3.7
(3)

vorbeste tareFa urmatorul experiment. Data viitoare cand mergi la o carciuma cu mai multi prieteni, sa vorbesti tu cel mai TARE dintre toti. Ai sa observi ca la final, cand chelnerul va aduce nota, ti-o va da tie. ­čÖé

Ce inseamna asta? Pe langa faptul ca tovarasii tai vor face misto de tine ca trebuie sa faci cinste? ­čÖé Ca respectivul chelner te-a perceput ca fiind alfa-male sau alfa-woman de la masa, cel care e seful/sefa. Si cum traim intr-o lume baza pe perceptii, este bine sa constientizezi acest aspect marunt, care face diferenta intre venituri mari si venituri mici, intre succese moderate si succese uluitoare.

Vorbitul tare este un lucru care noua, romanilor, ne este strain. De mici copii suntem intoxicati de parinti/bunici sa vorbim incet, sa nu deranjam, sa nu ne auda vecinii, sa nu zicem o prostie in gura mare si sa se rada de noi. Este o modalitate de protectie personala, prea introverta.

Cand intri intr-o incapere in care sunt mai multe nationalitati care socializeaza, ce observi? Americanii vorbesc tare. Sarbii vorbesc tare. Altii nu. Si tot asa. Unele natii au educatia sa fie mai expansivi in comunicare. Automat au share-of-voice mai mare, capteaza mai multa atentie, fac o impresie mai puternica si mai de durata. Si obtin mai multa avantaje. Pe cand cei care sunt muti, nimeni nu ii baga in seama. Si brandul lor personal are de suferit.

Asadar, sfatul nostru este sa VORBESTI TARE. Sa nu iti ceri scuze ca existi. Sa se auda in toata camera cand zici BUNA DIMINEATA. Vei arata optimism, incredere in sine si oamenilor le va face placere sa stea in prezenta ta. Vei deveni un lider mai bun si vei obtine mai multe avantaje in viata. Educa-te singur in acest sens.

Nu fi invizibil ­čÖé

Start Evo!

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 3.7 / 5. Numar voturi: 3

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. ­čÖé

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review ­čÖé

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?