Te INSPIRAM sa lupti pentru visurile tale.

Educatie vs Relatii

Published on November 8th, 2011 by

Cineva ne-a zis ca “glorificam relatiile si aruncam educatia la gunoi”. Afirmatia este eronata si am zis sa o clarificam.

Glorificam relatiile, pentru ca nu le-au mai glorificat nimeni. In schimb toata lumea (sistemul, parintii, guvernul, bunica, societatea) glorifica NUMAI si NUMAI educatia. De fapt, nu se glorifica educatia, se glorifica EDUCATIA FORMALA (diferita de educatia efectiva), care in Romania are valoare extrem de redusa.

Dar sa le luam pe rand.

EDUCATIA (EFECTIVA) ESTE BUNA.

 • Fara educatie nu ai (prea) avea ce sa pui pe masa la schimb.
 • Fara educatie o sa fii tot timpul limitat.
 • Fara educatie o sa trebuiasca sa lupti mai mult (chiar ieri, Luminita Vasile, care nu avea facultate spunea ce greu i-a fost sa lupte cu prejudecatile).
 • Fara educatie ratezi enorm de multe oportunitati.
 • Fara educatie esti mai prost si te simti mai prost.(ma rog, unii din noi sunt atat de prosti, incat nu constientizeaza lucrul asta 🙂 )
 • Fara educatie iti este mult mai greu sa castigi bani, in orice domeniu ai intra. Educatia (si informatia) inseamna bani si putere.

Educatia poate sa insemne orice sursa de informatie utila care o asimilam: din carti, de la profesori, guru, mentori, prieteni, de la televizor, de la Discovery Science, de la familie.

EDUCATIA FORMALA E DIFERITA DE EDUCATIA EFECTIVA. Exista conceptia total gresita ca este SUFICIENT sa ai o educatia formala buna ca sa reusesti in viata. Total eronat. Cunosc o gramada de oameni cu 2-3 facultati, cu mastere, cu cursuri fara numar, cu doctorate, care NU au succes. Sintagma clasica “Invata, mama, ca sa ajungi si tu om mare!” este valida, dar nu este suficienta. Ce ne intristeaza este ca in continuare multi parinti cred ca este suficienta. Se inseala. Si copii lor acumuleaza diplome peste diplome si pe urma se mira ca la sfarsitul facultatilor nu ii angajeaza nimeni. “Ia uite-te, are facultate de management si master si are post de 700 ron/luna. Saracutul.”

Educatia formala este BUNA, dar nu este suficienta in lumea de azi ca sa ai succes.
Educatia efectiva este muuult mai buna. Pentru ca intotdeauna angajatorul/clientul te intreaba “Ce stii sa faci”, nu “Ce scoli ai absolvit”.
Conexiunile sunt cele care intregesc cercul. Trebuie sa iti faci conexiuni, care sa stie oamenii la ce esti bun si sa te recomande. Stim o gramada de cazuri de oameni cu educatie formala si efectiva foarte buna, dar care nu stiu sa se puna in valoare.

Noi, la StartEvo, suntem mandri de educatia formala si efectiva pe care am acumulat-o si o acumulam constant. Pentru ca am constientizat importanta ei. Chiar proiectul nostru, StartEvo, este o sursa educationala in sinea lui.:)

Sfatul nostru: Nu va lasati pe tanjeala si asigurati-va ca sunteti pus la punct cu educatia EFECTIVA. O sa ajungeti foarte departe, daca vreti lucrul asta.

 

Ti-a placut? Citeste si:


Iti place pagina? Click aici sa ii dai SHARE!

Taguri:, , , , , , , , ,

Comments Closed

Comments

 1. Posted by jeorje on November 8th, 2011, 15:31

  Salut,
  Cu siguranta nu conteaza scoala pe care ai absolvit-o sau daca ai trecut prin vreuna. Seful meu, care are 4 clase(ca trenu’:))este milionar in euro si “bate” multi manageri in materie de afaceri. Nu are un vocabular foarte dezvoltat dar stie ce vrea dar si risca foarte mult.Spre deosebire de mine care am absolvit o facultate si nu ma ajuta foarte mult. Educatia nu te ajuta insa informatia cu siguranta iti garanteaza succesul daca o combini cu risc si tupeu. Eu nu am nici risc si nici tupeu…nici macar nu am incercat sa am asa ceva…dar poate cine stie…

 2. Posted by Fondatorii StartEvo on November 8th, 2011, 15:48

  🙂 primul pas este constientizarea.

  Multi il locul tau ar fi zis despre seful lor ca sigur e securist sau sigur fura si atunci s-ar fi multumit cu aceasta concluzie si nu ar mai fi facut nimic

  Bravo!

 3. Posted by jeorje on November 8th, 2011, 17:47

  Am ajuns la concluzia ca cine are o afacere pe baza de “tun” financiar nu ajunge departe si nici prea multa scoala nu-ti trebuie,importante sunt relatiile cu smecherii :). Iar o firma pe care o cresti de la 0 are sanse sa creasca numai daca te dedici si muncesti pe pentru ceea ce vrei sa faci. Spun asta desi nu sunt antreprenor dar am participat si eu la cresterea firmei unde sunt angajat fiind o satisfactie sufleteasca si atat…Cand o sa am firma mea o sa fiu multumit si financiar…

Parteneri inspirationali

(afisati aleator)

Astroclubul Bucuresti


OMV Petrom


Farmaciile Richter

Gadgetway


Humanitas Junior
Bucharest Science Festival


eMag
Editura Corint


Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale


Editura Arthur


Stiinta si TehnicaȚi-ai făcut cont pe Kidibot?