Te INSPIRAM sa lupti pentru visurile tale.

Am o mega-idee de afaceri. Cat imi dai sa ti-o zic?

Published on October 16th, 2012 by

Raspunsul corect: NIMIC! (mai ales daca nu inspiri incredere ca poti sa o duci pana la capat)

Am intalnit nenumarati oameni care cred ca daca au o idee de afaceri, ideea in sine este suficienta cat sa o poata monetiza. Eronat. La inceput, chiar si eu faceam parte dintre ei. Si partea interesanta era ca mi se parea extrem de logic: toata lumea spune ca informatia inseamna putere. Deci, daca visez ceva noaptea, pot sa ii vand ideea cuiva care m-ar acoperi cu bani pentru genialitatea mintii mele. 🙂 Dupa ce mi-am furat-o de cateva ori, am invatat ca nu e ca in filme.

Ideea in sine fara implementare nu inseamna NIMIC. Poti sa fi cel mai plin de idei om din parcare, dar daca nu poti sa o si implementezi, atunci degeaba. Si noua asta ne lipseste. Implementarea. Ca de dat din gura suntem experti.

Asa ca, daca ai o super idee de afaceri, implementeaz-o, obtine un mic istoric la ea, dupa care vinde-o. Deja va avea un “cheag”, deja investitorul va beneficia de un momentum. Pune cat mai multa carne pe idee, astfel incat sa fie cat mai palpabila. Incasarile sunt palpabile. Clientii sunt palpabili. Feedbackul oamenilor este palpabil. O idee, nu prea 🙂 Bafta!

Asta este experienta mea personala, combinata cu a altor oameni mai destepti decat mine, cu care am vorbit de-a lungul anilor. Daca doriti mai multe informatii pe aceasta tema, va invit sa va documentati (sunt o gramada de carti pe aceasta tema + sa vorbiti cu “potentiali clienti”.)

 

Ti-a placut? Citeste si:


Iti place pagina? Click aici sa ii dai SHARE!

Taguri:, , , , ,

Comments Closed

Comments

  1. Posted by Ciprian on October 16th, 2012, 11:08

    Am citit articolul si m-am regasit 100%. Mi-a placut maxim partea cu “la vorbit suntem experti”. Dupa cativa ani in care am fost fix in “bucla” descrisa in articol, am trecut in partea cealalta. Pe multe initiative merg pana la calcul ROI.
    Felicitari! Foarte bun articol.

    • Posted by Fondatorii StartEvo on October 16th, 2012, 11:09

      multumim 🙂 Multa bafta

Parteneri inspirationali

(afisati aleator)

Editura Corint


Editura Arthur

eMag


Farmaciile Richter

Astroclubul Bucuresti

OMV Petrom


Humanitas Junior

Bucharest Science Festival


Stiinta si Tehnica


Gadgetway


Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale


Ți-ai făcut cont pe Kidibot?