0
(0)

Eu personal (Constantin “Noro” Ferseta), provin dintr-o familie monoparentala. Mi-am vazut tatal de 2 ori in viata, odata intamplator pe strada (Maica-mea imi zice: “Uite, asta e taica-tu”) si odata la tribunal, ca nu platea pensia alimentara si l-au luat pe sus de la Otopeni cand a venit din America.

In plus, maica-mea a fost somera, asa ca ne era extrem de greu cu banii. Eu toata facultatea am mers cu trenul cu nasul Ploiesti-Bucuresti, a trebuit sa muncesc in toate domeniile posibile si imposibile, de la constructii la engros-uri, de la curatat poduri si spalat geamuri pana la adunat si recuperat garantia pe sticle de bere prin discoteci. A fost foarte greu, dar si foarte frumos, pentru ca aceasta greutate mi-a format caracterul.

Eu toata viata m-am mandrit ca am realizat SINGUR, FARA AJUTOR tot ce am realizat. Am intrat singur la facultate. Am castigat proprii bani. M-am angajat la super companii fara pile, doar cu ambitie. Am facut foarte multe lucruri SINGUR. Nu am apelat la pile (in principal ca nu aveam :)) si ma mandream cu asta.

Pana cand, intr-o zi, cunosc o tanti care lucra la CNN, ca connections manager sau ceva de genul asta. Mai precis, cand era o stire breaking news, si trebuia sa obtina un invitat rapid sa se dea cu parerea despre subiect, respectiva tanti din 2 telefoane ajungea la oricine de pe planeta asta. Atunci am invatat ce inseamna 6 degrees of separations.

In acea zi am avut un moment de inflexiune. Un moment de EVRIKA. Pentru ca atunci am realizat ca am fost un prost ca insistam sa nu primesc ajutor de la nimeni, pentru ca vroiam eu singur sa reusesc si sa ma pot mandri cu asta.

Respectiva tanti (careia imi scapa acum numele) m-a facut sa constientizez ca TREBUIE sa apelezi la cunostinte si relatii ca sa cresti. Ca altfel este foarte foarte greu, si ca o sa te manance altii de viu pana atunci. Si mai ales ca TREBUIE sa iti cultivi singur propria retea de cunostinte si relatii.

Declickul a venit din faptul ca eu, ca majoritatea romanilor de altfel consideram notiunea de Pile Cunostinte si Relatii ca pe ceva negativ. Nu? Asta inseamna in Romania. Ai o pila, pila vorbeste pentru tine si tu obtii ceva care NU MERITI. Si atunci sunt foarte multe persoane idioate in posturi care nu le merita, si atunci este multa coruptie.

Atunci am constientizat ca gresesc. Peste tot in lume, sistemul de cunostinte si relatii este la mare rang. Pentru ca peste tot in lume relatiile conteaza. Oamenii in vest cel putin au o pasiune pentru socializare. Sunt experti in asa ceva. Noi romanii, nu. Am mai scris posturi pe tema asta aici si aici.

Pilele si relatiile in sens vestic sunt foarte bune. Pentru ca te ajuta. Sunt naturale si sunt recomandate.

In vest sunt mult mai putini oameni care pe baza de pile angajeaza retarzi de exemplu. Cunostintele iti faciliteaza o intrare, dar nu iti garanteaza rezultatul. Asa e si normal sa fie.

Atunci am constientizat ca TINE DE TINE SA ITI CRESTI RETEAUA DE CUNOSTINTE SI RELATII. Si atunci mi-am dat seama ca pot sa reusesc singur si mai bine daca imi cresc si folosesc optimi reteaua mea de cunostinte si relatii. Pentru ca pana la urma este meritul meu.

Am fost la liceu la Ploiesti si unul din sfaturile care le-am dat copiilor de acolo era sa isi cultive aceasta retea de pile cunostinte si relatii. Si au fost foarte contrariati. Cum adica, le spunem sa isi creasca si sa isi foloseasca relatiile?!?! Da, pentru ca este CEA MAI IMPORTANTA COMPONENTA A SUCCESULUI. Networkingul, conexiunile. Nu poti sa mai traiesti si sa fii de succes ca atom. Concurenta este din ce in ce mai mare, intotdeauna vor fi concurenti care vor vinde mai ieftin decat tine, poate chiar si mai bine decat tine. Atunci relatiile personale o sa insemne diferenta dintre viata si moarte.

Dragii mei, va sfatuiesc acelasi lucru. CRESTETI-VA ACTIV RETEAUA DE PERSOANE CARE LE CUNOASTETI SI CARE VA CUNOSC. StartEvo va ajuta!

Multa bafta

Constantin “Noro” Ferseta
Fondator StartEvo

Si nu uitati, avem Sistemul National de Mentorat StartEvo. Puteti sa va mai faceti relatii si acolo 🙂

6-degrees-of-separation

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?