0
(0)

Era un banc la un moment dat, probabil ca il stiti.

Inundatie catastrofala, casele in ape, un om se refugiaza pe acoperis si incepe sa se roage. “Dumnezeule, ajuta-ma. Cred in tine. Bla bla… Tu esti singura mea speranta”.

La un moment dat, vin unii cu o barca si ii fac semn sa vina. Omul, nimic.” Nu, eu stau aici, ca o sa ma ajute Dzeu.” Oamenii pleaca. Apa urca, pericolul e din ce in ce mai mare…

Pe urma vine un elicopter. Iar ii fac semn omului sa apuce franghia. Nimic, “eu astept sa ma ajute dzeu.”. Pleaca si elicopterul.

Pe urma vin pompierii. Aceiasi poveste

La un moment dat, apa creste si omul moare. Ajunge in fata lui Dzeu si il intreaba: Dzeu, am crezut in tine, m-am rugat, etc, etc – de ce nu m-ai salvat? La care Dzeu: “Cum sa nu te salvez? Ti-am trimis o barca, un elicopter si pompierii. Doar ca tu nu ai vrut sa te salvezi singur!”

De ce am spus aceasta anecdota? Pentru ca doar cu credinta si gandirea pozitiva fara o substanta de actiune personala este aproape in van.

Eu personal am experimentat PERSONAL de peste 20 de ani, in diverse forme, beneficiile gandirii pozitive. Deasemenea, am vorbit cu o gramada de oameni mai destepti si mai trecuti prin viata decat mine, care mi-au confirmat acelasi lucru.

Credinta, Gandirea Pozitiva si Placebo rulz!

De exemplu, in domeniul medical, fenomenul placebo este unul extrem de bine documentat. Un om care CREDE cu putere in ceva (ca o sa se insanatoseasca, ca totul va fi bine) are 2 beneficii majore:

1. procentul de imbunatatire al sanatatii este muuult mai mare decat la cei “realisti/pesimisti”

2. se simte mult mai bine (chit ca moare la final) decat cei care stau tot timpul cu grijile deasupra capului.

Ce este foarte interesant de observat este SURSA CREDINTEI ca totul va fi bine pentru ei:

  • unii oameni folosesc religia: Dzeu, Allah, Isus, Budda, Zeus, Reptilienii, Extraterestrii, ….
  • altii folosesc paranormalul
  • altii astrele, alinierea lui Mercur cu Jupiter (apropo, stiati ca Romania are cel mai mare procent din europa din populatie care crede in horoscop? 🙂 )
  • altii folosesc metodele stiintifice (cu toate ca rationalizarea prea mare strica misterul si creierul se apuca sa bage strambe cu logica lui)
  • sunt tot felul de alte metoda, de la yoga, la Silva, la meditatie transcedentala, la ce vreti voi
  • altii sunt efectiv oameni simpli mentali, care traiesc in ignoranta si le este foarte bine..

Nu conteaza de unde iti iei SURSA CREDINTEI ca o sa fie mai bine. Conteaza sa o ai, sa o EXERSEZI si sa o folosesti. Si sa dublezi gandirea pozitiva de actiuni efective. Pentru ca alternativa este trista, urata si neproductiva. Chit ca vrei sa te insanatosesti, sa avansezi in cariera sau sa ai succes in dragoste.

Think Pink! 🙂 Start Evo!

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?