0
(0)

Dan Anghelescu – director general LaPiovra, ne-a dat un interviu. Pe Dan il stim de multi ani de zile, el avand una din cele mai vechi agentii de turism din Ro (20 de ani), fiind membru in consiliul director ANAT. Asa ca l-am rugat sa ne povesteasca cum a fost experienta. Si daca vreodata vreti sa mergeti intr-un loc exotic, sa il intrebati si pe el, pentru ca e foarte pasionat de scuba, snorkeling, kyte surfing si alte activitati similare:)

Acum 25 de ani eram elev la Liceul Ghe Lazar din Bucuresti. Am aflat de scoala de ghizi organizata de BTT (Biroul de Turism pentru Tineret). Am urmat 6 luni scoala de ghizi. Am invatat foarte multe lucruri.

In perioada de vara si in weekenduri, preluam grupuri.

A venit revolutia. A fost o scadere foarte mare de grupuri organizate. Toti vroiau sa iasa din tara, sa vada cat mai mult.

In 1992 eram student in anul 2 la facultate. Am facut o lucrare la care am luat un premiu de o cartela de o luna la cantina studenteasca. Mi-am dat seama ca cercetarea nu este pentru mine, asa ca atunci am infiintat Agentia de Turism La Piovra, care anul acesta face 20 de ani.

Eu am plecat pe piata studenteasca. Am facut grupuri de studenti, si studentii niciodata nu au avut bani. Eram si eu student… Primul sediu a fost la Universitatea Bucuresti, la Facultatea de Chimie 🙂 Pe urma usor usor am dezvoltat.

StartEvo: Cat de greu ti-a fost sa ai acest traseu profesional?
Dan Anghelescu: Cand am infiintat agentia, afisele le desenam, le pictam cu carioca si le puneam la avizierele caminelor studentesti 🙂 […]

Am dezvoltat si businessul cu inchiriere de apartamente in Bucuresti. Am luat cateva premii. Am reusit sa fac nu tot ce mi-am propus, dar am facut o agentie full-service, cu aproape toti operatorii germani si romani.

Eu incerc de vreo 2-3 ani sa ne specializam pe destinatii exotice: Jamaica, …. Eu sunt un impatimit al Egiptului, in special pe zona de scufundari. Am incercat de fiecare data sa reinventez roata. La 2-3 ani incerc sa vin cu ceva nou.

In 1994 am facut agentia Mos Craciun – inchiriem mosi craciun de sarbatori 🙂
StartEvo: Adica esti un fel de pimp de mosi craciuni? 🙂
Dan Anghelescu: Da!

 

StartEvo: Care sunt invatamintele tale?
Dan Anghelescu: Evolutia rapida nu poate fi decat daca probabil esti un geniu. Si acum sa fii un mic geniu al computerelor.[…] Trebuie sa invatam, sa fim foarte atenti la ce au facut altii inaintea noastra. Daca nu gasim liantul “ce ne place”, atunci ne va fi foarte greu sa functionam. Atunci vei avea o sansa! Nu neaparat de imbogatire, dar sigur de supravietuire.

Cand am deschis agentia, eram 8 agentii. Din 8, am ramas a mea si inca o agentie

StartEvo: Ce parere ai de romanii care zic ca in tara nu se poate, trebuie doar cu pile, spaga…?
Dan Anghelescu: Decat codas la oras, mai bine in satul tau fruntas. Daca ne uitam la romanii plecati, suntem uimiti de meseriile care le au acolo, care nu le-ar face niciodata in Romania, pentru ca nu sunt bine platite.

In Romania poti sa faci foarte multe lucruri, chiar daca nu ai relatii sau combinatii. Intradevar, nu vei ajunge niciodata in Top 300 daca nu ai un sprijin.

 

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?