0
(0)
Cum a fost la Sci-Fi Fest Osica de Sus (Cursul de AI)

Anul trecut ne-a venit o idee. Să ajutăm o mică localitate din zona de sud a Olteniei, Osica de Sus, cu aprox 4k locuitori să devină PRIMA LOCALITATE CREATIVĂ AI DIN ROMÂNIA.

Păi, de ce?

  • Pentru că este minunat să dai speranțe și zâmbete copiilor frumoși și deștepți din mediul rural, unde nu au foarte multe oportunități. Mai ales dacă vad că pot face cu mâinile lor lucruri deosebite.
  • Pentru că uneltele de Inteligență Artificială acum îți pot permite să faci lucruri WOW, printre care și artă care să genereze emoție.
  • Pentru că în zonele rurale nu prea se întâmplă multe lucruri, care să te motiveze/energizeze.
  • Pentru că turismul generat de astfel de idei crețe pot să revigoreze o localitate. Pur și simplu ai ce să vezi. De ce să aibă doar străinii idei să-și marketeze fiecare bolovan sau boschet, să spună ”Aici este locul unde Zeus s-a întâlnit cu ../ Aici Afrodita a făcut ….” Hai să creăm și noi plusvaloare în comunitățile noastre!

(Aici este Osica de Sus)

Așa că, împreună cu oamenii minunați de la Primăria Osica de Sus (mulțumim în special domnului Mădălin Pănescu și domnului primar Cezar Filip) care ne-au susținut pe tot parcursul proiectului, am pus țara la cale…

Am plecat din București vinerea dimineața, pe 24 noiembrie, ca să ajungem la prânz, când elevii din Liceul Teoretic ”Ion Gh. Roșca” Osica de Sus termină orele. A fost a doua vizită aici, prima am făcut-o în primăvară.

Pe măsură ce copiii terminau clasele, veneau la amfiteatru, unde noi deja pregătisem calculatoarele, proiectorul, tombola cu premii. Doamna directoare Mihaela Marin, precum și cadrele didactice ne-au ajutat să strângem doritorii…

În total am avut 58 de copii deștepți de clasele IX – XII + cadre didactice.

Am discutat despre AI, despre cum o să ne influențeze viața pe termen scurt și termen lung… Eugen Demeterca, unul dintre experții noștri în grafică AI, le-a arătat copiilor cum se folosește Playground AI. Eu le-am arătat Bing Image Creator si Dall-E (cu Chat GPT4).

Și toata lumea a trecut la calculatoare, să exerseze și să-și creeze propriile opere de arta cu ajutorul AI.

Cei care așteptau să intre la calculatoare, aveau opțiunea să experimenteze realitatea virtuală…

…. sau să se joace un joc de logică

Dupa curs, fiecare dintre participanți a participat la o tombolă cu premii (majoritatea oferite cu generozitate de către Mindblower – Cadouri ieșite din minți).

Și, la final, ca de obicei, am făcut o poză cu echipa

După atâtea zâmbete, de la generarea de arta cu AI și premii, am plecat foarte bine dispuși, să vedem și noi târgul de crăciun din Craiova (dacă tot eram în zonă).

Așa sperăm peste câteva luni ca cei care vin la Craiova/Slatina/Caracal să zică ”Dacă tot am venit până aici, hai să merg și până la Osica de Sus, să vedem creațiile AI ale copiilor din zonă, geolocalizate prin toată comuna.

Proiectul se va termina peste câteva luni, dar până atunci mai avem de muncă. Când se va termina, sperăm să schimbăm multe destine în bine cu el :).

Mulțumim frumos domnișoarei Mihaela Begeac, care s-a ocupat de organizare în liceu într-o modalitate extrem de eficientă. Suntem siguri că Mihaela o să ajungă foarte departe în viața

Evident, aceasta acțiune nu ar fi fost posibilă fără sprijinul prietenilor noștri de la Știință&Tehnică, cărora le mulțumim, chiar dacă nu au putut să fie toți alături de noi în această deplasare!

(posterul acțiunii)

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României“. Acest disclaimer nu se aplică paginilor web ale Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și ale coordonatorilor de reforme.

Proiect finanțat în cadrul Investiției I5, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

href=”https://www.facebook.com/PNRROficial/” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>

NextGenerationEU #NextGenEU #PNRR #AFCNPNRR @AFCNPNRR @PNRR @NextGenEU etc.

The post Cum a fost la Sci-Fi Fest Osica de Sus (Cursul de AI) appeared first on Comunitatea Kidiboților.

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?