0
(0)

Ce zice lumeaCred sincer ca sintagma “Dar ce va zice lumea” este una extrem de daunatoare pentru noi ca indivizi si ca natie. Pentru ca ne transforma in sclavii obiceiurilor, in sclavii imobilismului si in general sclavii turmei.

UN OM CARE ESTE INTERESAT DE CE ZICE LUMEA SI SE AUTO-CENZUREAZA CA SA FIE CA CEILALTI ESTE UN OM SLAB SI NU ESTE LIBER.

Exemple:

  • pentru tinerii de liceu: ce o sa zica lumea (aka colegii de liceu) cand o sa ma vada ca lucrez joburi necalificate sa castig bani. O sa rada de mine. Asa ca mai bine sa stau lipitoare pe parinti
  • pentru taranii cu 3 metri patrati la tara: ce o sa zica lumea daca las pamantul parloaga? Il cultiv, platesc 50-100 ron omul pe ziua de munca. La final am cheltuit mult mai mult decat am scos. Dar nu pot sa las pamantul nemuncit, ca ce o sa zica lumea despre mine.
  • pentru “taranii” cu masini scumpe care nu au bani de motorina si pun cate 50, 100 ron odata. Ce o sa zica lumea daca NU am masina scumpa? O sa zica ca nu am succes. Deci trebuie sa arat ca am succes. Chit ca mananc parizer cu paine.
  • pentru tinerii la moda care isi iau iPhone, au cartela prepaid si nu au bani sa treaca strada. Dar au iPhone.
  • pentru cei care nu au curajul sa incerce o afacere noua, pentru ca isi pun problema ca daca dau gres, “oare ce zice lumea”?
  • pentru cei care la conferintele in Romania, cand trebuie sa puna intrebari, nu zic nimic, si se face o liniste de se aud greierii. De ce oare nu pun intrebari? Pentru ca le este rusine ca ceilalti sa ii judece. Asa ca mai bine tac si par intelepti. Ce zice lumea.
  • pentru cei care pot sa aplice pentru fonduri europene (sau aiurea), dar nu o fac, pentru ce o sa zica lumea daca vor castiga sau nu vor castiga.
  • de ce sa nu te imbraci elegant, sau dimpotriva, sport, in public? Oare ce va zice lumea?

Frica de necunoscut este foarte mare. Capul plecat sabia nu il taie. Daca taceai, intelept ramaneai. Cine nu munceste nu greseste si daca nu greseste merita sa fie premiat. Sunt o gramada de zicatori/cimilituri care incetatenesc aceasta atitudine proasta.

De aceea noi ca natie o sa fim PROST platiti, o sa fim calcati in picioare si altii o sa ne ia fata intotdeauna. Ne pasa prea mult de ce zice lumea.

“Lumea” in general este o masa amorfa de oameni limitati. Daca te uiti in gura lumii, o sa ramai in aceiasi mocirla cu ei. Asta e.

Ca orice lucru din lumea asta, bagatul in seama a “ce zice lumea” are doua taisuri. Pe de-o parte este actiunea limitativa, prosteasca. Pe de alta parte este partea tupeista, cand incepi sa incalci reguli de civism si convietuire in societate.

Majoritatea romanilor care ii doare in fund de ce zice lumea aleg din pacate the “Dark Side”  TUPEUL. SMECHERIA. PROSTEALA PE FATA. “I’m the best and f*ck the rest”. Bagatul in fata la coada. Nesimtenie.

Pe de-o parte sunt romanii “cuminti”, cu cei 7 ani de-acasa, care stau ca vitele la taiere, stiu ca trebuie sa munceasca si sa invete ca sa reuseasca in viata. Si o iau textual. Poporul cuminte.

Pe de alta parte sunt romanii “smecheri”, care au cu ce. Individualistii. Isi baga picioarele in ce zice lumea in aceiasi masura in care ii si intereseaza cum sunt perceputi, ca smecheri. Bravo “smecherilor” ca au inceput sa depaseasca pragul psihologic limitativ. Dar nu ii laud pentru nesimtenia si incalcarea legilor civice.

Noi ca romani trebuie sa ne eliberam de acest “dar ce va zice lumea”, pentru ca ne trage inapoi din evolutia personala. Si este pacat. Doar cei care sunt liberi de aceasta sintagma vor putea sa mearga mai departe, sa evolueze.

Iti spunem acest lucru din experienta personala. Si noi, fondatorii StartEvo am fost spalati pe creier din pruncie cu aceasta sintagma. Primul pas este sa constientizezi cat de mult de limiteaza in evolutie. Pasul doi este sa incepi sa nu te mai afecteze. Pasul trei este sa le arati si altora 🙂

Face sens ce zicem aici? 🙂

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Avem o rugaminte la tine: poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review:). Multumim anticipat.

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?