Te INSPIRAM sa lupti pentru visurile tale.

Iulian Craciun: Oamenii sunt aceiasi peste tot

Published on November 24th, 2011 by

Este primul video-articol pe care il facem cu noi insine, fondatorii StartEvo. Prea multa lume ne-a zis “Dar pe voi de ce nu va filmati?”. Asa ca am luat masuri. Primul este Iulian, cu o scurta povestire de 2 minute si ceva. Speram sa va placa si sa va inspire. 🙂

Foarte des aud replica “Afara oamenii sunt altfel”. Si chiar incepusem sa cred asta. Si chiar deabea asteptam sa ies afara din tara, sa vad acesti oameni extraordinari, cu 5 maini, 6 capete, 8 ochi….:)

In 2006 am fost invitat de M.M. Stoica am fost invitat sa merg cu echipa la meciul cu Real Madrid, la Madrid.

La un moment dat imi zice M.M. “Vino maine la antrenamentul oficial sa vorbim ceva”. Aveam o amica care vorbea spaniola nativ – am rugat-o sa vina cu mine, ca nu cunosc orasul si limba locala. Am ajuns la stadion. Fiind in carut, trebuia sa intru pe poarta oficiala, ca sa ajung la gazon. Ajungem acolo, coboram o rampa imensa, cabluri intinse peste tot, pregatiri ca inainte de meci.

Explic omului de la poarta cine suntem si ce cautam acolo. Nici nu ne-a bagat in seama, ne-a zis ca nu avem voie, sa plecam de acolo. OK…. Am plecat de la poarta. Nu ne-a ajutat sa urcam, ne-am chinuit noi sa urcam rampa inapoi…

L-am sunat pe MM “Nu pot sa intru”. MM vorbeste cu Florentino Perez, proprietarul Real Madrid. In 2 minute nu s-a deschis doar o poarta de la acea rampa, ci ambele porti. Cablurile date la o parte. Cel care inainte nu ne baga in seama nu stia ce sa mai faca sa ne mai ajute:)

La plecare tot acelasi om ne ajuta sa plecam rampa, altul dadea cablurile mai departe. Dedicatie 🙂

Cand sa ne despartim, l-am salutat si el a zis: “Vai, dar ce prieteni sus pusi aveti, de ce nu ati spus de la inceput?”:)

Morala povestii: “Indiferent ca te afli in Romania sau afara, oamenii sunt aceiasi peste tot. Doar sistemele difera.”

NU TREBUIE SA AVEM COMPLEXE DE INFERIORITATE!

SUNTEM ROMANI. SUNTEM MANDRI DE ASTA. CUI NU-I CONVINE, GHINION.

iulian craciun

Ti-a placut? Citeste si:


Iti place pagina? Click aici sa ii dai SHARE!

Taguri:, , , , , ,

Comments Closed

Comments

 1. Posted by Gabriela on November 24th, 2011, 22:03

  Difera sistemele, difera mentalitatile, difera educatia. Exista diferente inclusiv intre oamenii din Romania. Eu am avut ocazia sa intalnesc foarte multe personaje care se pot OAMENI. Nu neg ca mai sunt si oameni ( scris cu litera miiica). Sau poate am fost eu norocoasa….

 2. Posted by Dana on November 25th, 2011, 20:06

  Imi pare rau sa te contrazic, diferentele intre oameni sunt de la cer la pamant. Omul sfinteste locul. Uite la cei care au construit civilizatia si uita-te la India, Afica, America de Sud – sunt in stadiu de animalitate….No comment. Iar chestia cu complexele de inferioritate…sa fim realisti….Nu ma pot mandri cu o asemenea tara si nu pot sa spun ca strugurii sunt acri…

  • Posted by Fondatorii StartEvo on November 25th, 2011, 23:11

   Natura umana este aceeasi peste tot. Tarile de care ai pomenit sunt in acel stadiu din alte motive si nu din cauza ca oameni aceia ar fi inferiori. Legat de constructia civilizatie, sa nu uitam ca in zonele mentionate de tine, au fost civilizatii avansate pe vremea cand Europa “civilizata” nu coborase din copac inca.

 3. Posted by Dana on November 26th, 2011, 12:39

  Dumnezeu a lasat oamenilor intreg pamantul. Unii s-au stabilit in teritorii cu bogatii ale solului si subsolului impresionante (ex Afica, India), altii in zone sarace ca resurse, stancoase, clima extrem de neprietenoasa (ex: Scandinavia, Islanda etc). Unii au ce au (nu le-au picat din cer nici masinile, metrourile nici orasele, nici inalta tehnologie PRIN MUNCA LOR!!!) si altii stau sub bananier sa le pice banana malaiata in gura cu mana intinsa la europeni care tb sa le dea bani si mancare sa nu le moara copiii de foame. Unii au natalitate scazuta intrucat sunt constienti ca un copil inseamna responsabilitatea de a-l creste si altii se impuiaza ca animalele CHIAR DACA au n copii care le-au murit cu burtile mari in chinuri grpaznice de foame SUB OCHII LOR. Care este civilizatia in India, ma rog? Fachirismul autoflagelarea, la ce te referi? Englezii le-au construit scoli, drumuri, spitale cand i-au colonizat, in rest…Ca au facut egiptenii candva piramide nu are a face… Indienii se inchina la vaci si sibolani, practica orgii kamasutra si stau in cartoane, ce sa faca oamenii doar s-au nascut in caste inferioare….In Africa stau si se omoara intre ei cu vrajitorii, farmece si woo doo in sec XXI… ESTE MAI MULT DECAT EVIDENT CA OMUL SFINTESTE LOCUL si diferentele dintre oameni sunt de la cer la pamant.PAREREA MEA.

  • Posted by Iulian on November 26th, 2011, 17:04

   Legat de Dumnezeu ai perfecta dreptate.

   Cei de care spui tu ca asteapta de la europeni sa stii ca nu e chiar asa. Ei au resurse si sunt foarte ieftini ca mana de lucru. Daca nu ar fi asa ieftini pe tine si pe mine si pe altii, multe produse iar costa foarte mult.

   Englezii nu i-au civilizat pe Indieni ci le-au luat toate bogatiile.

   Egiptenii ca sa construiasca acele piramide au avut nevoie de cunstinte tehnice mult superioare europei de la acea vreme. De asemenea au avut Biblioteca din Alexandria la a carei distrugere au contribuit foarte mult europenii. Gandestete ca in 288 i.HR ei aveau o universitate iar europenii au avut prima universitate abia in 1065 d.HR, adica la mai bine de 1000 ani.

   Legat de credintele lor nu cred ca trebuie sa vorbim. Fiecare crede in ce vrea si e liber sa faca asta si nu inseamna ca e inferior sau superior.

   Eu zic ca asa e omu sfinteste locul dar nu neaparat un anumit tip de om. Cred ca mai sus am adus destule argumente pentru a combate ideea ca unii sunt mai buni si altii mai prosti. Repet ma refer doar la OAMENI si nu la SISTEME

Parteneri inspirationali

(afisati aleator)
Editura Corint
OMV Petrom


Gadgetway


eMag


Bucharest Science Festival


Humanitas Junior


Stiinta si Tehnica


Editura Arthur


Astroclubul Bucuresti


Farmaciile Richter


Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Ți-ai făcut cont pe Kidibot?