Te INSPIRAM sa lupti pentru visurile tale.

De ce trebuie sa te doara-n cot de ce zice lumea

Published on March 22nd, 2011 by

Noi romanii suntem o natie la care conteaza ENORM ce zice lumea. Trebuie sa facem anumite lucruri de la parastase la nunti, de la imbracat pana la cum construim o casa asa cum credem noi ca va aproba lumea.

Si e interesant ca tot noi zicem ca NU ne intereseaza ce zice lumea. Deci se cheama ca suntem ipocriti, intr-o anumita masura. 🙂

Foarte multi oameni se tem atat de mult de ce zice lumea, incat sunt blocati intr-o inertie foarte periculoasa. Incearca sa nu iasa in fata. Pentru ca e periculos daca lumea te ia la ochi, si doamne fereste, nu am vrea asta.

Atata timp cat oamenii sunt interesati de ce zic si cred altii, nu vor fi niciodata liberi. Necesita o rupere de aceasta presiune psihologica, ca sa poti sa evoluezi.

Toti oamenii care credeau ca pamantul e plat l-au crezut nebun pe Galilei (l-au si ars pentru asta). Toti oamenii credeau ca Columb e dus cu capul. Toti credeau ca primul om care va urca fara masca de oxigen pe Himalaya o sa moara. Sefii de la IBM credeau ca calculatoarele nu au viitor. Si tot asa. Daca e sa ne uitam la cei multi, nu o sa mai evoluam niciodata. Marea masa sunt o forta retrograda.

Cea ce conteaza este ce zici TU. Nu trebuie sa iti pese ce zic altii. Punct.

Ti-a placut? Citeste si:


Iti place pagina? Click aici sa ii dai SHARE!

Taguri:, , ,

Comments Closed

Comments

 1. Posted by Ruxandra on April 21st, 2011, 12:01

  Da este foarte adevarat. Marea majoritate a noastre suntem ipocriti. Declaram doar ca nu ne intereseaza ce zice lumea dar…adevarul este cu totul altul.

  Ba mai mult. In loc sa evoluam, sa adaptam unele chestii la zilele noastre, sa le imbunatatim dupa cum vrem si ne place, ne incapatanam sa ramanem fixati acolo, ne incapatanam sa facem lucrurile tot asa, sa avem ochelari de cal pentru ca:””ce o sa zica mama daca fac nu stiu ce, ce o sa zica X, Y daca ma duc nu stiu unde asa…” Come on people, evoluati!

  • Posted by StartEvo on April 21st, 2011, 18:39

   🙂 Corect, Ruxi

 2. Posted by lumis on April 23rd, 2011, 18:09

  Exact, este nevoie de mult curaj sa iesi din tiparele impuse de ceilalti.”Ce zice lumea” ar trebui sa fie important doar in masura in care avem nevoie sa stim unde ne situam intr-o ierarhie costruita de pareri subiective si emise de oricine vrea sa-si dea cu parerea despre celalalt, doar despre sine, nu.Spiritul liber si nevoia de evolutie nu tin cont de “gura lumii”. Traditiile si obiceiurile locului pot fi piedici in calea exprimarii libere a eului personal, iar teama de gura lumii poate produce frustrari adanci si nefericire in viata multora…De aceea trebuie sa te doara in cot de ce zice lumea !Doar singur stii ce-ti trebuie sa fii fericit, sa te simti implinit, doar singur simti adevarul tau!

  • Posted by StartEvo on April 26th, 2011, 09:53

   Ma bucur ca mai sunt oameni care gandesc asa, ca tine 🙂

 3. Posted by bogdan on April 26th, 2011, 19:48

  Galileo Galilei a fost condamnat si arestat la domiciuliu; la auzul sentintei a rostit(zice-se) celebrul: eppur si muove. Giordano Bruno a fost ars pe rug.

 4. Posted by Ioana on July 27th, 2012, 17:26

  Grea meteahna! 🙂

Parteneri inspirationali

(afisati aleator)

Astroclubul Bucuresti
Editura Corint


eMag


Editura Arthur


Stiinta si Tehnica


Gadgetway


OMV Petrom


Humanitas Junior


Farmaciile Richter

Bucharest Science Festival


Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Ți-ai făcut cont pe Kidibot?