0
(0)

Corina Dragotescu, jurnalist la Romania TV, are o poveste foarte frumoasa in spate. Ne spune cum a intrat in presa si era un ziarist prost profesional si a trebuit sa invete. Ne spune cum a reusit sa se bata cu cancerul. Ne spune ce a functionat in cazul ei, ca sa aiba succes. O poveste care merita ascultata si invatamintele trase. Scuzati harmalaia de fond, am filmat-o direct in redactie. 🙂

Sunt Corina Dragotescu, jurnalist Romania TV.

Sunt jurnalist de 22 de ani. Stiu ca am muncit foarte foarte mult.

Corina Dragotescu: Am intrat in presa in 1990 printr-un noroc chior. Mi-am dorit foarte mult sa ajung in presa. Am scris un articol anti-PNTCD si l-am trimis la 2 ziare. Dupa un timp m-au sunat cei de la Adevarul si m-au intrebat daca vreau sa lucrez cu ei.

Pe 1 martie 1990 m-am angajat la ei. De cand ma stiu am vrut sa fiu jurnalist de presa scrisa.

Eram un ziarist prost (profesional) si a trebuit sa muncesc pe branci ani de zile. Nu stiam sa scriu pentru presa scrisa. Nu stiam cum sa imbrac informatia ca sa se vanda. Uneori nu vedeam informatia cum trebuie. Altadata dadeam foarte multe amanunte.

Corina Dragotescu: Am muncit pe branci ani de zile.

Din pacate, in 2005 Adevarul s-a rupt. Am ramas cu ziarul in brate. Nu facusem niciodata partea de constructie de ziar. Impreuna cu Eugen Chirov si inca 3 colegi a trebuit sa punem pe picioare de la zero noua redactie. Am reusit.

Corina Dragotescu: Cand am ajuns director de ziar, am aflat ca am cancer. Dai si lupta-te si cu cancerul. Lupta-te si cu redactia cea noua si cu cancerul. Dupa ce am trecut de 3 operatii, a vandut patronul ziarul. Dupa ce am vorbit cu noul patron, Patriciu, am zis “pa la revedere”.

Am ajuns la Realitatea din 2007.

Cand am intrat in televiziune, am vazut ca nimeni nu dadea 2 bani pe activitatea mea in presa scrisa. Toti se uitau la mine cu un dispret suveran.

Sa ii spui unui ziarist de presa scrisa de 17 ani in spate ca nu e bun de nimic, e absolut dramatic. Am avut noroc ca am furat meserie de la Andrei Gheorghe. El m-a lasat sa prind meserie de la el. Competitia este ingrozitor de mare.

Corina Dragotescu: Incet incet am ajuns unde sunt acum.

Ritmul de presa scrisa e cu totul altul decat cel de televiziune

Cam asta e pe scurt viata mea profesionala. Am si o fata. Am incercat sa imbin viata profesionala cu cea personala. Noroc cu sotul ca e foarte intelegator, altfel as fi fost de mult divortata din cauza programului. Daca as fi sa o iau de la capat, as face la fel.

Corina Dragotescu: Sunt lucruri pe care le faci de atat de multe ori ca te saturi facandu-le.

Corina Dragotescu: Fara incapatanarea de a realiza visul vietii, fara inteligenta de a asculta oameni, fara capacitatea de a asculta oamenii, fara un pic de modestie, fara un pic de ambitie nu poti reusi. Sper ca am reusit sa ajut oamenii tineri, care au venit in urma mea.

Fara sacrificii nu se poate. Nu poti sa ai un program normal, o viata normala. Sunt foarte foarte multe lucruri la care trebuie sa renunti.

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?