0
(0)

S-ar putea ca multi sa nu stiti astazi ce este cu acest nume, dar Woolworth a fost cândva una dintre cele mai mari nume de magazine din SUA, introducand ideea de produse la 5 si 10 centi.

Înainte de a începe propria afacere, tanarul Woolworth a lucrat la un magazin cu produse de mercerie si marsuri solide, de unde a fost dat  afara pentru ca-i lipsea simtul de a avea rabdare cu clientii. Acolo insa a invatat foarte multe. Si-a inceput astfel propriu business in orasul Utica, cu fonduri imprumutate, dar a dat gres. Constatand ca locatia era de vina, si-a mutat afacerea in Lancaster, unde in mai putin de cateva luni a reusit sa-si deschida magazine multiple in parteneriat si in cativa ani a ajuns milionar. In 1909 si-a deschis si primul magazin peste ocean, in Anglia. In 1913 a inaugurat cladirea Woolworth – cea mai inalta din lume la acea vreme.

 

La moartea sa in 1919 reteaua detinea peste 1000 magazine. In anii ’40 Woolworth a devenit cel mai mare lant de restaurante din America. In anii ’70 detinea deja 4000 de magazine. Din pacate in anii ’90 afacerea nu a mai functionat si magazinele din America inchise, sediu central a fost vandut iar compania s-a rebranduit in Venator, iar mai tarziu in 2003 a devenit FOOT LOCKER. Sub numele de Woolworth si alt actionariat mai functioneaza si astazi cateva magazine in Austria, Germania, Mexic, Sud Africa si Marea Britanie.

 

 

 

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?