0
(0)

Buna dimineata dragi fani StartEvo

Stiu ca in ultima vreme am lasat-o mai moale cu activitatea pe site-ul nostru, datorita unor proiecte foarte solicitante care ne-au mancat “ficatii”. Ne cerem scuze. Dar mai sunt doar cateva zile de haos intern, dupa care vom reveni la normal ­čÖé

In aceasta dimineata frumoasa si plina de soare as vrea sa discutam despre ratiune versus emotional.

Oare de cate ori nu am intalnit fiecare din noi situatia in care ratiunea ne zicea sa facem ceva anume, dar emotionalul + lenea +dorinta de a fi intr-o zona de confort  ne faceau sa IGNORAM aceste mesaje? De PREA MULTE ORI!

Ar trebui sa facem sport.
Ar trebui sa nu mai mancam seara.
Ar trebui sa plec de la “astia” si sa merg in alta parte.
Ar trebui sa plec din tara sau sa vin in tara.
Ar trebui sa nu mai stau atat de mult la televizor.
Ar trebui sa incerc sa imi traiesc viata mai activ, nu ca o leguma obosita.
Ar trebui sa imi petrec mai mult timp cu familia..
Ar trebui sa am mai mult curaj si sa ….

Atat de multe “ar trebui”… Si atat de mult motive, de cele mai multe ori nerostite, ca sa NU faci ceea ce trebuie. Si dupa ani, cand te intrebi singur (sau te intreaba altcineva) de ce nu ai facut asa cum ai zis, singurul raspuns valid care sa iti vina in minte, nemintindu-te singur ar fi… “De prost“. Bineinteles, variantele oficiale ar fi: “nu am avut timp”, “lista de prioritati a fost alta”, “nu am avut conditii”, etc ­čÖé Justificari sunt destule.

Dar daca ar fi sa te intorci in timp, ce ai face diferit?

Evident, majoritatea din noi, asa cum se mint singuri pentru motivele esecului personal, la fel se mint singuri si la aceasta presupunere: “aaaa, daca m-as intoarce in timp, sigur as face si as drege…”. TROMBON! Poate fi adevarat, dar cred ca sunt foarte putini care chiar efectiv ar face ceva diferit. Cred ca majoritatea din ei ar freca menta cu succes DIN NOU.

Smecheria este alta. De ce sa nu iti pui intrebarea ACUM? Esti multumit de ceea ce faci? Daca nu, proiecteaza-te in viitor si vezi daca vei fi multumit de tine atunci. Daca nu, felicitari, te-ai reintors in ziua de azi: SCHIMBA CEVA.

Asculta-ti acea bucata de creier rational care iti zice ce trebuie sa faci. Partea interesanta este ca STIM ce trebuie sa facem, dar nu o facem. Fii logic, minimizeaza-ti regretele ulterioare. Asculta-ti ingerul din cap, nu dracusorul. ­čÖé

Distractie placuta la calatoriile in timp inainte si inapoi.

 

 

Ti-a placut?

Da click pe o stea sa votezi!

Rating mediu 0 / 5. Numar voturi: 0

Nu exista voturi pana acum! Fii tu primul. ­čÖé

Intrucat ai considerat acest articol bun...

Poti sa ne dai si un scurt review pe Google aici? https://g.page/r/CYQak7qPsZsYEAI/review ­čÖé

Ne pare rau ca acest articol nu a fost util pentru tine

Ajuta-ne sa ne imbunatatim

Cum putem sa devenim mai buni?