0
(0)

vanarea mamutuluiAm ajuns la concluzia ca este oribil de greu sa avansezi personal in lumea de azi fara sa te ajuti de alte persoane. Traim intr-o lume a networkingului, unde 1+1=3. Noi, specia umana, dintotdeauna am stiut ca in unire sta puterea, de pe vremea cand vanam mamutii si clanul X se batea pentru teritorii de vanatoare cu clanul Y.

In momentul cand colaborezi cu alte persoane, se pun resurse la comun, evolutia este mai rapida, mamutul se vaneaza mai usor. 🙂

Am observat ca foarte multi oameni refuza sa ceara ajutor in evolutia personala, din mai multe motive:

  1. sunt timizi
  2. se gandesc ca “ce zice lumea” sau respectivul
  3. cred ca nu au nici o sansa
  4. teama de refuz
  5. le e lene
  6. nu vor sa fie perceputi ca oameni slabi. Teoretic, daca stai pe loc, cu o mina superioara, de smecher, atunci PARI mai smecher decat esti.
  7. pentru ca unii din ei vor sa reuseasca prin forte exclusiv proprii, fara ajutor de la altii.
  8. altele

Este atat de util sa ceri ajutorul… Pentru ca de obicei, dai si tu ceva la schimb (acum sau pe viitor). Un produs, un serviciu sau satisfactia celuilalt ca a facut o fapta buna. Si pentru simplu fapt ca te-ai bagat in seama cu cineva, sau ca ai pus o intrebare, sau ca ai aplicat la un job, exista sansa ca viata ta sa se schimbe dramatic in bine, sa fie un punct de inflexiune.

Nu ai ce sa pierzi! Considera TOATA LUMEA ca fiind ograda ta, plina de resurse. Internetul, oamenii, companiile, organizatiile, etc. Pune intrebarea. Odata, de zece ori, de 100 de ori. La un moment dat, o sa primesti raspuns pozitiv. Dar, daca nu faci nimic, din cer nu o sa cada nimic sa te ajute 🙂

Vrei sa devii un bun om de afaceri? Intreaba cu tupeu pe alti oameni de afaceri cum au reusit. Vrei sa devii un bun sportiv? Intreaba-i pe cei mai tari sportivi. Si asa mai departe. Acum, pe internet poti ajunge la oricine daca vrei… DACA VREI!

Zilele trecute vorbeam cu o persoana inadaptata social, care ne intreba de ce popularizam atat de mult campania cu craciun special, unde StartEvo ii ajuta pe copii bolnavi de cancer in stadii terminale… Omul pur si simplu nu putea sa vada ca daca nu ceream ajutorul altora, le-am fi dus copiilor alora 1% din cat le ducem acum.

Ajuta enorm sa poti sa pui intrebari. Si sa ceri ajutorul. Pentru ca o sa il primesti.

Cere si tu ajutorul 🙂 Uneste-te cu cineva si vaneaza un mamut 🙂

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?