Constantin Ferseta

Sunt Constantin Ferseta. Pentru prieteni, sunt Noro.

Provin dintr-o familie monoparentala, cu o situatie materiala extrem de dificila. Copilaria mi-am petrecut-o in Ploiesti.

Cand eram mic, eram cel mai bun in clasa. Mai tocilar de felul meu, imi vindeam lectiile pentru surprize Turbo. Dupa ce mi-am facut toata colectia, am trecut la bani. Tovarasa invatatoare nu a fost de acord cu apucaturile mele capitaliste si a chemat-o pe mama la scoala sa ii spuna ce prostii a facut juniorul dumneaei. Dar, din fericire, mama m-a aparat si m-a incurajat. De ce munca mea sa nu fie rasplatita?:)…

Ulterior, tot din generala, am invatat putina proiectare, sa o ajut pe mama in munca ei. A fost foarte interesant, pacat ca nu a durat foarte mult.

Pe urma, am ajuns sa muncesc, cot la cot cu mama si cu bunica in curatenie in constructii. Faceam curat dupa “meseriasi”. Devenisem un guru in spalat de geamuri, adunat molozul, etc.

De-a lungul liceului, am muncit in foarte multe locuri:

  • am fost comis voiajor, vindeam cutite si carti, prin Ploiesti si Bucuresti.
  • am lucrat in engros, caram cu carca si cu lisa tone de mancare
  • am descarcat camioane de cartofi (cand inca eram in generala)
  • am lucrat in constructii, am preparat betoane si am facut pavele pentru curti, etc

Primul job la cravata a fost la Mediafax, ca reprezentant marketing (de fapt vanzari). Dupa 2 luni, in care nu am vandut nimic, mi-au zis frumos ca ar trebui sa plec. A fost o experienta uriasa pentru mine.

A urmat o lunga lista de companii la care am lucrat voluntar, fara bani, doar ca sa capat experienta. Asa m-am plimbat de la Reuters, la Dun&Bradstreet (CCIR), pana la Tehno Import Export.

Primul salariu mai serios a fost la Dunarea Leasing. 150 usd/luna. Era enorm pentru mine. M-a ajutat enorm sa capat incredere in mine.

La un moment dat, am facut si prima mea firma (Romactiv), impreuna cu Iulian si inca un prieten. Faceam situri la pret de dumping pentru o gramada de clienti. Foarte interesanta acea perioada din viata mea 🙂

La un moment dat, am dat vreo 7 interviuri si m-au recrutat cei de la Coca-Cola Romania. Acolo am stat 5 ani de zile full time, pana cand am trecut cu arme si bagaje la Neogen/BestJobs, unde eram Director de Dezvoltare si Marketing pentru cele 4 tari.

Din 2008 am lucrat pentru mii de clienti de pe 4 continente. Consultanta, dezvoltare, online marketing.

Din 2017 am inceput proiectul KIDIBOT, prin care doream sa-i ajutam pe copii sa citeasca mai mult. Am crescut frumos, am ajuns in multe tari si am acoperit multe curicule (de la matematica la astronomie, de la IT la soft skills).

Sunt o persoana care cred ca NOROCUL TI-L FACI CU MANA TA. Imi face placere sa ajut persoane care MERITA!

Sunt unul din cei 3 fondatori StartEvo si sper ca ceea ce facem sa INSPIRE cat mai multi oameni sa evolueze personal.

Profilul meu facebook

Profilul meu linkedin

www.ferseta.com