0
(0)

Care este definitia unui patron roman, in acceptiunea masei mari de romani?
Un smecher care sigur a facut ceva ilegal si a calcat oameni pe cap ca sa ajunga aici.

Care este definitia unei multinationale, in acceptiunea aceleiasi mase de romani?
Niste capitalisti nenorociti, care exploateaza oameni si planeta pentru propriul profit.

Niste definitii nu foarte magulitoare sau care sa inspire.

Suntem un popor socialist prin definitie. Si cei care au trait pe vremea comunistilor au fost obisnuiti sa LI SE DEA, dar si multi din tinerii de azi au aceiasi mentalitate idioata. Toti sunt de vina pentru situatia in care se gasesc ei, mai putini ei insisi. In plus suntem si carcotasi, ceea ce e in sine o prostie 🙂

Cand intrebi un roman clasic ce companii IL INSPIRA (prin ceea ce fac sau prin ceea ce reprezinta), nu are foarte multe raspunsuri.

O companie poate fi inspirationala din 2 mari puncte de vedere:

a. daca vrei sa ajungi si tu ca ei (adica sa ajungi sa ai si tu o firma similara). Si cum in Romania nu exista spirit antreprenorial la fel ca afara, aceasta situatie se aplica la foarte putini oameni. Sub 5%.

b. daca au un discurs care se adreseaza tie ca individ, la nivelul valorilor tale. Si atunci o companie este inspirationala prin ceea ce spune sau face. De exemplu, Vodafone, cu ultima lor campanie. Sau Apple, prin produsele lor. Sau Lamborghini prin ceea ce inseamna apartenenta in clubul celor putini care detin asa ceva… Sau Petrom prin ce a facut pentru educatia copiilor referitoare la natura.

O companie devine ENORM de valoroasa cand devine INSPIRATIONALA. Altfel este doar o ALTA companie, care vinde produse mai mult sau mai putin generice. Daca nu reuseste sa creeze fani, pasiuni, nebunie, nu are o viata lunga.

Daca ai o companie, gandeste-te cum sa o faci sa devina mai inspirationala. Daca esti o simpla persoana fizica, gandeste-te cum poti deveni tu insuti mai inspirational. Pentru ca o sa te ajute!

FII INSPIRATIONAL!:) MERITA!

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?