0
(0)

obiective atinseNoi de cativa ani am adoptat urmatorul obicei: de revelion, Alina ne pune pe toti sa scriem pe o foaie de hartie obiectivele pe anul urmator. Pe urma fiecare isi face o mica copie si foaia respectiva se baga intr-un plic, se sigileaza si se deschide peste un an. Nimeni nu isi sharuieste obiectivele, decat daca vrea neaparat.

Cu aceasta ocazie, am observat cateva lucruri interesante:

1. oamenii nu au obiceiul sa isi puna obiective SMART (Specific Measurable Realistic and Time oriented). Majoritatea din noi habar nu avem ce sunt alea. Majoritatea avem dorinte, ca si cand ar exista pestisorul de aur (Sa castige Steaua campionatul, sau sa castig la loto)

2. e super amuzant

3. este o verificare cu realitatea. In momentul in care esti cu pixul pe hartie, automat devii mai serios, automat constientizezi ca nu poti sa o lalai prea mult. Timpul trece repede.

4. chiar daca oamenii isi fac obiectivele SMART, daca nu li se aduce constant aminte de ele, o iau pe aratura. Uita de ele. Este foarte greu sa fii focusat, mai ales intr-o lume haotica ca a noastra, cu multe tentatii) De aceea trebuie sa fii disciplinat putin.

5. e mult mai bine sa ai obiective decat sa fii o frunza batuta de vant.

6. si am observat ca Alina pune aprox 40 de obiective, si eu pun 3. Am vazut odata, am vazut de 2 ori, nu am mai rezistat si am intrat in debate.:)

Asadar, cum e mai bine, sa ai putine obiective sau multe?

Eu zic ca e mai bine sa ai putine. Adica 3 obiective mari, pe care le imparti pe obiective intermediare, ca sa te asiguri ca ajungi la cel mare. Eu oricum, fiind barbat, nu ma pot concentra la mai mult de o chestie odata, fata de creierul unei femei, care poate sa proceseze cateva lucruri simultan 🙂 Eu cred ca daca ai putine obiective, poti sa fii concentrat si sa iti fie mai usor de atins. Eu personal, ori de cate ori am avut multe obiective, mi s-a aplicat foarte bine zicala: “fugi dupa 2 iepuri si nu prinzi nici unul.”

Pe de alta parte, Alina zice: “Eu imi pun multe obiective, pentru ca automat fac mai multe din ele. Daca nu le-as fi pus pe lista, poate ca nu le-as fi facut. Si sunt constienta ca nu o sa le fac pe toate, dar cand trag linie, eu fac mai multe decat tine (nr. adica subsemnatul).

Voi cum faceti? Aveti mai multe sau mai putine obiective? Sau nu aveti deloc?

Oricum ar fi, va sfatuim sa AVETI OBIECTIVE si sa LE URMARITI 🙂

Bafta si un inceput sa saptamana SUPER!

 

 

 

(Nu ratati maine urmatorul articol pe StartEvo: Graficul evolutiei personale dintr-o viata de om. Garantat nu ati mai vazut asa ceva 🙂 )

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?