0
(0)

Stiti care e o problema acum? Ca avem PREA MULTE optiuni. Si cand ai prea multe optiuni, ai tendinta sa te asezi in fund si sa te scarpini in cap (sau invers), nestiind pe ce drum sa o apuci. In general, trebuie sa fii o persoana extrem de echilibrata si sigura pe ea ca sa faci fata cu succes la multitudinea de optiuni care stau in fata ta sa le alegi.

Asadar, cand este sa ne alegem cariera, putem sa fim de la oameni de marketing la sapatori de santuri, de la functionari la vanzatori si la instructori de tenis. Putem sa fim orice dorim.

Chiar si la fastfood te intreaba: o vrei mare, medie sau mica? Vrei cu cartofi mari sau mici? Vrei cu branza sau cu sunca? Cu ceapa sau cu ananas? Si pana cand dai toate optiunile cerute, mori de foame.

Faptul ca ai prea multe optiuni genereaza 2 probleme:

1. Criza de indecizie
2. Dificultatea atingerii masei critice

Tinerii din ziua de azi sunt dati pe spate de paleta foarte larga de joburi si locatii geografice pe care le pot alege. Poti sa alegi orice, oriunde. Si marea majoritate a fortei de munca bantuie vreo zece ani, ca o gaina fara cap, intre diversele optiuni, ca sa le testeze, sa vada ce ofera fiecare. Se trezesc pe la 30 de ani ca stiu de toate, dar nimic foarte bine. Si atunci multi intra in panica.

In momentul in care un om are de ales intre prea multe optiuni, este in pericol sa intre intr-o criza de indecizie. Si indecizia este mai periculoasa decat o decizie proasta.

Deasemenea multitudinea de optiuni impiedica formarea cheagului, a masei critice. Este cazul in care spui: “Am atat de multe optiuni, incat pot oricand sa ma duc in alta directie.” Zis si facut. Doar ca in toate domeniile succesul vine in special celor care au ceea ce se numeste o masa critica. Adica cei care au o experienta, o senioritate. Nu prea poti sa ai acelasi succes cu cineva care e in acelasi domeniu cu tine de multi ani, tu venind doar de 2 luni.

Este bine sa ai de unde alege, dar este si mai bine sa fii foarte constient ce conteaza cu adevarat pentru tine, atat pe termen scurt dar si pe termen lung. Si sa aplici minimizarea regretului! 🙂

Apple ofera de exemplu doar cateva optiuni, foarte limitate. Daca vrei bine, daca nu, asta e. Si apple a ajuns cea mai mare companie din lume. Luati si voi exemplul lor, din ambele parti ale baricadei 🙂

Sa aveti un sfarsit de saptamana superb 🙂

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?