0
(0)

Stiti care este cea mai puternica emotie? URA. Nu dragostea, nu speranta, nu frica sau altceva.

Ura fata de “ceilalti”. Fata de evrei, de crestini, de Basescu, de tigani, de cei care iubesc maidanezii ori de cei care ii vor disparuti de pe strada.  Ura fata de echipa de fotbal adversa. Ura fata de cei diferiti de tine.

Aseara am fost foarte trist. Am vazut cum niste HULIGANI au distrus centrul Bucurestiului, in timp ce jandarmii aveau ordin sa stea cuminti si sa incaseze bolovani in cap. Am vazut protestatari pasnici. Am vazut multi oameni idioti (din varii puncte de vedere) si oameni inconstienti ce-si aduceau copii sa vada batalia. Am vazut lucruri care as fi preferat sa nu le vad niciodata in Romania.

Pentru noi, care propovaduim sa lupti ca sa iti atingi visurile, aseara a fost o readucere aminte despre PSIHOLOGIA MASELOR. Si despre diferenta intre a protesta civilizat si a fi huligan/anarhist care distruge/fura.

Ce este interesant de analizat aici este evolutia personala a unor oameni care devin huligani. Un om la care rationalul este pe planul doi si care are o componenta EMOTIONALA foarte accentuata.

Pentru un om ca sa devina un huligan trebuie sa se alature unei multimi. El singur nu are energia necesara sa faca lucrurile pe care le face in haita. Pentru ca senzatia de invincibilitate, de NOI vs EI este foarte puternica si placuta. Ideea de comunitate dusa la extrem. Un huligan in comunitatea lui de huligan este acceptat, are sentimentul de implinire, are un scop in viata.

Un huligan poate evolua personal in doua directii. Sa devina un huligan mai mare in rang sau sa isi canalizeze energia spre lucruri mai productive. Pentru majoritatea huliganilor, e mult prea complicat varianta a doua. Nu ii duce capul sau e presiunea grupului sa nu “dezerteze” – pur si simplu e chestiune de prioritati. Dar sunt si exceptii.

Am onoarea sa fiu mentorul unui huligan, hard core ULTRAS de la Steaua, care a facut multe tampenii la viata lui. Dar ma bucur sa vad ca a evoluat enorm in ultimii ani. Asa am vazut ca orice om se poate imbunatati. Trebuie doar sa VREA CU ADEVARAT!

Din pacate, el este printre cei foarte putini. Majoritatea vor ramane la stadiul actual. Asta e…

 

StartEvo sustine dreptul la proteste, dar se opune TOTAL violentelor gratuite precum cele din ultimele 2 seri.

 

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?