0
(0)

Tu cat “brain time” iti aloci chestiunilor serioase? Adica, scazand din activitatea ta cerebrala necesitatile fiziologice, hranirea, securitatea, confortul termic, distractia pe moment, ce ramane? Ma refer in special la lucruri care sa aiba implicatii pe termen mediu si lung. Lucruri care ne diferentiaza de animalele care traiesc de azi pe maine?

In decembrie am intrebat multi romani, din diverse zone sociale, ce obiective au pentru acest an, 2013. Majoritatea, nu numai ca NU aveau vreun obiectiv, dar nu aveau nici macar vreo dorinta, vreun deziderat, vreo speranta!!! 🙁 Trist. Unii ziceau ca au vazut ca nu li se indeplinesc visurile. Altii au zis ca prefera sa nu aiba asteptari, ca ce o fi, o fi.

Doar o minoritate a putut sa afirme ca au niste planuri concrete pentru 2013. Intamplator, aceia erau oamenii activi, cu care iti face placere sa vorbesti. Oamenii care castiga mai multi bani, care sunt mai impliniti, care realizeaza mai multe in viata.

Este o profetie care se auto-implineste. Sau, cum e vorba romaneasca: “La omul sarac, nici boii nu trag.”

viziune

Consider ca este pacat ca majoritatea romanilor (la fel ca majoritatea populatiei planetare) se incadreaza in categoria “ce-o fi, o fi”. Dar cum am zis de nenumarate ori, trebuie sa fie si oameni care sa sape santuri, sa dea cu matura, etc. Nu putem fi toti ingineri la NASA sau neurochirugi.

Dar, de ce nu isi pun oamenii obiective?

  • pentru ca nu stiu ca ar putea sa isi puna (si nici nu constientizeaza beneficiile)
  • pentru ca le este lene
  • pentru ca sunt dezamagiti (majoritatea confunda obiectivele cu visurile. Si daca zic intr-un an ca vor sa devina milionari si nu se intampla, atunci zic ca nu mai are sens)

Partea buna este ca daca aloci suficient de mult “brain time” incepi sa vezi solutii. Dar creierul este un organ pe care majoritatea nu prea il folosim. Astfel, nu ne prea deosebim de, sa zicem un caine maidanez, care nu se gandeste la ziua de maine. Are burta plina, incepe sa se joace. I se face foame, incepe sa bantuie hamesit dupa . Viziunea lui este cat lungimea nasului. Nu se gandeste la consecinte, nu se gandeste la viitor, la posibilele vremuri grele. Precum balada greierele si furnica.

Daca am aloca fiecare din noi putin mai mult brain time, ne-ar fi mai bine pe termen lung. Sa gandim cateva mutari in fata, ca la sah, nu din aproape in aproape.

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. 🙂

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review 🙂

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?