0
(0)

Cine este pasionat de seria “Dune” stie de o categorie socio-profesionala de acolo: mentatii. Erau oameni normali, care prin educatie din fragede pruncie erau antrenati intelectual sa poata sa faca orice tip de calcule matematice, sa analizeze logic si non-emotional orice problema de viata, strategie militara, etc… Acesti oameni reuseau sa isi foloseasca mult mai mult din creier si aveau REZULTATE, ca urmare a unei minti antrenate si disciplinate.

Mie personal mi-ar place sa am o minte de mentat. Sa pot sa fiu suficient de tare incat sa dau “reject” la orice tentatie care m-ar abate din drumul meu.

focus

De multe ori avem o problema. Stim solutia logica la ea. Dar, din varii considerente, nu o rezolvam. Apar numeroase alte distrageri care ne schimba focusul de la drumul nostru. Si, conform proverbului “Cine alearga dupa mai multi iepuri, nu prinde nici unul“, asa ni se intampla si noua. Alergam de colo colo ca niste gaini cu capul taiat, si la sfarsitul zilei, morti de oboseala, vedem ca nu am facut mare progres in atingerea obiectivelor.

  • Vine un email in timp ce lucrezi… Rezisti tentatiei sa il deschizi?
  • Cineva te abordreaza pe facebook… Stop joc
  • Precum cainele lui Pavlov, incepi sa te foiesti sa intri pe facebook, sa vezi ce s-a mai intamplat, desi stii ca este pierdere de vreme. Poate pe libertatea.ro. Poate pe CNN. Nu conteaza…
  • Si acum, probabil te gandesti ca ai manca “ceva bun”. Si ti-ai baga capul in frigider, sa vezi ce junkfood a mai ramas… Desi stii ca nu e bine.
  • Stii ca ar trebui sa faci sport zilnic periodic. Si tot gasesti alte motive sa NU faci ceva in acest sens…
  • Stii ca titlurile pompoase “Calcata de Tir. Nici nu o sa iti vina sa crezi cum arata dupa” sunt prostii, la care nu ar trebui sa le cazi in plasa. Dar totusi nu rezisti tentatiei si dai click.
  • Iti suna telefonul si nu stii cine este. Simti ca explodezi daca nu raspunzi, desi ti-ai spus ca acum faci un lucru si nu te rupi de la el.
  • Auzi un accident pe strada. Simti tentatia sa te uiti pe geam… S-au mai dus 3 minute. S-a fragmentat atentia ta. Iar trebuie sa o iei de la capat, sa iti aduci aminte unde erai….
  • si lista continua la nesfarsit…

Disciplina mentala inseamna sa rezisti TENTATIEI pe moment si sa iti pastrezi concentrarea, indiferent de ce ganduri iti vin in cap. O minte disciplinata este o minte care NU accepta intreruperi.

FOCUS.

smart

O minte disciplinata este o minte de invingator. O minte dezlanata este o minte de pierzator, de oaie de rand, asa cum sunt 95% dintre mintile de pe aceasta planeta.

Poate chiar faptul ca te-am intrerupt din ceea ce faceai si te-am facut sa citesti acest post inseamna ca tu nu ai fost suficient de puternic sa zici NU. Ar fi trebuit sa il citesti in timpul alocat citirii, nu ca intrerupere din lucruri mai importante. Sunt sanse mari ca tocmai sa iti fi stricat jumatate de ora din viata. Poate ca jumatatea asta de ora ai fi folosit-o sa faci ceva ce ar fi schimbat destine! Si ai pierdut-o citind ceva.

99% din eficienta noastra se pierde pentru ca nu suntem suficient de concentrati.

Gandeste logic care este CALEA TA. Concentreaza-te. Nu ceda ispitei. Re-analizeaza. Si ia-o de la capat. Focus. Focus. Focus!

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?