0
(0)

Sunt foarte incantat de o descoperire personala. In domeniul managementului de proiect, e un fel de reinventare a apei calde, dar, chiar si asa, sunt foarte entuziast. ­čÖé Si vreau sa v-o impartasesc si voua, poate va ajuta.

Am inceput sa aplic principiile Kanban-ului.

Pentru cine nu stie, Kanban-ul este o metoda de procedurizare inventata de japonezi, care sa te faca sa te organizezi mai bine si sa fii mai eficient. Intrucat eu ma ocup de mai multe proiecte simultan si lucrez cu mai multi colegi in acelasi timp pentru tot felul de proiecte, de diverse magnitudini, proveniente si specificitati, care evoluau constant, trebuia sa gasesc o modalitate prin care sa ma eficientizez. Nu de alta, dar conform trendului actual, urma sa dau coltul, cu toate externalizarile de responsabilitati… ­čÖé

Asa ca:

– am fost in Bricostore si am luat o placa de pluta de 1 metru x 0.5.
– am atarnat-o de peretele biroului meu
– am luat o gramada de bolduri colorate si post-it-uri fosforescente si am inceput sa ma joc cu proiectele personale. Fiecare culoare are propria insemnatate, fiecare manager de proiect are propria coloana.

Sper sa nu ajung asa :)

Sper sa nu ajung asa ­čÖé

Care sunt beneficiile:
– vad dintr-o privire cum sta situatia. Cate proiecte am eu si colegii sefi de proiecte, magnitudinea, importanta, etc.
– nu se mai pierd proiecte “de pe radar”
– se vede gradul de incarcare per echipe si pentru mine personal

Cateodata variantele cele mai simple sunt cele mai bune. Noi lucram si cu Basecamp, cu AtTask, cu Google Docs, calendare sincronizate, etc… dar am vazut ca o simpla bucata de pluta imi arata clar prioritatile, si nu ma mai pacalesc singur ­čÖé

Asa ca va recomand si voua, daca aveti probleme de organizare interna, sa rupeti pisica in doua si sa incercati sa va reinventati activitatea. Incercati lucruri simple, pentru ca merita.

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. ­čÖé

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review ­čÖé

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?