S-ar putea ca multi sa nu stiti astazi ce este cu acest nume, dar Woolworth a fost cândva una dintre cele mai mari nume de magazine din SUA, introducand ideea de produse la 5 si 10 centi.

Înainte de a începe propria afacere, tanarul Woolworth a lucrat la un magazin cu produse de mercerie si marsuri solide, de unde a fost dat  afara pentru ca-i lipsea simtul de a avea rabdare cu clientii. Acolo insa a invatat foarte multe. Si-a inceput astfel propriu business in orasul Utica, cu fonduri imprumutate, dar a dat gres. Constatand ca locatia era de vina, si-a mutat afacerea in Lancaster, unde in mai putin de cateva luni a reusit sa-si deschida magazine multiple in parteneriat si in cativa ani a ajuns milionar. In 1909 si-a deschis si primul magazin peste ocean, in Anglia. In 1913 a inaugurat cladirea Woolworth – cea mai inalta din lume la acea vreme.

 

La moartea sa in 1919 reteaua detinea peste 1000 magazine. In anii ’40 Woolworth a devenit cel mai mare lant de restaurante din America. In anii ’70 detinea deja 4000 de magazine. Din pacate in anii ’90 afacerea nu a mai functionat si magazinele din America inchise, sediu central a fost vandut iar compania s-a rebranduit in Venator, iar mai tarziu in 2003 a devenit FOOT LOCKER. Sub numele de Woolworth si alt actionariat mai functioneaza si astazi cateva magazine in Austria, Germania, Mexic, Sud Africa si Marea Britanie.

 

 

 

 

Iti place ce facem la StartEvo & Kidibot? Da-ne feedback aici! 🙂