0
(0)

Cu totii frecam menta. Chiar e indicat sa ne luam pauze in acest scop. Problema e ca la majoritatea romanilor, aceasta activitate este cea  principala. Suntem campioni la frecat menta, taiat frunza la caini, chill out, relaxare.

Frecatul de menta are 2 conotatii:

1. cand nu faci NIMIC

2. cand nu faci nimic pentru viitorul tau pentru ca muncesti prea mult. Ori ti-e lene sa faci si altceva, ori te pacalesti singur ca TREBUIE sa faci munca de rutina ca sa mananci si tu, ori ca esti prins la zid si esti intr-o rutina continua, care nu se mai termina niciodata si te trezesti cum trec anii pe langa tine fara sa faci nimic notabil. Si atunci, chiar daca muncesti de capiezi, esti la cooperativa “munca in zadar” si se cheama ca freci menta, in loc sa faci ceva care chiar iti place si care sa te scoata din acest ciclu continuu de munca-pat-munca-pat.

Fiecare din noi freaca menta. Este natural. Daca nu ai mai freca menta din cand in cand ai cadea de supra-epuizare. Si atunci frecarea de menta inseamna chill out, relaxare.

Oamenii au o tendinta naturala sa aleaga calea cea mai comoda dintre 2 puncte. Sa iesi din zona de confort nu este … deloc confortabil 🙂 De aceea, 99% dintre noi prefera sa stea acolo unde se simt bine si sa prefere sa traiasca cu frustrarile lor. Si comoditatea este asociata cu frecarea de menta. De aceea majoritatea din noi traiesc in sclavie. Decarteaza la banci, la viciile noastre, la acoperirea nevoilor de recunoastere sociala, etc.

Societatea in ansamblul ei indeamna la frecat menta. Stiti vorba: “Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese”? Foarte putine exemple de succes sunt promovate in presa, si majoritatea canalelor media (reviste, ziare, tv) cu rating urias se bazeaza livrarea de materiale de consum, bazate pe aceasta frecare de menta. Ne place si ne complacem. Asta e, frecatul de menta ne creaza endorfine, care ne stimuleaza centrii placerii. Chiar in cazul celor care muncesc in rutina, sunt frustrati dar nu vor sa iasa de acolo, rutina le creaza o placere, o stare de siguranta poate, care este greu de lasat pentru necunoscut.

Frecatul de menta este o problema nationala si personala. Frecatul de menta este o problema pentru fiecare din noi, care ne impiedica sa ne atingem potentialul.

Dragi concetateni, constientizati ca frecati menta si ati putea sa faceti altceva, mult mai cool, care sa va ajute pe mai multe planuri. Poate vreti sa castigati mai multi bani. Sau sa deveniti buni dansatori pe sarma. Sau sa stiti o noua limba straina. Conteaza enorm sa aveti clar obiectivul si sa nu va lasati lenea naturala sa interfereze cu el. Pentru ca trece timpul, miroase frumos a menta si ne vedem peste 1 an si tot acolo sunteti, cu aceleasi probleme.

NU mai frecati atat de mult menta 🙂 Mai concentrati-va si pe chestiile alea nasoale, care le tot amanati, precum ganditul la viitorul vostru si munca eficienta in a-ti atinge obiectivele proprii. Si o sa va creeze mult mai multe endorfirne pe termen lung:) Bafta .

 

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?