A inceput bloggingul in 2007, trecand prin toate etapele prin care trece un blogger, de la perioada in care incearca sa inteleaga aceasta lume a blogosferei, pana la a deveni blogger profesionist, aceasta fiind activitatea sa principala in acest moment. Este un sustinator activ al social media si al obtinerii de beneficii din activitatea de blogging, beneficii care inseamna de la faptul ca ”nu mai vorbesti singur”, pana la a obține bani sau alte avantaje in urma implicarii in campanii.

Militeaza pentru dezvoltarea blogosferei, atat din punct de vedere al bloggerului (in plan personal), dar si in ceea ce priveste profesionalizarea ei si cresterea numarului de bloggeri care sa ia mult mai in serios ceea ce fac. De aceea, a lansat Blogal Initiative (blogalinitiative.ro), un concept prin care brandurile pot sa apeleze la bloggeri pentru a fi promovate de catre acestia, bloggerul fiind cel care alege daca sa intre intr-o campanie sau nu.