0
(0)

Ai un handicap? Sau copil fiind, ai trait intr-un centru de plasament, lipsit de dragostea parinteasca? Stiai ca sunt aproape 1 milion de romani care se incadreaza aici? E ceva, nu? Deci fiecare din noi la nastere a avut 1/20 sanse sa se incadreze aici. 1/20 mi se pare FOARTE MULT. Ar trebui sa fim recunoscatori daca suntem intregi si daca avem cui sa spunem “mama”. Si ar trebui sa ii intelegem si sa ii ajutam pe acei 5%, care au tras batul scurt.

Ei bine, daca ai fi facut parte din aceasta categorie, atunci sigur ai fi stiut de Fundatia Motivation, una din cele mai mari ONG-uri 100% romanesti, condusa de oameni minunati care fac eforturi uriase sa miste lucrurile inainte.

Fundatia Motivation, condusa de Cristian Ispas, sunt prietenii nostrii. Ne ajutam reciproc de ani de zile, pentru ca amandoua entitatile lucram la psihicul oamenilor, sa ii facem mai puternici, mai increzatori in sine. Daca noi ne autointitulam “Furnizori de Inspiratie”, Motivation sunt pe buna dreptate “Furnizori de Speranta”.

Vedeti in acest filmulet de 9 minute cum s-a creat aceasta organizatie, prin ce greutati trec si care este concluzia lui Cristi, trasa pana acum referitoare la evolutia personala. 🙂 Si daca puteti sa ii ajutati, faceti-o, va rugam!

Va invitam sa urmariti filmul 🙂

Cristian Ispas: Sunt inginer electrotehnist – am lucrat 4 ani la IMGB dupa ce am terminat facultatea.

In 1992 m-am alaturat unei echipe de voluntari ai Crucii Rosii, care venisera in Romania sa ajute in special ranitii de la revolutie. Am lucrat 7 luni.

Dupa care, dorind sa oferim o alternativa pentru scaunele rulante din Romania am ajuns sa cunoastem Motivation Charity Trust care ajuta la infiintarea unor mici ateliere de productie in tari in curs de dezvoltare pentru crearea de scaune rulante.

Am fost o echipa de 4 oameni la inceput, care am inceput sa lucram in mai 1993. In august deja echipasem atelierul la subsolul Spitalului 9 si produsesem primele prototipuri. In 1994, in parteneriat cu Asociatia Copiilor cu Handicap Fizic am creat al doilea atelier, pentru scaune rulante pentru copii.

Cristian Ispas: Noi cei care am fost in echipa initiala a proiectului am creat Fundatia Motivation Romania, care este o organizatie romaneasca 100%. Am creat  programe care si-au propus sa sprijine integrarea persoanelor cu dizabilitati.

Cristian Ispas: Am construit case de tip familial in judetul Ilfov pentru copii din centrul de plasament de la Tancabesti. Azi mai avem 27 de copii care traiesc in casele pe care le administram. Ei participa la programe ale centrului de zi, terapie ocupationala…

Din 2006, avand o preocupare pentru sprijinirea persoanelor la angajare – am creat 4 echipe pentru sprijinul persoanelor cu handicap la angajare: Bucuresti, Neamt, Oradea si Mehedinti. Ajunsesem sa producem de la 300 scaune rulante pe an la peste 2000 de scaune rulante pe an!

Acum suntem intr-un impas. Cel de sprijin al angajarii si cel de sprijin al copiilor nu mai au nici o sursa de finantare! Deocamdata nu reusim sa avem un dialog cu autoritatile. Perspectivele sunt foarte sumbre. Copii pe care ii ajutam se vor reintoarce in centrele de plasament.:(

 

Cristian Ispas: Ce am invatat in toti acesti ani?

Desi m-am pregatit sa lucrez intr-un domeniu care parea de viitor in 1982 (electrotehnica), a trebuit sa ma schimb din mers.

Am reusit sa am oarecare succes in domeniul acesta deoarece de la inceput au facut parte din echipa beneficiari ai proiectelor noastre, oameni care stiau mai bine decat noi ceea ce facem.

Din 1993 pana acum am reusit sa avem pana acum in echipa noastra persoane cu dizabilitati.

De multe ori esti fortat de conditiile in care lucrezi sa te uiti la generarea unui surplus. Dar cand vezi persoana de langa tine, care are handicap, surplusul nu ramane pe primul loc.

FURNIZORI DE SPERANTA. Daca ar fi sa o luam de la inceput, cred ca ar trebui sa o facem la fel.

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?